ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Η Αϊντχόφεν πήρε το ντέρμπι με τον Άγιαξ

Μπακάλ

Η Αϊντχόφεν επικράτησε του Άγιαξ με 4-3 και σημείωσε την πρώτη της νίκη στην Eredivisie

Ο Άγιαξ αιφνιδίασε τους γηπεδούχους, καθώς ο Σουάρες μόλις στο 2ο λεπτό της συνάντησης έδωσε προβάδισμα για την ομάδα του Άμστερνταμ, για να ισοφαρίσει στο 39′ ο Ντζουντζάκ.

Όμως, ο Σουάρες δεν άφησε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να χαρούν, καθώ δύο λεπτά αργότερα έκανε το 1-2, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.



Στο δεύτερο ημίχρονο, η Αϊντχόφεν ξεκίνησε πολύ δυνατά με τον Ντζουντζάκ να κάνει εκπληκτικά πράγματα και στο 50′ ύστερα από ατομική ενέργεια του Ούγγρου να έρχεται η ισοφάριση, ύστερα από το τέρμα του Μπακάλ.



Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντζουντζάκ εξέθεσε τον Στεκέλενμπουργκ, όταν εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα του Αίαντα και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-2.



Όμως, ο Άγιαξ έδωσε τη δική του απάντηση, αφού, ο Εμάνουελσον ύστερα από ένα πολύ δυνατό σουτ λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή, νίκησε τον Ίσακσον για το 3-3, με τους γηπεδούχους να ζητούν φάουλ από το διαιτητή στην αρχή της φάσης.



Το 4ο γκολ για την PSV ήρθε στο λεπτό, όταν ο Μανόλεφ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπακάλ έκανε το κοντρόλ μέσα στην μεγάλη περιοχή, πραγματοποίησε και το σουτ και νίκησε τον Στεκέλενμπουργκ, όμως ο σκόρερ είχε κάνει φάουλ (δε δόθηκε) για να πάρει καλύτερη θέση.



Το συγκρότημα του Φρεντ Ρούτεν κράτησε μέχρι το τέλος το προβάδισμα, παίρνοντας το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς.




Αϊντχόφεν: Ίσακσον, Μονόλεφ, Όιερ, Σαλσίδο (46′ Ροντρίγκες), Πίετερς, Σίμονς, Μπακάλ, Αφελάι, Λάζοβιτς (84′ Αμραμπάτ), Τοϊβόνεν (68′ Κούφερμανς), Ντζουντζάκ.




Άγιαξ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βίελ, Βίελερτ, Εμάνουελσον (76′ Σουλεϊμάνι), Αλντερβίελερντ, Ατούμπα, Ενό, Ντε Ζέουβ, Βερτόνχεν, Ρόμενταλ (83′ Τσβίτανιτς), Σουάρες.



Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, η Φέγενοορντ επικράτησε εκτός έδρας με 1-0, με το τέρμα που σημείωσε ο Τόμασον, η Ουτρέχτη παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στην Φένλο, η Ρόντα νίκησε με 1-0 την Ναϊμέγκεν, ενώ η Μπρέντα πήρε διπλό στην έδρα της Γκρόνινγκεν, αφού επικράτησε με 2-1.




Πρόγραμμα 3ης αγωνιστικής




Σάββατο 15/08



Σπάρτα Ρότερνταμ – Βίλεμ 2-1 (60′ Στρούτμαν, 65′ Ποεπόν – 15′ Μπίεμανς)

Βάαλβαϊκ – Άλκμααρ 0-6 (15′ Ελ Χαμνταουί, 52′, 67′ Ντέμπελε, 74′, 78′ Μάρτενς, Λενς 81′)

Ντεν Χάαγκ – Τβέντε 0-1 (64′ N’Κουφό)

Χέρενφεν – Φίτεσε 1-0 (13′ Λοσάντα)




Κυριακή 16/08



Αϊντχόφεν – Άγιαξ (37′, 54′ Ντζουντζάκ, 50′, 74′ Μπακάλ – 2′, 39′ Σουάρες, 58′ Εμάνουελσον)

Ουτρέχτη – Φένλο 2-2 (14′, 57′ Μέρτενς – 3′ Καλάμπρο, 78′ Χόντα)

Ρόντα – Ναϊμέγκεν 1-0 (59′ Γιούνκερ)

Χέρακλες – Φέγενοορντ 0-1 (72′ Τόμασον)

Γκρόνινγκεν – Μπρέντα 1-2 (82′ Φαν ντε Λάακ – 38′ Ντε Γκράαφ, 52′ Κβάκμαν)




Τα γκολ από το Αϊντχόφεν-Άγιαξ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ