ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Η αμυντική συνέπεια της Αργεντινής το "κλειδί" για το επερχόμενο Κόπα Αμέρικα

Argentina's Nicolas Otamendi, left, celebrates with teammate Cristian Romero after scoring the opening goal during a qualifying soccer match for the FIFA World Cup 2026 between Argentina and Paraguay at Monumental stadium in Buenos Aires, Argentina, Thursday, Oct. 12, 2023. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Το αμυντικό δίδυμο της εθνικής Αργεντινής @2023 AP IMAGES/NATACHA PISARENKO

Είναι η κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στα γήπεδα του Κατάρ και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του δεύτερου Κόπα Αμερίκα στην καριέρα του Λιονέλ Μέσι. Ποια είναι, όμως, η πρωτιά που κατέχει η Αργεντινή και γιατί αυτό αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας;

Το 2023 για την εθνική Αργεντινή εξελίσσεται όσο μαγικά έκλεισε το ημερολογιακό έτος του 2022, καθώς η ομάδα του Σκαλόνι κατέκτησε στα γήπεδα του Κατάρ το τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της και το πρώτο μετά το 1986 στο Μεξικό, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στον Λιονέλ Μέσι να προσθέσει στην τροπαιοθήκη του τον μόνο τίτλο που του έλειπε.

Ανέκαθεν η χώρα της Λατινικής Αμερικής φημίζονταν για την επιθετική της υπεροπλία και την ικανότητα της να παράγει θελκτικό ποδόσφαιρο, χωρίς να προσέχει τόσο τα μετόπισθεν, κάτι που αποδείχθηκε και στο πρόσφατο Μουντιάλ του Κατάρ, με την Αργεντινή να δέχεται 8 γκολ σε 7 αναμετρήσεις, με τα 3 εξ αυτών να είναι στον τελικό από τη Γαλλία.

Πλέον, αυτό φαίνεται πως αλλάζει, καθώς η "Αλμπισελέστε" είναι η μόνη εθνική παγκοσμίως που δεν έχει δεχθεί γκολ το 2023. Σε 8 ματς, 4 διεθνή φιλικά (Παναμάς, Κουρασάο, Αυστραλία, Ινδονησία) και 4 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 (Εκουαδόρ, Βολιβία, Παραγουάη, Περού) η εστία του Μαρτίνεθ παραμένει απαραβίαστη, με την επίθεση της ομάδας να σημειώνει 20 γκολ.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ