ΙΣΠΑΝΙΑ

Γρανάδα - Μπαρτσελόνα 3-5 παρ. (2-2): Τρελό ματς και πρόκριση στα ημιτελικά Κυπέλλου

O Γκριεζμάν πανηγυρίζει γκολ απέναντι στη Γρανάδα
O Γκριεζμάν πανηγυρίζει γκολ απέναντι στη Γρανάδα AP PHOTO/JOSE BRETON

Η Γρανάδα ήταν 2-0 μπροστά μέχρι το 88', η Μπαρτσελόνα όμως έστειλε το ματς στην παράταση και με πρωταγωνιστές τους Μέσι-Γκριεζμάν-Άλμπα πήρε την πρόκριση (3-5) για τα ημιτελικά του Κυπέλλου στο απίστευτο ματς που διεξήχθη στην Ανδαλουσία. (VIDEOS)

Απίθανο ματς στην Ανδαλουσία με την Μπαρτσελόνα να παίρνει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου στην παράταση με σκορ 3-5. Η Γρανάδα άνοιξε το σκορ, έφτασε και στο 2-0, το οποίο διατηρούσε μέχρι το 88'. Με τέσσερα γκολ σε τέσσερα λεπτά η Μπάρτσα έστειλε το ματς στην παράταση. Η συγκλονιστική εξέλιξη συνεχίστηκε με 2-3, 3-3 μέχρι που οι Καταλανοί πήραν το εισιτήριο με 3-5.

Ο Μέσι μπορεί να μη σκόραρε, αλλά ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας. Είχε την ασίστ στο 1-2 με το γκολ του Γκριεζμάν, ήταν αυτός που έβγαλε στο Γάλλο για να δώσει με τη σειρά του την ασίστ στον Άλμπα για το 2-2.

Η Μπαρτσελόνα είχε τις ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Με τον Λιονέλ Μέσι να βγάζει τρεις φορές τον Ρόναλντ Αραούχο και τον Ουρουγουανό να μην πιάνει καλά την κεφαλιά στις δυο εξ αυτών. Στην τρίτη που την έπιασε καλύτερα, η μπάλα βγήκε έξω.

Ενώ ο Αργεντινός προσπαθούσε σχεδόν... ολομόναχος με τον Γκριεζμάν να είναι νωθρός, τον Τρινκάο εκτός παιχνιδιού, η άμυνα της Μπάρτσα ήταν σε τραγική κατάσταση.

Έτσι η Γρανάδα χωρίς να έχει απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Τερ Στέγκεν άνοιξε το σκορ στο 33ο λεπτό. Για γέλια και για κλάματα όλη η αμυντική αντίδραση των μπλαουγκράνα με τον Ουμτιτί να μην μπορεί να διώξει την μπάλα, τον Κένεντι να προλαβαίνει τον Σέρτζι Ρομπέρτο, να νικά τον Τερ Στέγκεν και να κάνει το 1-0.

Οι Ανδαλουσιάνοι διεύρυναν το προβάδισμα σε 2-0 με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 47ο λεπτό ο Σολδάδο έφυγε στην αντεπίθεση, άφησε μίλια πίσω τον Ουμτιτί και πλάσαρε ιδανικά.

Οι Καταλανοί έσπασαν τα δοκάρια (με Τρινκάο, Ντεμπελέ και Μέσι), ήταν στο φάσμα του αποκλεισμού (πιο κοντά από ποτέ), κατάφεραν όμως να στείλουν το ματς στην παράταση.

Στο 88' ο Μέσι έβγαλε αριστερά με σκαφτή μπαλιά στον Γκριεζμάν, ο οποίος από δύσκολη γωνία έκανε το τελείωμα και με τη βοήθεια του δοκαριού και της ολιγωρίας του Ααρόν μείωσε σε 2-1.

Ο Αργεντινός δημιούργησε φάση καρμπόν για το Γάλλο στο 90+2', αυτός έβγαλε πάσα με κεφαλιά και ο Άλμπα έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί η Μπάρτσα πήρε το προβάδισμα με τον Γκριεζμάν στο 100ό λεπτό.

Ο Γάλλος έκανε το 2-3. Όμως το ματς επιφύλαξε κι άλλες εκπλήξεις. Ο Ντεστ ανέτρεψε τον Βαγέχο, ο Φέντε στο 103' εκτέλεσε το πέναλτι, ευστόχησε και έκανε το 3-3.

Μέχρι εκεί όμως ήταν η Γρανάδα. Η Μπάρτσα πήρε την πρόκριση και πέταξε για ημιτελικά. Ο Ντε Γιονγκ στο 108' έκανε το 3-4 και ο Άλμπα στο 113' διαμόρφωσε το τελικό 3-5.

ΓΚΟΛ: 32' Κένεντι, 47' Σολδάδο, 103' πεν. Φέντε / 88', 100' Γκριεζμάν, 90+2', 113' Άλμπα, 108' Ντε Γιονγκ

ΓΡΑΝΑΔΑ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Εσκαντέλ, Ντίαθ (46' Φούλκιερ), Ντουάρτε, Σάντσες, Νέβα, Μοντόρο, Ετέκι (105' Ν. Πέρεθ), Κένεντι (46' Ματσίς), Πουέρτας (80' Βαγιέχο), Σόρο (58' Βίκο), Σολδάδο (66' Σουάρεθ).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο (57' Ντέστ), Αραούχο, Ουμτιτί (64' Μπρέθγουεϊτ), Άλμπα, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς (76' Πουτς), Πέδρι (105' Λανγκλέ), Τρινκάο (63' Ντεμπελέ), Μέσι, Γκριεζμάν.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ