ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Ο Ντε Τζέρμπι είναι από τους πιο επιδραστικούς προπονητές των τελευταίων 20 ετών"

Γκουαρδιόλα: "Ο Ντε Τζέρμπι είναι από τους πιο επιδραστικούς προπονητές των τελευταίων 20 ετών"
@2023 JON SUPER/AP IMAGES

Ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι οδήγησε την Μπράιτον για πρώτη φορά στην ιστορία της στα Κύπελλα Ευρώπης και ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον συνάδελφό του, ενόψει του αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στους γλάρους.

Το βράδυ της Τετάρτης (24/04, 22:00, Novasports Premier League, LIVE από SPORT24) θα αναμετρηθούν στο Amex η Μπράιτον με την Μάντσεστερ Σίτι σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 32η αγωνιστική της Premier League, με τη μοίρα να τα φέρνει έτσι ώστε και οι δύο ομάδες να βρίσκονται σε πανηγυρικό... mood.

Από τη μία, οι γλάροι πανηγύρισαν πριν λίγα 24ωρα την εξασφάλιση της συμμετοχής τους στην Ευρώπη τη νέα σεζόν για πρώτη φορά στην ιστορία τους (κατά πάσα πιθανότητα στο Europa League, εκτός αν συντελεστεί ένα θαύμα και παίξουν στο Conference) και από την άλλη οι πολίτες γιόρτασαν την περασμένη Κυριακή την κατάκτηση του τρίτου σερί πρωταθλήματος και πέμπτου την τελευταία εξαετία.

Αναμφίβολα, ο άνθρωπος-κλειδί στη μεταμόρφωση της Σίτι σε ομάδα πρωταθλητισμού είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα που κλείνει φέτος μία επταετία στο τιμόνι της, με τον Καταλανό να δίνει μάλιστα συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (23/05) και να αποθεώνει τον Ιταλό συνάδελφό του, υποστηρίζοντας πως είναι άκρως επιδραστικός στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

"Δώστε προσοχή σε αυτό που πρόκειται να πω επειδή είμαι πεπεισμένος πως ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς προπονητής στα 20 τελευταία χρόνια.

Είναι μοναδικός, δεν υπάρχει ομάδα που να παίζει όπως η δική του. Όταν ήρθε στην Premier League πίστευα ότι θα είχε μεγάλο αντίκτυπο, όμως δεν περίμενα ότι θα το έκανε τόσο γρήγορα", τόνισε ο προπονητής των πρωταθλητών Αγγλίας, και πρόσθεσε:

"Η Μπράιτον είναι αυθεντία στο να δίνει τη μπάλα όταν οι παίκτες είναι ελεύθεροι και στον τρόπο που κινούνται στο σωστό χρόνο. Είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο σε αυτόν τον τομέα, η καλύτερη.

Αυτός και η ομάδα του αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια και την επιτυχία που έχουν. Θα τον παρομοίαζα με τον Φεράν Αντριάν του "El Bulli" (θρυλικό καταλανικό εστιατόριο με τρία αστέρια Μισελέν, το οποίο έκλεισε το 2011).

Για χρόνια ήταν ο καλύτερος μάγειρας στον κόσμο και έφερε επανάσταση στην κουζίνα. Ο τρόπος με τον οποίο παίζει η Μπράιτον είναι ξεχωριστός".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ