PREMIER LEAGUE

Γουλβς - Λέστερ 2-1: Η γκολάρα του Ποντένσε κράτησε τους λύκους σε τροχιά Ευρώπης

Ο Ντανιέλ Ποντένσε πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Γουλβς απέναντι στην Λέστερ | 20 Φεβρουαρίου 2022
Ο Ντανιέλ Ποντένσε πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Γουλβς απέναντι στην Λέστερ | 20 Φεβρουαρίου 2022 @2022 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Η Γουλβς λύγισε με 2-1 την αντίσταση της Λέστερ στο Μολινό χάρη στο χρυσό γκολ του Ντανιέλ Ποντένσε στο 66ο λεπτό και ανέβηκε στην 7η θέση, που της επιτρέπει να κάνει όνειρα για έξοδο στην Ευρώπη τη νέα σεζόν.

Μετά από την σπουδαία επιτυχία της στο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ (0-2), η Γουλβς ήθελε μία ακόμα νίκη για να αρχίσει να κάνει όνειρα ευρωπαϊκής εξόδου και την πέτυχε το βράδυ της Κυριακής (20/2).

Θύμα της η Λέστερ, με τους λύκους του Μπρούνο Λάγκε να μην είναι καλύτεροι από την αντίπαλό τους αλλα να βρίσκουν τις λύσεις στα καίρια σημεία και με τον Ποντένσε να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό γκολ στο 66' με προσπάθεια εκτός περιοχής, επιβλήθηκαν με σκορ 2-1 στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Premier League.

Όσον αφορά τα της αναμέτρησης, το πρώτο μέρος είχε καταιγιστικό ρυθμό, με αμφότερες τις ομάδες να παίζουν επιθετικά και να ανταμείβονται αμφότερες με ένα γκολ. Πρώτη βρήκε δίχτυα η Γουλβς με ένα εξαιρετικό σουτ του Ρούμπεν Νέβες στο 9ο λεπτο, για να έρθει η απάντηση από την Λέστερ στο 41 με υπέροχο πλασέ του Αντεμόλα Λούκμαν.

Στο δεύτερο μέρος ήταν η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς που κυριάρχησε έχοντας τη μερίδα του λέοντος σε όλες σχεδόν τις στατιστικές κατηγορίες μέχρι το 65ο λεπτό, όμως σε μία φάση από το πουθενά, ο Ντανιέλ Ποντένσε κατέθεσε το αστείρευτο ταλέντο του στο χορτάρι για να ξαναδώσει προβάδισμα στην ομάδα του στο 66'.

Ο Πορτογάλος πρώην μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού δέχτηκε πάσα από τον Ντεντόνκερ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή των αλεπούδων και επιχείρησε να νικήσει τον Σμάιχελ με δυνατό διαγώνιο συρτό σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει στη δεξιά πλευρά της εστίας της Λέστερ και το 2-1 να φέρνει ντελίριο ενθουσιασμού στις εξέδρες του Μολινό.

Στα υπόλοιπα λεπτά η Λέστερ προσπάθησε να αντιδράσει και να ξαναμπεί για δεύτερη φορά στη διεκδίκηση της νίκης, με τους λύκους να διαχειρίζονται ωστόσο εξαιρετικά το προβάδισμά τους και τον Ζοζέ Σα να αποκρούει εντυπωσιακά στο 90+4' το δυνατό σουτ του Τίλεμανς για να σφραγιστεί το υπερπολύτιμο 2-1 για τους λύκους στη μάχη που δίνουν για έξοδο στην Ευρώπη.

ΓΟΥΛΒΣ: Σα, Κίλμαν, Κόουντι, Σάις, Σεμέδο, Νέβες, Ντεντόνκερ, Μουτίνιο (58' Χουάνγκ), Άιτ Νουρί (88' Μάρσαλ), Χιμένες, Ποντένσε (81' Νέτο)

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Περέιρα, Αμαρτέι, Σογιουντσού, Τομας, Τίλεμανς, Εντιντί (74' Μάντισον), Ντούσμπερι-Χολ, Λούκμαν, Ντάκα (73' Ιχεανάτσο), Όλμπραϊτον

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Γουέστ Χαμ - Νιούκαστλ 1-1

Άρσεναλ - Μπρέντφορντ 2-1

Άστον Βίλα - Γουότφορντ 0-1

Μπράιτον - Μπέρνλι 0-3

Κρίσταλ Πάλας - Τσέλσι 0-1

Λίβερπουλ - Νόριτς 3-1

Σαουθάμπτον - Έβερτον 2-0

Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 2-3

Λιντς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-4

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΕΣΤΕΡ ΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ