ΗΡΑΚΛΗΣ

Γωγάκος: "Κάθαρση από την ΕΠΟ"

Γωγάκος: "Κάθαρση από την ΕΠΟ"
INTIME SPORTS

Για την στάση της ΕΠΟ απέναντι στον Ηρακλή και το θέμα της αδειοδότησης, μίλησε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Κωνσταντίνος Γωγάκος, αλλά και παλαίμαχοι παίκτες του "γηραιού"

Για τρεις ώρες το μεσημέρι της Τρίτης (14/06) ΠΑΕ και Γ.Σ. Ηρακλής και όχι μόνο τοποθετήθηκαν στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ σε μία τρίωρη έκτακτη εκπομπή.

Θέμα αυτής δεν θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε άλλο από την στάση της ΕΠΟ απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης στο θέμα της αδειοδότησης για την συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα της Super League με αποτέλεσμα να γνωρίσει τον υποβιβασμό της στην Football League.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Κωνσταντίνος Γωγάκος, τόνισε αρχικά: " Η Θεσσαλονίκη του χρόνου γιορτάζει 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της αλλά χωρίς τον Ηρακλή στην Super League. Απορώ πώς θα ζητήσουν οι διοργανωτές να κάνουμε τη λαμπαδηφορία.

Το 2014 η Θεσσαλονίκη ανακηρύχθηκε πολιτιστική πρωτεύουσα Νεολαίας και στο φάκελο η πρώτη υποψηφιότητα που ζήτησαν ήταν του Ηρακλή. Το πρόβλημα στην ΠΑΕ συμπαρασύρει και τα άλλα τμήματα. Πιστεύω όμως ότι ο Ηρακλής θα βρει το δρόμο του. Πρέπει αν είμαστε ενωμένοι. Θα βρεθεί η λύση για να μείνει ο Ηρακλής στην Super League.

Έχουμε καταθέσει προσφυγή στο CAS για την αδειοδότηση. Κάνουμε αυτό που λένε οι κανονισμοί της UEFA. Το νομικό επιτελείο θα εξετάσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Είχα την εντύπωση πως γίνονταν διάλογος με όλους τους φορείς με πρωτοβουλία της ΕΠΟ. Πίστευα ότι θα κάναμε διάλογο για την κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Όμως αυτό που δεν έκανε ο κύριος Πιλάβιος το κάναμε εμείς ζητώντας ημερίδα στη Θεσσαλονίκη όπου θα κληθούν οι Πιλάβιος, Μαρινάκης και οι αρμόδιοι υπουργοί να πουν την άποψή τους. Η κάθαρση πρέπει να ξεκινήσει από την ΕΠΟ. Χρειαζόταν να κλείσει η ΕΠΟ για να επισκεφτεί ο κύριος Πιλάβιος τους φορείς του ποδοσφαίρου;".

Από την πλευρά του ο Σάββας Κωφίδης υπογράμμισε: " Δεν είναι μόνο ζήτημα του Ηρακλή αλλά είναι κοινωνικό ζήτημα και αφορά συνολικά το ποδόσφαιρο. Πλήττεται το άθλημα. Είναι θέμα προς ανάλυση το τι συμβαίνει στην Πολιτεία και την ΕΠΟ. Το ζήτημα είναι ότι η ΕΠΟ πρέπει να καθαριστεί από μέσα για να αποδώσει δικαιοσύνη.

Αυτή τη στιγμή η ΕΠΟ προσπαθεί να γίνει δικαστής σε ένα ζήτημα εξωγηπεδικό. Εμείς ζητάμε να παιχτεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι μέρος της κοινωνίας. Είναι μικρογραφία της.

Οι Αρχές οφείλουν να προστατεύουν το ποδόσφαιρο και τις ομάδες. Όχι να τις καταστρέφουν. Οι Αρχές δεν σεβάστηκαν την ιστορία του Ηρακλή, τη Θεσσαλονίκη και το ίδιο το ποδόσφαιρο. Το σύστημα που είναι ήδη σάπιο πώς μπορεί να δικάζει;".

Χατζηπαναγής: "Έγινε αδικία"

Με τη σειρά του ο Βασίλης Χατζηπαναγής δήλωσε: " Έγινε αδικία. Οι αγώνες παίζονται στο γήπεδο και ο Ηρακλής έχει κερδίσει την παραμονή του. Ο Ηρακλής πρέπει να μείνει στη Σούπερ Λιγκ. Δεν σεβάστηκαν οι δικαστές τον Ηρακλή. Θα πρέπει και ο μεγαλομέτοχος να αναλάβει τις ευθύνες του".

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ηρακλή, Αλέξης Αδαμίδης, τόνισε: " Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ηρακλής είναι δυο. Η αδειοδότηση και τα δελτία. Δυστυχώς τηρήθηκαν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Δηλαδή αναφορικά με την αδειοδότηση υπάρχουν ομάδες που βρίσκονται σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από τον Ηρακλή και πήραν την άδεια.

Το δεύτερο θέμα είναι πως σωρεία άλλων ομάδων αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Δηλαδή εκδόθηκαν δελτία χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα. Όταν έρχεται η πλειοψηφία των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων και αποφασίζει να ανασταλεί η λειτουργία της ΕΠΟ είναι σαν να λέει στην ΕΠΟ ότι είναι ανίκανη να λύσει το πρόβλημα και το καλύτερο είναι να κλείσει προσωρινά".

Επίσης, έκανε δηλώσεις και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Βαγγέλης Γραμμένος, που τόνισε: " Τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Θεσσαλονίκης μπορεί να μην ξεκινήσουν καθώς δεν έχει δοθεί η επιχορήγηση σε όλα τα σωματεία.

Θα έλεγα να καθίσουμε να συζητήσουμε και να δούμε το θέμα της συμμετοχής των ομάδων. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορεί να γίνει αναδιάρθρωση. Γιατί να μην υπάρξει και αύξηση ομάδων; Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει μετά την παρέλευση της περιόδου αναστολής της λειτουργίας της ΕΠΟ. Δεν μπορούμε να λέμε ότι «θα» πάρουμε μέτρα. Ή παίρνουμε μέτρα ή δεν τα παίρνουμε".

Από το στούντιο της Αθήνας, ο Λάκης Παπαϊωάννου, υποστήριξε: " Ο Ηρακλής έχει μείνει στη κατηγορία μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Πρέπει να βρεθεί μια λύση ώστε ο Ηρακλής να παραμείνει στην κατηγορία. Να αυξηθούν οι ομάδες αν χρειαστεί.

Δεν πρέπει να ξεκινήσει καμία διοργάνωση στην ΕΠΣ Μακεδονίας. Από τότε που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο ποτέ δεν έχει σταλεί δελτίο με πλαστή ενημερότητα. Οπότε υπάρχει συνέργια. Αν ο Ηρακλής είχε διαπιστωθεί ότι είχε πλαστή ενημερότητα θα έπεφτε στη Β’ εθνική τον Ιανουάριο;".

Θέση πήρε και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης με την ΝΔ, Γιάννης Ιωαννίδης, τονίζοντας: " Είναι αδιανόητο ο Ηρακλής να τιμωρείται με υποβιβασμό λόγω της πλαστής ενημερότητας. Τουλάχιστον για φέτος πρέπει να ισχύσει μια πιο ήπια μορφή αδειοδότησης. Δεν μπορεί να πειστεί ο απλός φίλαθλος πως υπάρχει διαφάνεια".

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ