ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Γουινέα - Μαλάουι 1-0: Το γκολ του Σιλά έκανε τη διαφορά

Ο Σιλά πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Γουινέας κόντρα στο Μαλάουι | 10 Ιανουαρίου 2022
Ο Σιλά πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Γουινέας κόντρα στο Μαλάουι | 10 Ιανουαρίου 2022 PRINT SCREEN ΑΠΟ ΤΟ YOUTUBE

Ένα όμορφο γκολ του Σιλά στο 35ο λεπτό έφτανε και περίσσευε στην Γουινέα του Αγκιμπού Καμαρά για να κάμψει με 1-0 την αντίσταση του Μαλάουι και να αρχίσει νικηφόρα την παρουσία της στο Κόπα Άφρικα.

Με νίκη άρχισε τις υποχρεώσεις της στο φετινό Κόπα Άφρικα η Γουινέα. Η ομάδα του Αγκιμπού Καμαρά (ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού ξεκίνησε βασικός και έγινε αλλαγή στο 46') βρήκε το γκολ που έψαχνε απέναντι στον Μαλάουι στο 35ο λεπτό με τον Σιλά και φρόντισε να διατηρήσει το 1-0 μέχρι το φινάλε, για να πάρει το πρώτο της τρίποντο στο τουρνουά, στο πλαίσιο αναμέτρησης για τον 2ο όμιλο του τουρνουά.

Η επικράτηση για την ομάδα της Δυτικής Αφρικής μόνο εύκολα δεν ήρθε πάντως και αυτό το καταδεικνύουν τόσο το γεγονός πως το Μαλάουι είχε περισσότερες τελικές εντός εστίας (6-4) όσο και από το γεγονός πως ο κίπερ Αλί Κεϊτά ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης.

Στο πρώτο μέρος χρειάστηκε να πει τρεις φορές όχι σε προσπάθειες των παικτών του Μαλάουι εκτός περιοχής ενώ στο δεύτερο είχε μία ακόμα σπουδαία επέμβαση όταν έπεσε μπροστά στα πόδια του Γιαμικάνι Τσέστερ και του πήρε τη μπουκιά μέσα από το στόμα.

Το φινάλε βρήκε πάντως την Γουινέα να παίρνει το τρίποντο και να πηγαίνει με αυτοπεποίθηση στο ματς της ερχόμενης Παρασκευής (14/1) απέναντι στην Σενεγάλη, την ώρα που το Μαλάουι και η Ζιμπάμπουε θα κυνηγήσουν τους πρώτους βαθμούς τους στη διοργάνωση στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

ΓΟΥΙΝΕΑ: Κεϊτά, Κανέ, Σοβ (71' Ουσμάν Καντέ), Αλί Καμαρά, Κόντε, Σιλά, Αγκιμπού Καμαρά (46' Σισέ), Ντιαβαρά, Κεϊτά, Ζοσέ Καντέ (71' Ντιαλό), Μπαγιό

ΜΑΛΑΟΥΙ: Καχόμπουε, Τσιρούα, Εμζάβα, Τσεμπέζι, Μόνε, Ιντάνα, Τζον Μπάντα, Μαντίγκα, Πίτερ Μπάντα (80' Καλιμά), Τσέστερ (65' Εμπούλου), Μουγιάμπα

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ