ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Κριχόβιακ έρχεται και ντύνεται στα κιτρινόμαυρα

Ο Κριχόβιακ στην αναμέτρηση της Πολωνίας με την Αλβανία
Ο Κριχόβιακ στην αναμέτρηση της Πολωνίας με την Αλβανία © 2022 CZAREK SOKOLOWSKI / AP IMAGES

Τον 32χρονο Πολωνό μέσο, Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ είναι έτοιμη να ντύσει στα κιτρινόμαυρα ως το τέλος της σεζόν η ΑΕΚ, εκμεταλλευόμενη την παύση του συμβολαίου του στην Κράσνονταρ.

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ βρίσκεται η ΑΕΚ. Ο Πολωνός διεθνής μέσος είναι μεταξύ των ποδοσφαιριστών στους οποίους η Κράσνονταρ έπαυσε προ ημερών το συμβόλαιο λόγω του πολέμου και σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της FIFA έχει το δικαίωμα να βρει ομάδα για να ολοκληρώσει την τρέχουσα σεζόν.

Εδώ λοιπόν κολλάει η Ενωση, η οποία σύμφωνα με όσα αναφέρουν πολωνικά δημοσιεύματα και επιβεβαιώνουν οι πληροφορίες του SPORT24 και η ίδια ΑΕΚ, είναι έτοιμη να ολοκληρώσει μια συμφωνία που θα ντύσει στα "κιτρινόμαυρα" τον 32χρονο διεθνή Πολωνό ως το τέλος της χρονιάς, χωρίς επί του παρόντος να υπάρχει ή να μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο. Ενδεικτικά, οι απολαβές του Κριχόβιακ στην Κράσνονταρ είναι 3 εκατ. ευρώ ετησίως και – τυπικά, μέχρι και τώρα τουλάχιστον – έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2023.

Δεν τίθεται όπως γίνεται αντιληπτό θέμα χρημάτων τη δεδομένη, απλώς η ΑΕΚ αξιοποιεί από μεριάς της τη συγκυρία και τη δυνατότητα που της προσφέρεται, εκμεταλλεύεται την επιθυμία του Κριχόβιακ να συνεχίσει να παίζει μέχρι το καλοκαίρι και φυσικά την ανθρώπινη ανάγκη του να φύγει από την εμπόλεμη Ρωσία και έτσι βρίσκεται κοντά στο να καταλήξει σε συμφωνία σε αυτό το πλαίσιο.

Ο Πολωνός μέσος βρίσκεται ακόμη στο Κράσνονταρ και προσπαθεί να ρυθμίσει τον τρόπο διαφυγής του από την ρωσική πόλη, αφού το αεροδρόμιο εκεί είναι κλειστό. Το επικρατέστερο σενάριο τη δεδομένη στιγμή είναι να ταξιδέψει οδικώς στο Σότσι και από εκεί να φύγει από τη Ρωσία.

Το βιογραφικό του Κριχόβιακ

Ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό. Μάλιστα, έχει φορέσει και τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία τον έκανε δικό της το καλοκαίρι του 2016 από τη Σεβίλλη για το ποσό των 27.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στη Γαλλία έχει αγωνιστεί επίσης στην Μπορντό, την Ναντ και τη Ρεμς, πριν να μετακομίσει στην ομάδα της Ανδαλουσίας. Έχει αγωνιστεί και στην Γουέστ Μπρομ, πριν να μετακινηθεί στη Ρωσία για την Λοκομοτίβ Μόσχας και την Κράσνονταρ.

Έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων δύο τρόπαια του Europa League με τη Σεβίλλη, ένα κύπελλο Γαλλίας, ένα Λιγκ Καπ και δύο Σούπερ Καπ με τους Παριζιάνους. Είναι διεθνής και με την Πολωνία, με την οποία έχει 86 συμμετοχές.

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ