ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ

Γουλβς - Κόβεντρι 2-3: Στους "4" του FA Cup με μυθική ανατροπή στις καθυστερήσεις

Γουλβς - Κόβεντρι 2-3: Στους "4" του FA Cup με μυθική ανατροπή στις καθυστερήσεις
PRINT SCREEN

Η Κόβεντρι πραγματοποίησε ασύλληπτη ανατροπή στο "Μολινό" και με δύο γκολ στο φινάλε των καθυστερήσεων επιβλήθηκε 3-2 της Γουλβς, για να πάρει με εκπληκτικό τρόπο το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Το πρώτο εισιτήριο της τελικής τετράδας του φετινού Κυπέλλου Αγγλίας βρήκε κάτοχο το απόγευμα του Σαββάτου (16/03) και μάλιστα με άκρως εντυπωσιακό τρόπο, με την Κόβεντρι να φέρνει τούμπα τον εκτός έδρας αγώνα της με την Γουλβς και με το υπέρ της 3-2 να προκρίνεται στα ημτελικά του αρχαιότερου διασυλλογικού θεσμού μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από τη σεζόν 1986-87.

Το ματς ήταν χορταστικό από φάσεις (17-24 οι τελικές, 5-12 εντός εστίας), ωστόσο χρειάστηκε να μπει το δεύτερο μέρος για να πάρει φωτιά. Η Κόβεντρι έστειλε πρώτη τη μπάλα στο πλεκτό στο 53' και για πολλή ώρα ζούσε με το όνειρο να γίνει η πρώτη ομάδα εκτός της μεγάλης κατηγορίας που θα κατακτούσε το Κύπελλο Αγγλίας μετά από το 1980, ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο έπεσε θύμα ανατροπής.

Ο Αΐτ Νουρί στο 83' και ο Μπουένο πέντε λεπτά αργότερα απάντησαν δυναμικά στο γκολ του Σιμς, όμως οι συγκινήσεις δεν είχαν τελειώσει εκεί, με την ομάδα της Championship να φυλάει το καλύτερο για το τέλος για τους οπαδούς της.

Με το ματς να έχει μπει στις καθυστερήσεις, ο Σιμς "χτύπησε" για δεύτερη φορά στο ματς ισοφαρίζοντας από το... πουθενά σε 2-2 στο 90+7' ενώ στο 90+10' ο Ράιτ έστειλε τη μπάλα με φαλτσαριστό πλασέ στην αριστερή γωνία της εστίας του Ζοζέ Σα και έβαλε την υπογραφή του σε ένα παραμυθένιο buzzer beater που υπέγραψε την παρουσία της ομάδας της Championship στα ημιτελικά του "Γουέμπλεϊ".

Το πανόραμα των προημιτελικών

  • Γουλβς - Κόβεντρι 2-3 (83' Αΐτ-Νουρί, 88' Μπουένο / 53' 90+7' Σιμς, 90+10' Ράιτ)
  • 16/03 19:30 Μάντσεστερ Σίτι - Νιούκαστλ
  • 17/03 14:45 Τσέλσι - Λέστερ
  • 17/03 17:30 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ