ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Η Αϊντχόφεν συνέτριψε 4-0 τον Άγιαξ και κατέκτησε το Super Cup Ολλανδίας

Οι ποδοσφαιριστές της Αϊντχόφεν
Οι ποδοσφαιριστές της Αϊντχόφεν © 2020 PETER DEJONG / AP IMAGES

Η Αϊντχόφεν επικράτησε του Άγιαξ με 4-0 στη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα και κατέκτησε το ολλανδικό Super Cup. Μαντουέκε (πέτυχε δύο γκολ), Βέρντεσεν και Γκέτσε οι σκόρερ για την ομάδα του Ρότζερ Σμιντ.

Η Αϊντχόφεν νίκησε 3-0 τον Άγιαξ στην έδρα του και κατέκτησε το ολλανδικό Super Cup για δωδέκατη φορά στην ιστορία της, έχοντας τις περισσότερες κατακτήσεις στον συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό θεσμό.

Οι παίκτες του Σμιντ πήραν το προβάδισμα στο σκορ με το "καλημέρα". Ο Μαντουέκε με εξαιρετική ατομική προσπάθεια, απέφυγε τους αντιπάλους του και μόλις βρήκε χώρο από την άκρη της περιοχής, επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος του Πάσβερ.

Ο Άγιαξ απάντησε άμεσα με τον Χάλερ στο 13ο λεπτό, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε με παρέμβαση του VAR για παράβαση οφσάιντ.

Στο 29' η Αιντχόφεν πέτυχε και δεύτερο γκολ, με τον Μαντουέκε να χρίζεται εκ νέου σκόρερ. Έπειτα από εξαιρετική πάσα του Ζάχαβι στον 19χρονο Άγγλο φορ, αυτός με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0.

Το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο δύσκολο για τον Άγιαξ, όταν ο Νικολάς Ταλιαφίκο έκανε σκληρό μαρκάρισμα πάνω σε αντίπαλό του και δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Σμιντ ήταν καταιγιστικοί, καθώς εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν. Στο 76' η Αϊντχόφεν πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Βέρντεσεν. Ο Γκάκπο τροφοδότησε τον 20χρονο Βέλγο μεσοεπιθετικό εντός περιοχής και αυτό με ωραίο τελείωμα, έστειλε την μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Το κερασάκι στην τούρτα για τους φιλοξενούμενους έβαλε ο Μάριο Γκέτσε στο 89ο λεπτό. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός αφού απέφυγε έναν αντίπαλο, εξαπέλυσε το σουτ από το ύψος της περιοχής και έστειλε την μπάλα πάνω δεξιά γωνία του Πάσβερ, διαμορφώνοντας το τελικό σκόρερ.

Άγιαξ: Πασβέρ, Μαζράουι, Τίμπερ, Μαρτίνεζ (86' Μαγκαγιάν), Ταλιαφίκο, Γκραβενμπέρκ, Κλάασεν (46' Ρενσχ), Μπλιντ (74' Εκέλενκαμπ), Μπεργκίς (74' Ντανίνλο), Τάντιτς, Χάλερ (61' Νέρες)

Αϊντχόφεν: Ντρόμελ Μουενέ (46' Τέζε), Ραμάλιο, Μποσκαλί, Μαξ (81' Όπεγκαρντ), Φαν Γκίνκελ, Γκέτσε, Σανγκαρέ (61' Πρόπερ), Γκάκπο, Μαντουέκε (73' Ομπίσπο), Ζάχαβι (46' Βέρντεσεν)

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΙΑΞ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ