EURO

H UEFA ανακοινώνει τον Οκτώβριο τους τόπους διεξαγωγής του Euro, το 2028 και το 2032

Πανοραμική άποψη του σταδίου "Ολίμπικο" της Ρώμης
Πανοραμική άποψη του σταδίου "Ολίμπικο" της Ρώμης @2023 ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Η UEFA έκανε γνωστό πως στις 10 Οκτωβρίου η εκτελεστική επιτροπή της θα επιλέξει της ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες που θα αναλάβουν τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τόσο το 2028 όσο και το 2032.

Το προσεχές Euro θα φιλοξενηθεί σε μία χώρα, την Γερμανία, το καλοκαίρι του 2024, ωστόσο όλα δείχνουν πως στα επόμενα τουρνουά, θα μπουν περισσότερες χώρες στο... κόλπο.

Και αυτό γιατί το Ηνωμένο Βασίλειο (εκπροσωπείται από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίας της Αγγλίας, της Βόρειας Ιρλανδίας, της Σκωτίας και της Ουαλίας) και η Ιρλανδία έχουν καταθέσει φάκελο ώστε να φιλοξενήσουν το Euro 2028 ενώ από την πλευρά τους Τουρκία και Ιταλία έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να διεκδικήσουν από κοινού τη διοργάνωση του 2032.

Όσον αφορά τις τελικές αποφάσεις, αυτές δεν θα αργήσουν να γίνουν γνωστές, με την UEFA να ανακοινώνει την Πέμπτη (7/9) πως στις 10 Οκτωβρίου η εκτελεστική επιτροπή της θα πραγματοποιήσει την τελική παρουσίαση των υποψηφιοτήτων όπως και την τελετή ανακοίνωσης των χωρών που θα πάρουν το χρίσμα.

Σημειώνεται πως μέχρι πρότινος έχουν διεξαχθεί τρεις τελικές φάσεις Euro σε περισσότερες από μία χώρες: το 2000 έλαβε χώρα για πρώτη φορά το εγχείρημα όπου το τουρνουά διοργανώθηκε στις Κάτω Χώρες (Ολλανδία & Βέλγιο), ενώ το 2008 η τελική φάση φιλοξενήθηκε σε Αυστρία και Ελβετία και το 2012 σε Πολωνία και Ουκρανία.

TAGS EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ