ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ

Γουλβς - Λίβερπουλ 0-1: Η γκολάρα του Έλιοτ σφράγισε την κόκκινη πρόκριση στους "32" του FA Cup

Γουλβς - Λίβερπουλ 0-1: Η γκολάρα του Έλιοτ σφράγισε την κόκκινη πρόκριση στους "32" του FA Cup
@2023 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Χάρη σε έναν άπιαστο αριστερό κεραυνό του Έλιοτ εκτός περιοχής στο 13ο λεπτό, η Κυπελλούχος Αγγλίας Λίβερπουλ υπέταξε με 1-0 την Γουλβς στο "Μολινό" και πήρε το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του θεσμού όπου θα αντιμετωπίσει την Μπράιτον.

Τα δύο διαδοχικά εκτός έδρας χαστούκια στο πρωτάθλημα από Μπρέντφορντ (1-3) και Μπράιτον (0-3) έκαναν την Λίβερπουλ να αντιμετωπίσει τον εκτός έδρας αγώνα με την Γουλβς για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας (δεύτερο ραντεβού των δύο ομάδων μετά το 2-2 στο Άνφιλντ στις 7 Ιανουαρίου) ως... τελικό και αυτό ήταν αρκετό για να της δώσει το κίνητρο που επιζητούσε.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κλείδωσε στα αποδυτήρια το τραγικό αγωνιστικό πρόσωπο που είχε δείξει το τελευταίο διάστημα και παρουσιάστηκε σοβαρή, πειθαρχημένη και μυαλωμένη στο "Μολινό", με το φινάλε να την βρίσκει να πανηγυρίζει τη νίκη με 1-0 που της έδωσε το εισιτήριο για τον 4ο γύρο της διοργάνωσης (αντίπαλος εκτός έδρας η Μπράιτον στις 29 Ιανουαρίου).

Οι κόκκινοι πήραν άριστα όσον αφορά στην αμυντική τους λειτουργία αφού επέτρεψαν ελάχιστες φορές την Γουλβς να τους προβληματίσει, ενώ ο παίκτης που έκανε τη διαφορά ήταν ο Χάρβεϊ Έλιοτ, ο οποίος με ασύλληπτο αριστερό σουτ εκτός περιοχής στο 13ο λεπτό σφράγισε μία σημαντική νίκη για την ομάδα του.

Αξίζει να σημειωθεί πως φανέλα βασικού πήρε και ο Κώστας Τσιμίκας, με τον διεθνή αριστερό μπακ να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα στο χορτάρι και να έχει μάλιστα εξαιρετική παρουσία, περιορίζοντας σε σημαντικό βαθμό τον Ανταμά Τραορέ.

Το ματς

Η Γουλβς πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα 12 λεπτά όπου απείλησε μάλιστα με τους Χιμένες και Αΐτ-Νουρί, όμως η Λίβερπουλ έδωσε αποστομωτική απάντηση στην αντίπαλό της, βρίσκοντας δίχτυα με εντυπωσιακό τρόπο στην πρώτη αξιόλογη τελική της προσπάθεια.

Αυτή καταγράφηκε στο 13', με τον Χάρβεϊ Έλιοτ να επιτίθεται κατά μέτωπο έχοντας πάρει τη μπάλα από το χώρο του κέντρου και να εξαπολύει έναν ασύλληπτο αριστερό "κεραυνό" εκτός περιοχής, για να στείλει τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Ζοζέ Σα και να ανοίξει το σκορ για τους ρεντς.

Το γκολ αυτό άλλαξε τις ισορροπίες της αναμέτρησης, με τους παίκτες του Κλοπ να παίρνουν από εκείνο το σημείο και έπειτα τον έλεγχο και να κυριαρχούν στις περισσότερες μονομαχίες, έχοντας μάλιστα ευκαιρίες να κάνουν δύο τα τέρματά τους με τα σουτ των Τσιμίκα (16') και Χάκπο (32') που δεν βρήκαν στόχο.

Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ανταμά Τραορέ στο 40' στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους, με την έναρξη του δευτέρου να βρίσκει τον Λοπετέγκι να κάνει διπλή αλλαγή ρίχνοντας στη μάχη τους Νούνες και Σεμέδο.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε πάντως, με τους παίκτες του Γιουργκέν Κλοπ να κρατούν χαμηλά το τέμπο και να μην αφήνουν ελεύθερους χώρους στους αντιπάλους τους, όντας άριστα στημένοι αμυντικά.

Στο 65ο λεπτό ο Λοπετέγκι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Ποντένσε και Κούνια για να δυναμώσει την επίθεσή του και ο Κλοπ απάντησε με τους Σαλάχ, Τζόουνς και Φίλιπς ως νέα πρόσωπα, με την πρώτη καλή φάση για τους γηπεδούχους σε αυτό το διάστημα να είναι η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέβες από πολύ καλή θέση στο 73', που έφυγε άουτ.

Στο 90ο λεπτό η Λίβερπουλ έφτιαξε την πρώτη καλή στιγμή της στο δεύτερο μέρος με το διαγώνιο σουτ του Τζόουνς που ήταν άστοχο και στο 90+1' η Γουλβς είχε την πρώτη τελική προσπάθεια εντός εστίας, με την κεφαλιά του Κούνια να βρίσκει τον Κέλεχερ σε ετοιμότητα.

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, με την Γουλβς να ψάχνει απεγνωσμένα το γκολ για να οδηγήσει το ματς στην παράταση αλλά την Λίβερπουλ να αντιστέκεται σθεναρά και να αντέχει μέχρι τέλους, για να κρατήσει το χρυσό 1-0 και να διατηρεί το δικαίωμα να υπερασπίζεται το τρόπαιο που έκανε δικό της τον Μάιο του 2022 απέναντι στην Τσέλσι.

ΓΟΥΛΒΣ: Σα, Λεμπικίσα (46' Νούνες), Κόλινς, Τότι, Χόνι (65' Ποντένσε), Χοτζ (46' Σεμέδο), Νέβες, Μουτίνιο (64' Κούνια), Ανταμά Τραορέ, Χιμένες (84' Κόστα), Αΐτ Νουρί

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Μίλνερ (66' Φίλιπς), Γκόμεζ, Κονατέ, Τσιμίκας, Μπαΐτσετιτς (75' Φαμπίνιο), Τιάγκο (75' Ντόουκ), Κεϊτά, Έλιοτ, Καρβάλιο (66' Τζόουνς), Χάκπο (66' Σαλάχ)

Το πρόγραμμα της φάσης των 32

  • Μπλάκμπερν - Μπέρμιγχαμ
  • Μπράιτον - Λίβερπουλ
  • Ντέρμπι - Γουέστ Χαμ
  • Φούλαμ - Σάντερλαντ
  • Ίπσουιτς - Μπέρνλι
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ρέντινγκ
  • Πρέστον - Τότεναμ
  • Σέφιλντ Γουένσντεϊ - Φλίτγουντ
  • Σαουθάμπτον - Μπλάκπουλ
  • Στόουκ - Στίβενεϊτζ
  • Λούτον - Γκρίμσμπι
  • Γουόλσολ - Λέστερ
  • Ρέξαμ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
  • Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ
  • Μπρίστολ Σίτι - Γουέστ Μπρομ
  • Μπόρχαμ Γουντ ή Άκρινγκτον - Κάρντιφ ή Λιντς
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ