ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Γκουαρδιόλα: "Οι παίκτες μου στην Μπαρτσελόνα ήταν γ@@@@@@οι δολοφόνοι"

Ο Γκουαρδιόλα δίνει οδηγίες στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με την Νιούκαστλ στο Έτιχαντ στις 26 Δεκεμβρίου του 2020.
Ο Γκουαρδιόλα δίνει οδηγίες στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με την Νιούκαστλ Ⓒ 2020 CLIVE BRUNSKILL/ASSOCIATED PRESS

Με αφορμή τον τελικό του Copa del Rey μεταξύ Μπαρτσελόνα και Αθλέτικ, ο Πεπ Γκουαρδιόλα θυμάται όταν έζησε έναν τέτοιον τελικό ως τεχνικός των Καταλανών, έχοντας απέναντί του τον Μαρσέλο Μπιέλσα.

Η Μπαρτσελόνα τίθεται αντιμέτωπη με την Αθλέτικ στον τελικό για το φετινό Copa del Rey, μόλις δύο εβδομάδες ύστερα απ' τον τελικό για την περσινή διοργάνωση, όπου οι Βάσκοι έχασαν από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Οι δύο φιναλίστ είναι οι πιο επιτυχημένες ομάδες του θεσμού, με τους Καταλανούς να έχουν 30 κατακτήσεις και την Αθλέτικ 23 τρόπαια. Από το 2009 μέχρι το 2015 είχαν έρθει αντιμέτωποι σε τελικό σε 3 περιπτώσεις και όλες τις φορές νικητές αναδείχθηκαν οι "μπλαουγκράνα". Ο τελικός του 2011-2012 έμεινε στην ιστορία είναι αυτός που έμεινε στην ιστορία όμως.

Από τη μία βρισκόταν η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και από την άλλη εκείνη του Μαρσέλο Μπιέλσα, σε μία μονομαχία γιγάντων και στους πάγκους. Με αυτήν την αφορμή, ο νυν τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι θυμήθηκε εκείνον τον τελικό σε δηλώσεις του στον καταλανικό τηλεοπτικό σταθμό "TV3", μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τους τότε παίκτες του, που βρέθηκαν 3-0 μπροστά στο σκορ από το 1ο ημίχρονο.

"Θυμάμαι όταν βγήκα στον αγωνιστικό χώρο. Είδα την ένταση στους παίκτες της Αθλέτικ. Από την άλλη, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα έμοιαζαν να δίνουν φιλικό παιχνίδι. Ήταν συνηθισμένοι, ήξεραν ότι θα κέρδιζαν. Σας διαβεβαιώνω ότι στο 2ο ημίχρονο δεν ήταν έτσι εύκολο. Οι ομάδες του Μαρσέλο Μπιέλσα είναι μαθημένες στην αντίσταση, δεν παραδίνονται ποτέ κι εκείνοι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα θα είχαν σημειώσει 5 γκολ αν μπορούσαν και αν μπορούσαν να πετύχουν 8 γκολ θα το έκαναν. Ήταν αξιαγάπητοι άνθρωποι, αλλά στο γήπεδο αυτοί οι παίκτες ήταν γ@@@@@@οι δολοφόνοι".

Αυτός ο αγώνας της 25ης Μαΐου 2012 ήταν και ο τελευταίος του Γκουαρδιόλα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Η κατάκτηση του τροπαίου συνοδεύτηκε από ένα δύσκολο "αντίο": "Υπήρχε μια συναισθηματική φόρτιση μέσα μου μεγαλύτερη σε σχέση με άλλους τελικούς, αλλά προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου".

Photo Credits: © 2020 Clive Brunskill/Associated Press

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ