ΕΛΛΑΔΑ

Grexit η επόμενη μέρα: Παρτίδα... σκάκι

Grexit η επόμενη μέρα: Παρτίδα... σκάκι

Για σχέδιο διαπραγμάτευσης, ώστε να πετάξει έξω τους παράγοντες της ΕΠΟ, κάνει λόγο η Ομοσπονδία, η οποία τηρεί στάση αναμονής, την ώρα που ο Σταύρος Κοντονής περιμένει τα νεότερα από τη FIFA και καταγράφει κέρδη από τη συνάντηση.

Η χθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο Αθλητισμού ανάμεσα στον Σταύρο Κοντονή, κλιμάκια της FIFA και της UEFA, αλλά και ανθρώπους της ΕΠΟ προεξέχοντος του Γιώργου Γκιρτζίκη, δεν απέφερε θετικό αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα το ελληνικό ποδόσφαιρο να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και το Grexit να είναι προ των πυλών αν δεν αλλάξει κάτι ή δεν κάνει πίσω κάποια από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Βέβαια, η Εθνική ομάδα και οι σύλλογοι θα πληρώσουν πρώτα απ' όλα τη νύφη σε περίπτωση που ισχύσει το απευκταίο και εφιαλτικό σενάριο της απομόνωσης, καθώς οι συνέπειες θα είναι πολλαπλές και άσχημες. Πλέον, όλοι περιμένουν την οριστική απόφαση της FIFA, η οποία αναμένεται αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Από 'κει και πέρα, θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το Sport24.gr καταγράφει την επόμενη μέρα της συνάντησης και τι μέλλει γενέσθαι τόσο από την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού, όσο και από αυτή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Πεδίο μεταξύ τους συνεννόησης δεν φαίνεται να υπάρχει, ούτε και διάθεση υποχώρησης. Είναι στα κάγκελα και οι δυο πλευρές, γίνεται μια παρτίδα... σκάκι, μάχη στρατηγικής με φόντο την επικράτηση της μιας ή της άλλης πλευράς. Το θέμα είναι βέβαια να μην βγει στο τέλος ζημιωμένο το ποδόσφαιρο.

Η στάση Κοντονή μπροστά στον κίνδυνο Grexit και το κέρδος

Η πλευρά του Σταύρου Κοντονή θεωρεί ότι αυτή την στιγμή το μπαλάκι βρίσκεται στην ΕΠΟ. Αυτή έχει την "καυτή πατάτα", εκείνη κινδυνεύει με αποκλεισμό από την FIFA, γι' αυτό και ο υφυπουργός περιμένει να κάποια κίνηση από τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας, ώστε να αποφευχθεί το Grexit. Ό,τι ίσχυε χθες μετά τις δηλώσεις του, ισχύει και σήμερα, δεν έχει αλλάξει κάτι στις προθέσεις του.

Για τον ίδιο είναι κέρδος το γεγονός ότι οι άνθρωποι των διεθνών συνομοσπονδιών άκουσαν από τον ίδιο τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου και είναι γνώστες των προβλημάτων. Η αναφορά περί ξένων διαιτητών από την FIFA ή ότι θα εξεταστεί η επιτροπή Δεοντολογίας και ό,τι άλλο έχει ζητήσει ο υφυπουργός, για τον ίδιο είναι κάτι πολύ θετικό. Ακόμα και αν εξακολουθεί η Παγκόσμια Ομοσπονδία να θέτει ως προαπαιτούμενο να ξεκινήσει πάλι το Κύπελλο, κάτι που δεν βρίσκει τον ίδιο σύμφωνο.

Ο Σταύρος Κοντονής δεν κάνει πίσω, αν δεν φύγουν οι κακουργηματικά διωκόμενοι και όσοι έχουν ανοιχτά μέτωπα με την Δικαιοσύνη. Αν δει αυτό να συμβαίνει, τότε θα ξεκινήσει πάλι τον θεσμό. Είναι δεδομένο πως το ζήτημα της βίας είναι πρόφαση και η ματαίωση της διοργάνωσης αποτελεί μοχλό πίεσης προς την Ομοσπονδία. Βέβαια, περιμένει και την εκδίκαση της προσφυγής της ΕΠΟ στο ΣτΕ την ερχόμενη Τρίτη (5/4), διότι σε περίπτωση που δικαιωθεί η ΕΠΟ αλλάζουν πολλά, αφού το Κύπελλο θα πρέπει να ξεκινήσει πάλι, χωρίς να μπορεί ο ίδιος να κάνει αλλιώς.

Όσο για την αντιμετώπιση από τον Τύπο, μπορούμε να πούμε ότι ίσως περίμενε ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις απ' αυτές που υπήρξαν. Βέβαια, αυτό δεν επηρεάζει τις αποφάσεις του που είναι ειλημμένες. Όσο για το τι θα πράξει σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός ζητήσει να... υποχωρήσει, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος Grexit, αυτό είναι ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο και δεν μπορεί να απαντηθεί. Πάντως, είναι δεδομένο πως με κάποιο τρόπο θα πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας να τοποθετηθεί για το θέμα.

Στάση αναμονής από ΕΠΟ, κάνει λόγο για σχέδιο του υφυπουργού

Εξάλλου, η ΕΠΟ κρατά στάση αναμονής και περιμένει τις εξελίξεις, αν και είναι δεδομένο πως η FIFA δεν πρόκειται να χαριστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως αναφέρουν πηγές της Ομοσπονδίας, την Δευτέρα (4/4) αναμένονται τα νεότερα και περιμένουν να διαπιστώσουν αν θα υπάρξει μια άτυπη παράταση μήπως και αλλάξει κάτι. Βέβαια, περιμένουν σκληρό ύφος στην απάντηση της.

Κύκλοι στο Πάρκο Γουδή υποστηρίζουν ότι δικαιώθηκαν όσοι έλεγαν ότι είναι βάσει σχεδίου από την πλευρά του υπουργείου να υπάρξει αυτή η κατάληξη και να αποκτήσει χαρακτήρα διαπραγμάτευσης η διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας, με στόχο να πετάξει έξω τους παράγοντες που έχουν ανοιχτά μέτωπα με την Δικαιοσύνη.

Μάλιστα, επικαλούνται μια ατάκα του Πρίμο Καρβάρο της FIFA μέσα στην συνάντηση προς τον Κοντονή, αναφέροντάς του ότι "εσείς πήρατε μια απόφαση για τη βία. Αυτά που λέτε, δεν έχουν να κάνουν με την βία". Από την ΕΠΟ χαρακτηρίζουν τον Κοντονή ανακόλουθο και προσθέτουν: " Ας μιλήσουν και όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι ομάδες, οι Λίγκες, τα κόμματα. Εμείς ό,τι ήταν να πούμε, το είπαμε".

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή μετά το τέλος της συνάντησης ότι "είναι στο χέρι της ΕΠΟ", ο Γιώργος Γκιρτζίκης απάντησε με την δήλωση που έκανε λίγο νωρίτερα ότι "δεν είναι στο χέρι μου. Χρυσή τομή και παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο δεν γίνεται". Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν. Με την ελπίδα να επικρατήσει στο τέλος η σύνεση και η λογική. Για το καλό όλων...

Διαβάστε ακόμα:

Πες τα όλα Σταύρο

Κοντονής: Μπετόν ή φούσκα;

Κι εσείς καταπιέζετε τους μαύρους...

Οι θέσεις των ομάδων της Superleague για το αδιέξοδο στη συνάντηση

Κουτσοκούμνης στο Sport24.gr: "Ο Κοντονής ζήτησε μια εβδομάδα για να το ξανασκεφτεί"

"Nα αλλάξει η ΕΠΟ και βλέπουμε για το κύπελλο"

Αδιέξοδο στη συνάντηση, άμεσος κίνδυνος για Grexit

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ