ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΕΡΙΚΣΕΝ

H UEFA βραβεύει τον Κιάερ και το ιατρικό επιτελείο της Δανίας που έσωσαν τη ζωή του Έρικσεν

Ο Κρίστιαν Έρικσεν με τη φανέλα της Δανίας στην πρεμιέρα του Euro 2020 απέναντι στην Φινλανδία
Ο Κρίστιαν Έρικσεν με τη φανέλα της Δανίας στην πρεμιέρα του Euro 2020 απέναντι στην Φινλανδία @ 2021 WOLFGANG RATTAY/AP IMAGES

Το ιατρικό επιτελείο που έσωσε τη ζωή του Κρίστιαν Έρικσεν κατά τη διάρκεια του Euro 2020 και ο αρχηγός της εθνικής Δανίας, Σίμον Κιάερ, θα παραλάβουν από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το βραβείο President’s Award για το 2021.

Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, η ομάδα που τράβηξε πάνω της τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας στο πρόσφατο Euro 2020 ήταν η εθνική Ιταλίας, με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι να αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο από την αρχή μέχρι το τέλος και στο τέλος να επιβραβεύεται με την επικράτηση επί της Αγγλίας στον τελικό και την κατάκτηση του τροπαίου.

Υπήρχε όμως και μία σκηνή που ξεπέρασε τα στενά όρια του ποδοσφαίρου και άγγιξε όλη την ανθρωπότητα και αυτή είχε ως πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Έρικσεν.

Ο Δανός επιτελικός μέσος της Ίντερ κατέρρευσε στο χορτάρι κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας της διοργάνωσης στο ματς με την Φινλανδία και χρειάστηκε να καταβληθεί τεράστια προσπάθεια για να κρατηθεί στη ζωή, με τον κάπτεν της Δανίας Σίμον Κιάερ και το ιατρικό επιτελείο των Σκανδιναβών να παίζουν τεράστιο ρόλο για να κερδίσει ο 29χρονος τη μεγαλύτερη μάχη που είχε δώσει ως τώρα.

Λίγους μήνες αργότερα ήρθε και μία μικρή επιβράβευση για τις συγκλονιστικές τους ενέργειες, με την UEFA να ανακοινώνει πως απονέμει το βραβείο President's Award για το 2021 στον Σίμον Κιάερ και το ιατρικό επιτελείο, για την ψυχραιμία και τον απόλυτο επαγγελματισμό που επέδειξαν εκείνες τις κρίσιμες στιγμές

"Φέτος το President's award ξεπερνάει το ποδόσφαιρο. Λειτουργεί ως μια σημαντική και αιώνια υπενθύμιση για το πόσο πολύτιμη είναι η ζωή και μας κάνει να την βλέπουμε όλοι μας με διαφορετικό τρόπο.

Θα ήθελα επίσης να στείλω τις καλύτερες ευχές μου στον Κρίστιαν Έρικσεν και την οικογένειά του καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή του", τόνισε με μήνυμά του ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ενώ από την πλευρά του ο Κρίστιαν Έρικσεν δηλωσε:

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Morten [Skjoldager], Morten [Boesen] και την ιατρική ομάδα που βοήθησαν στο Parken στις 12 Ιουνίου. Κάνατε φανταστική δουλειά και μου σώσατε τη ζωή.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο και αρχηγό Σίμον και στους συμπαίκτες μου στην ομάδα της Δανίας για την υποστήριξή σας, τόσο στις 12 Ιουνίου όσο και μετά.

Ευχαριστώ όλους τους θαυμαστές που έστειλαν μηνύματα σε μένα και στην οικογένειά μου. Σημαίνει πολλά και μας έδωσε δύναμη και υποστήριξη. Ευχαριστώ".

TAGS ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΕΡΙΚΣΕΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΥΡΩΠΗ UEFA EURO 2020 ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ