ΑΕΚ

Γρανίτσας: "Λένε ψέματα στην ΠΑΕ για το γήπεδο"

Γρανίτσας: "Λένε ψέματα στην ΠΑΕ για το γήπεδο"
ΑΕΚ - ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Ο Γιάννης Γρανίτσας με δηλώσεις του αναφέρθηκε στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ και επιτέθηκε στην ΠΑΕ

Ο Γιάννης Γρανίτσας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "SENTRA 103.3" και αναφέρθηκε μετά από πολύ καιρό στο θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Ο άνθρωπος που κατηγορήθηκε για την κατεδάφιση του "Νίκος Γκούμας" χωρίς να καταφέρει να έχει άδεια για νέο γήπεδο, μετά από αρκετό καιρό έλυσε τη σιωπή του και επιτέθηκε κατά της ΠΑΕ.
Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Γρανίτσα:

Για το γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια:

“Αν η διαδικασία ξεκίναγε σήμερα πάλι τα ίδια πράγματα θα έκανα. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να γίνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, έπρεπε να γκρεμιστεί το γήπεδο γιατί ήταν ερείπιο. Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι πριν γκρεμίσουμε το γήπεδο, πήραμε ένα νόμο που είχε όλες τις απαραίτητες άδειες για το γήπεδο, δεν υπάρχει μεγαλύτερη δοκιμασία από το νόμο που μας έδωσε η Πολιτεία.

Τέσσερα χρόνια λένε ψέμματα, από την αρχή μέχρι το τέλος, διαστρεβλώνουν τα πάντα, δεν είχε το θάρρος κανένας να έρθει κάποια στιγμή να κουβεντιάσουμε. Πετάγανε διάφορες αερολογίες, βλακείες και ηλιθιότητες στον αέρα και λένε ότι δεν γίνεται γήπεδο. Όταν μας έχει δώσει άδεια η Πολιτεία να φτιάξουμε γήπεδο 32.000 θέσεων, ποιος λέει ότι δεν γίνεται γήπεδο; Ο καθένας που δεν έχει καμία σχέση με το γήπεδο ή που έχει άλλα συμφέροντα;

Ο Κ. Βγόντζας ήταν δικηγόρος των 131 και τώρα είναι δικηγόρος της ΠΑΕ, δεν ντρέπονται καθόλου; Παίρνουν τον δικηγόρο των 131 και τον κάνουν δικηγόρο στην ΠΑΕ; Για λόγους ευθιξίας, για λόγους ιδεολογίας, είναι δυνατόν να παίρνουν τον δικηγόρο με τον οποίο φθάσαμε στα άκρα και τα δικαστήρια; Τι θα πει τώρα ο κ. Βγόντζας; Αν πει τώρα ότι μπορεί να γίνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Βγόντζας είναι δικηγόρος τους για τον ΟΔΔΥ, είναι πολύ απλά τα πράγματα, αλλά τέτοια διαστρέβλωση;

Εγώ πολύ ευχαρίστως να καθίσω με οποιονδήποτε της ΠΑΕ και να τους αποδείξω οτι 4 χρόνια είναι ανίκανοι να κάνουν οτιδήποτε. Έχω φύγει 4 χρόνια, δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα χιλιοστό το θέμα του γηπέδου γιατί στην ΠΑΕ είναι ανίκανοι.

Να λένε ότι γίνεται γήπεδο 20.000 θέσεων ή ότι δεν έχει πάρκινγκ, αυτά είναι τα μεγαλύτερα ψέμματα, δεν ντρέπονται που τα λένε; Από την στιγμή που κάνουμε γήπεδο 32.000 θέσεων, γήπεδο μπάσκετ και πάρκινγκ 1500 θέσεων δεν θέλουμε περισσότερα. Για αυτά έχουν βγει οι άδειες, αν είχαμε τα λεφτά αύριο το πρωί πηγαίναμε και το φτιάχναμε, ποιος λέει ότι αυτά δεν γίνονται;

Είχαμε τους χρηματοδότες και την συναίνεση της ΠΑΕ και έρχεται η ΠΑΕ μετά από ένα χρόνο να λέει δεν συναινώ. Αυτός που χρησιμοποιεί το γήπεδο πρέπει να συμφωνήσει, γιατί δεν έχουμε το 100% των χρημάτων για να το κάνουμε. Πρέπει να συμφωνήσει ο χρήστης του γηπέδου και να υπογράψει, την οποία υπογραφή την είχα τότε για να γκρεμίσω το γήπεδο.

Ο Νικολαΐδης φεύγει στο τέλος του χρόνου, αν ο νέος πρόεδρος πει ότι θέλει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια τι θα κάνουμε εμείς; Μια θα πηγαίνουμε Νέα Φιλαδέλφεια, μια ΟΔΔΥ και μια κάπου αλλού; Εγώ όταν γκρέμισα το γήπεδο είχα την σύμφωνη γνώμη ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτεχνικής. Δεν περίμενα ότι θα είχα απέναντι μου την ΠΑΕ, ήξερα ότι απέναντι μου ήταν ο Βγόντζας, οι 131 και ο Δήμος για διάφορους λόγους. Η ΠΑΕ προσπαθεί με κάθε τρόπο να αξιοποιήσει τους 131, τον Βγόντζα και λέει χίλια δυο ψέμματα, εναντίον της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, που ουσιαστικά ΑΕΚ είναι, όλοι ΑΕΚ είμαστε.

Το γήπεδο που θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια θα είναι γήπεδο της ΑΕΚ και ουσιαστικά θα είναι της ΠΑΕ και όχι της Ερασιτεχνικής. Στα χαρτιά θα είναι της Ερασιτεχνικής αλλά η ΠΑΕ θα το εκμεταλλεύεται και θα το χρησιμοποιεί.

















Γιατί είναι αντίθετος στην δημιουργία γηπέδου σε άλλη τοποθεσία:


“Εμείς είμαστε η Ερασιτεχνική, έχουμε το οικόπεδο μας και το έχουμε αξιοποιήσει με τον νόμο που πήραμε στο έπακρο και είναι περιουσία της Ερασιτεχνικής. Αν προσπαθήσει κάποιος να κάνει γήπεδο αλλού, απαξιώνει το δικό μας οικόπεδο. Έχουμε νόμο να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα και εμείς θα κάνουμε παιδική χαρά επειδή κάποιος κύριος θέλει να κάνει αλλού το γήπεδο εκ των υστέρων; Γιατί δεν τα έλεγαν νωρίτερα αυτά;

Οι άδειες είναι έχουν βγει από το νόμο. Θυμάστε τι μου έλεγαν στην ΠΑΕ; Ότι αν φύγεις εμείς σε 10 μέρες ξεκινάμε γήπεδο, μιλάνε για προπονητήρια που είχαν τελειώσει και δεν θα κάνουν, εδώ θα είμαστε και θα το δείτε. Δεύτερον, στο θέμα του γηπέδου δεν έχουν προχωρήσει ούτε ένα χιλιοστό.

Ο νόμος μας δίνει 20.000 τ.μ για εμπορικές χρήσεις, αυτές οι χρήσεις θα ήταν για το συμφέρον και το καλό της ΑΕΚ μακροχρόνια. Από εκεί και πέρα αν υπάρχει η αντίδραση από τον Δήμο και τους κατοίκους, κάναμε τόσες εμπορικές χρήσεις γιατί αυτές είναι που εξυπηρετούν την βιωσιμότητα του γηπέδου. Όλοι θέλουν το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια εκτός από ελάχιστους που εκπροσωπούν την ΠΑΕ.

Όπου να κάνει γήπεδο η ΑΕΚ δεν θα είναι δικό της. Ας έρθει η ΠΑΕ αύριο το πρωί να βάλει μια υπογραφή και να ξεκινήσει το θέμα του γηπέδου να δείτε για πότε θα τελειώσει. Έχει κολλήσει το μυαλό τους ότι πρέπει να κάνουν γήπεδο 50.000 θέσεις και από εκεί και πέρα νομίζουν ότι θα κάνουν γήπεδο που θα μπορούν να το εκμεταλλεύονται με οποιοδήποτε τρόπο αυτοί θέλουν.

Θα υπάρχει εκμετάλλευση με άλλους, ο κόσμος θα είναι δύσκολο να προσαρμοστεί, να πάει στον ΟΔΔΥ που ξέρετε τι γίνεται με το κυκλοφοριακό και τα διόδια. Η Νέα Φιλαδέλφεια είναι το σπίτι μας, βγάλαμε άδειες, έχουμε το οικόπεδο μας και θα ψάχνουμε αλλού;

Η Ερασιτεχνική δεν έχει την δυνατότητα να κάνει γήπεδο αυτή την στιγμή γιατί δεν έχει τα λεφτά. Μέσα στα σχέδια είχαμε μέχρι και κολυμβητήριο, ο Δήμος προσπαθεί 20 χρόνια να βγάλει άδεια για κολυμβητήριο, όλη η οικογένεια θα είχε συνεκμετάλλευση των δραστηριοτήτων.

Η ΠΑΕ να έρθει να καθίσει στο τραπέζι. Εκείνη την περίοδο τα λεφτά τα έβαζε η κατασκευαστική εταιρεία, θα έβαζαν 75 εκ. Ευρώ και τα υπόλοιπα 25 εκ. Ευρώ που μας έλειπαν θα τα παίρναμε με επιχορήγηση. Όταν φθάνω να μιλάω στο υψηλότερο κυβερνητικό επίπεδο και μου λένε ελάτε μαζί να τελειώνουμε τι να πω ύστερα... Παίρνω τον Νικολαΐδη και του λέω πάμε να τελειώνουμε, θέλει να μας βοηθήσει η Πολιτεία και μου λέει δεν έρχομαι.

Η ΠΑΕ είναι το πρόβλημα, αυτή δεν υπογράφει. Είμαι διατεθειμένος να κάνω δημόσια συζήτηση μαζί τους, να τους αποδείξω ότι λένε ψέμματα και έχουν διαστρεβλώσει τα πάντα για να περάσουν τις θέσεις τους, οτι δεν γίνεται γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εμείς θα είχαμε τελειώσει το γήπεδο τώρα, στους 18 μήνες ήταν η παράδοση. Όπως η απόφαση του ΣτΕ βγήκε μετά από 4 χρόνια έτσι θα γίνει και με οποιαδήποτε άλλη προσφυγή.

Η Ερασιτεχνική έχει συμφέροντα μόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια, οποιαδήποτε απόφαση βγει που να δίνει δικαίωμα ή έστω να αρχίσει να γίνεται κουβέντα για οπουδήποτε αλλού η Ερασιτεχνική πρέπει να την προσβάλλει αμέσως, έχουσα έννομο συμφέρον.

Δεν αρχίσαμε εμείς την κόντρα, δεν θα με θάψεις για να φτιάξεις το γήπεδο, διότι έτσι καταστρέφεται η Ερασιτεχνική. Γιατί δεν το έλεγαν από την αρχή να μην κάνουμε όλη αυτή την διαδικασία; Γιατί προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για γήπεδο 30.000 θέσεων;

Να πουν ότι δεν θέλουν γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν μπορούν να λένε οτι στην περιοχή γίνεται γήπεδο 20.000 θέσεων αφού έχουμε άδεια για 32.000. Με έχει κουράσει αυτή η κατάσταση, αλλά είδα 4 χρόνια που έφυγα ότι δεν προχώρησε τίποτα. Καλώς ή κακώς το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα, έχουμε υποχρέωση να το προχωρήσουμε, να συζητήσουμε, να δούμε τι γίνεται.

Να μιλήσουμε με την ΠΑΕ, να τους εξηγήσω και να τους αποδείξω ότι δεν υπάρχει πιο συμφέρουσα λύση από τη Νέα Φιλαδέλφεια για όλα τα τμήματα, τον κόσμο και την ιδεολογία μας.

Τότε το γήπεδο ήταν στα Ολυμπιακά Έργα, αλλά βρήκαμε εμπόδια και δεν υπέγραψε η ΠΑΕ, ξαφνικά κολλάμε στον δρόμο και μείναμε στην μέση. Τώρα να πουν ότι θέλουν γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια θα γίνουν προσπάθειες, αν και έχουν αλλάξει αρκετά σε αυτή την τετραετία που πέρασε, αλλά η Πολιτεία θέλει να βοηθήσει”.

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη:


“Ξέρω τις απόψεις του και ότι είναι θετικός για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το σχέδιο του στηριζόταν στο νόμο που πήραμε. Μιλούσε για γήπεδο 32.000 θέσεων, μακάρι να έρθει για να ξεκινήσει αύριο το πρωί το γήπεδο”.
































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ