PREMIER LEAGUE

Γουέστ Χαμ - Άρσεναλ 1-2: Η τρίτη σερί νίκη σε ντέρμπι την φέρνει πιο κοντά στην τετράδα

Οι παίκτες της Άρσεναλ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Γουέστ Χαμ σε ματς της Premier League | 1 Μαΐου 2022
Οι παίκτες της Άρσεναλ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Γουέστ Χαμ σε ματς της Premier League | 1 Μαΐου 2022 @2022 IAN WALTON/AP IMAGES

Μετά από τις σημαντικές επιτυχίες απέναντι σε Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ πήρε τρίποντο σε τρίτο διαδοχικό ντέρμπι επικρατώντας 2-1 στην έδρα της Γουέστ Χαμ και εκτοξεύτηκε στην 4η θέση με +2 έναντι της Τότεναμ.

Ο Απρίλιος άρχισε καταστροφικά για την Άρσεναλ με τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα (από Κρίσταλ Πάλας, Μπράιτον και Σαουθάμπτον) όμως η απάντησή της ήταν κάτι παραπάνω από εκκωφαντική, με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να παίρνει τρεις σερί νίκες σε ισάριθμα ντέρμπι και να βρίσκεται πλέον μέσα στην τετράδα που προσφέρει εισιτήριο για το Champions League.

Οι δύο πρώτες ήρθαν απέναντι σε Τσέλσι (4-2 εκτός) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-1 εντός), με το καλό να... τριτώνει το απόγευμα της Κυριακής (1/5) αφού επιβλήθηκε 2-1 της Γουέστ Χαμ στο London Stadium και ανέβηκε μόνη στην 4η θέση, έχοντας δύο πόντους περισσότερους από τη συμπολίτισσα Τότεναμ με τέσσερα ματς να απομένουν για το φινάλε της Premier League (ένα από αυτά είναι το μεταξύ τους ντέρμπι).

Τα γκολ της νίκης των κανονιέρηδων είχαν την υπογραφή των δύο κεντρικών αμυντικών της, Χόλντινγκ και Γκάμπριελ, με τα σφυριά να έχουν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Μπόουεν αλλά να εξαφανίζονται επιθετικά σε όλο το δεύτερο μέρος και να οδηγούνται αναπόφευκτα στην ήττα που τους κράτησε στην 7η θέση.

Το ματς

Το ματς στο London Stadium είχε ελάχιστα πράγματα να παρουσιάσει ως προς τις επιθετικές διαθέσεις των δύο ομάδων στο πρώτο ημίωρο, όμως από εκεί και πέρα και μέχρι το 45' πήρε φωτιά. Στο 33ο λεπτό ο Ράις είχε το πρώτο σουτ εντός εστίας για κάποια από τις δύο ομάδες (μπλόκαρε σταθερά ο Ράμσντεϊλ) ενώ στο 38' ο Φαμπιάνσκι απέκρουσε με δυσκολία το σουτ του Ενκέτια, σε μία φάση που ήταν ο προπομπός του γκολ της Άρσεναλ.

Και αυτό γιατί από το κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του Αρτέτ και το οποίο εκτέλεσε φαλτσαριστά ο Σακά, ο Χόλντινγκ έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, για να στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Φαμπιάνσκι (0-1).

Το γκολ αυτό ενεργοποίησε άμεσα τα αντανακλαστικά των γηπεδούχων, με τον Ράμσντεϊλ να αποκρούει με υπερένταση τη γυριστή κεφαλιά του Ράις στο 40' αλλά να μην έχει "απάντηση" στο σφυροκόπημα της Γουέστ Χαμ πέντε λεπτά αργότερα.

Τότε που ο Ράις βρήκε με μπαλιά ακριβείας τον Τσούφαλ και εκείνος τροφοδότησε τον Μπόουεν, με τον Άγγλο μεσοεπιθετικό να νικάει με ωραίο σουτ εντός περιοχής τον Ράμσντεϊλ για να φέρει το ματς στα ίσα (1-1) πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την αναύπαλα.

Η Άρσεναλ ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο έχοντας στο 53' το σουτ του Σακά που υποχρέωσε τον Φαμπιάνσκι να αποκρούσει με δυσκολία σε κόρνερ, για να πάρει προβάδισμα για δεύτερη φορά στο ματς ένα λεπτό αργότερα.

Μετά από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Σακά και απομάκρυνση της μπάλας από τους γηπεδούχους, ο Μαρτινέλι έγινε κάτοχος και έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, με τον Γκάμπριελ να πετάγεται στην πλάτη της άμυνας της Γουέστ Χαμ και να νικάει με κεφαλιά τον Ράμσντεϊλ για το 2-1 των κανονιέρηδων.

Το γκολ αυτό ανέβασε την ψυχολογία των φιλοξενουμένων, που κυνήγησαν τρίτο γκολ για να "τελειώσουν" το ματς αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί, με τους Μαρτινέλι και Ενκέτια να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες. Ακόμα και έτσι όμως, οι κανονιέρηδες κατάφερναν να κρατούν εκτός της μεγάλης περιοχής του Ράμσντεϊλ τους παίκτες της Γουέστ Χαμ, με το 2-1 να μένει μέχρι το φινάλε και να τους χαρίζει μία κομβική νίκη στη μάχη της τετράδας που οδηγεί στο νέο Champions League.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Φρέντερικς, Τσουφάλ, Ζουμά, Κρέσγουελ, Νομπλ (77' Σούτσεκ), Ράις, Μπόουεν, Λαντσίνι (70' Αντόνιο), Φορνάλς, Μπενραχμά (81' Γιαρμολένκο)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου (78' Σοάρες), Χόλντινγκ, Γκάμπριελ, Ταβάρες, Ελνένι, Τζάκα, Σακά (87' Σμιθ-Ρόου), Έντεγκααρντ (90' Λοκόνγκα), Μαρτινέλι, Ενκέτια

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής

Τα highlights

Νιούκαστλ - Λίβερπουλ 0-1

Άστον Βίλα - Νόριτς 2-0

Γουότφορντ - Μπέρνλι 1-2

Γουλβς - Μπράιτον 0-3

Σαουθάμπτον - Κρίσταλ Πάλας 1-2

Λιντς - Μάντσεστερ Σίτι 0-4

Έβερτον - Τσέλσι 1-0

Τότεναμ - Λέστερ 3-1

Η βαθμολογία της Premier League

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ