EUROPA LEAGUE

Γουέστ Χαμ - Λιόν 1-1: Όρθιοι οι Λονδρέζοι με 10 παίκτες

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Γουέστ Χαμ με τη Λιόν
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Γουέστ Χαμ με τη Λιόν @ 2022 KIRSTY WIGGLESWORTH / AP IMAGES

Η Γουέστ Χαμ έπαιξε με 10 παίκτες για ένα ημίχρονο, προηγήθηκε και τελικά απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Λιόν στο Λονδίνο για τα προημιτελικά του Europa League.

Η αποβολή του Άαρον Κρέσγουελ στο τέλος του 1ου μέρους έμοιαζε να καταδικάζει τη Γουέστ Χαμ, όμως οι Λονδρέζοι ανασυντάχθηκαν, προηγήθηκαν στο σκορ στο 2ο μέρος και τελικά απέσπασαν ισοπαλία 1-1 με τη Λιόν για τα προημιτελικά του Europa League.

Οι αντίπαλοι αλληλοεξουδετερώθηκαν για ένα μεγάλο μέρος του αγώνα στο 1ο ημίχρονο, μέχρι να έρθει η φάση κλειδί στις καθυστερήσεις. Ο Μουσά Ντεμπελέ έφευγε σε τετ α τετ, ο Κρέσγουελ τον κράτησε και τον έριξε στο έδαφος πριν μπει στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε κόκκινη κάρτα στον παίκτη των "σφυριών".

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του Ντέιβιντ Μόγες στην ανάπαυλα, οι παίκτες του δεν αποθαρρύνθηκαν από αυτήν την εξέλιξη και μάλιστα στο 52' ο Τζάροντ Μπόουεν άνοιξε το σκορ, χάρη σε ένα τυχερό γκολ με πολλές κόντρες υπέρ των Λονδρέζων.

Η χαρά δεν κράτησε για πολύ, αφού στο 66' ένας παίκτης της... Τότεναμ, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στους Γάλλους, ο Τανγκί Εντομπελέ, ισοφάρισε σε 1-1 με κοντινή προσπάθεια.

Οι επεμβάσεις του Αλφόνς Αρεολά κράτησαν την ισοπαλία και η Γουέστ Χαμ έχει ακόμα ελπίδες πρόκρισης στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 1976.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αρεολά, Φρέντερικς, Ντόσον, Ζουμά, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Μπόουεν, Φορνάλς, Μπενραχμά (46' Τζόνσον), Αντόνιο

ΛΙΟΝ: Λόπες, Γκουστό, Μπόατενγκ (64' Τοκό Εκαμπί), Λουκεμπά, Έμερσον, Φεβρ (63' Τετέ), Μέντες (90' Ντεναγέρ), Εντομπελέ, Αουάρ, Πακετά, Ντεμπελέ

Το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών

Το πρόγραμμα των δεύτερων προημιτελικών

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΛΙΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ