ΙΤΑΛΙΑ

Γκραβίνα: "Δεν θα υπογράψω ποτέ το τελος του πρωταθλήματος"

Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα
Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα @2019 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδιάς, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, τονισε πως η μη ολοκλήρωση της σεζόν στην Serie A θα φέρει το θάνατο του ποδοσφαίρου στη χωρα και ξεκαθάρισε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να επιστρέψει η δράση.

Την ώρα που ο αθλητικός κόσμος στην Ιταλία βρίσκεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την απόφαση της κυβέρνησης να καθυστερήσει την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων μέχρι τις 18 Μαΐου και τα σενάρια περί μή ολοκλήρωσης της σεζόν να αχνοφαίνονται στον ορίζοντα, ο Γκαμπριέλε Γκραβίνα πήρε θεση.

Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ξεκαθάρισε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν και εξέφρασε την άποψη πως αν δεν γίνει αυτό, τότε το ποδόσφαιρο της χώρας θα μπει σε ένα μαύρο τούνελ από το οποίο θα έχει τεράστιες ζημιές.

"Το Plan B σε περίπτωση οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος; Η ευθύνη μου είναι να έχω και δεύτερο σενάριο, και τρίτο, και τέταρτο.

Γκραβίνα: "Δεν θα υπογράψω ποτέ το τελος του πρωταθλήματος"
AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI, FILE

Εάν όμως τα σενάρια σχετίζονται με την οριστική διακοπή σας λέω ότι για όσο είμαι πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, δεν θα υπογράψω ποτέ για το μπλοκάρισμα των πρωταθλημάτων.

Αυτό θα σημάνει το θάνατο του ποδοσφαίρου", τόνισε ο Γκραβίνα και πρόσθεσε: "Όλοι ζητούν το μπλόκο, η κυβέρνηση πάει να το επιβάλλει.

Εάν πρέπει να περιμένουμε να μηδενίσουμε τον αριθμό των ασθενών από τον κορονοϊό ή να περιμένουμε το εμβόλιο, τότε θα χαθεί και η σεζόν 2020-21".

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ