ΑΕΚ

Η ΑΕΚ προσπαθεί να πείσει τον Σιντιμπέ με συνταγή Γιόνσον

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ
Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ © 2018 MATTHIAS SCHRADER/AP IMAGES

Με τακτική ανάλογη με εκείνη που είχε ακολουθήσει στην υπόθεση του Γενς Γιόνσον, η ΑΕΚ επιχειρεί να αποσπάσει την υπογραφή του διεθνούς Γάλλου δεξιού μπακ, Τζιμπρίλ Σιντιμπέ.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο διεθνής Δανός μέσος της ΑΕΚ, Γενς Γιόνσον είχε μεταξύ άλλων παραδεχθεί σε ισπανικό Μέσο ότι ''στην αρχή δεν ήθελα να έρθω στην Ελλάδα, όμως με έπεισαν γιατί όταν είδα τα πράγματα συνολικά, ήταν το καλύτερο πακέτο για εμένα''. Τι ακριβώς εννοούσε; Ότι η συνολική πρόταση της Ένωσης σε συνδυασμό με την προοπτική που του παρουσιάστηκε, ήταν πιο δελεαστική από κάθε άλλη που εμφανίστηκε στο τραπέζι για εκείνον.

Ας δούμε και πως μεταφραζόταν: 4ετές συμβόλαιο συνεργασίας, με αποδοχές οι οποίες -συμπεριλαμβανομένου του πριμ υπογραφής- ανέρχονται σε 1 εκατ. ευρώ το χρόνο και, όπως ο ίδιος δήλωσε, η προοπτική να κάνει πρωταθλητισμό και να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ένα πακέτο που δεν βρήκε οπουδήποτε αλλού και το οποίο, σε συνδυασμό με τη γλυκιά πίεση των ανθρώπων της ομάδας, εν τέλει τον έπεισε να έρθει στην Ελλάδα.

Η πρόταση της ΑΕΚ στον Σιντιμπέ

Αυτή ακριβώς είναι η τακτική που η ΑΕΚ ακολουθεί και στην περίπτωση του Γάλλου δεξιού μπακ -και παγκόσμιου πρωταθλητή το 2018 με τους Τρικολόρ- Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Έχει εμφανίσει μπροστά του μια κατάσταση που έχει μεγάλο ενδιαφέρον για εκείνον καθώς στα 30 του και όντας καιρό τώρα ελεύθερος -σε περίοδο πια που η συντριπτική πλειοψηφία των καλών ομάδων έχουν 'κλείσει' στη θέση του- δεν είναι τόσο απλό να βρει όμοιά της.

Η Ένωση λοιπόν του προσφέρει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, με αποδοχές λίγο κάτω από το 1 εκατ. ευρώ, ίσως και ακριβώς αυτό με το πριμ υπογραφής και μπόνους στόχων. Του δίνει δηλαδή πολυετή ασφάλεια και καλά χρήματα, τα οποία είναι δύσκολο να βρει αυτή την περίοδο στην Ευρώπη. Η Μπέτις, για παράδειγμα, γράφτηκε ότι δεν του προσφέρει συμβόλαιο μεγαλύτερο των 600.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα, είναι και θέμα του ποδοσφαιριστή και των φιλοδοξιών του.

Εξελίξεις ακόμα και σήμερα

Αν ο Σιντιμπέ θέλει να συνεχίσει σε κορυφαίο πρωτάθλημα, θα πρέπει να το κάνει με λιγότερα χρήματα και όχι με διάρκεια συνεργασίας όπως αυτή η ΑΕΚ του προσφέρει, παρέχοντάς του πολυετή εξασφάλιση. Δεν θα έχει επίσης την ευκαιρία να παίξει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αν και η Ένωση δεν τα πηγαίνει καλά στον συγκεκριμένο τομέα τα τελευταία δύο χρόνια, όμως αυτή είναι μια κακή παρένθεση, δεν είναι το σύνηθες.

Συμπερασματικά, η ΑΕΚ έχει καλές πιθανότητες για να αποσπάσει την υπογραφή του Γάλλου, δεν το διατυμπανίζει μεν, αλλά με υπομονή και μεγάλο ενδιαφέρον προς τον ποδοσφαιριστή -με τον οποίο παρεμπιπτόντως να σημειώσουμε ότι έχει μιλήσει και ο ίδιος ο Αλμέιδα- πιστεύει σε καταφατική απάντηση. Η οποία δεν αποκλείεται να δοθεί ακόμα και σήμερα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ