ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Ο Φόντεν είναι ο καλύτερος παίκτης στην Premier League αυτή τη στιγμή"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πανηγυρίζει γκολ του Φόντεν κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | 3 Μαρτίου 2024
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πανηγυρίζει γκολ του Φόντεν κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | 3 Μαρτίου 2024 @2024 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Ο Φιλ Φόντεν έκρινε το ντέρμπι του Μάντσεστερ πετυχαίνοντας τα γκολ της ανατροπής της Σίτι απέναντι στην Γιουνάιτεντ και ο Πεπ Γκουαρδιόλα αφιέρωσε διθυράμβους για την παρουσία του, τονίζοντας πως είναι ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκλεισε το πρώτο μέρος στο "Έτιχαντ" προηγούμενη 1-0 με το γκολ του Ράσφορντ από το 8ο λεπτό όμως σε ακόμη ένα ντέρμπι της πόλης τα τελευταία χρόνια έφυγε απογοητευμένη, με την Σίτι να κάνει την ανατροπή στο δεύτερο μέρος με τα δύο γκολ του Φιλ Φόντεν και το ένα του Έρλινγκ Χάλαντ ως κερασάκι στην τούρτα στο φινάλε.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Πεπ Γκουαρδιόλα έσταζε μέλι για τον Φόντεν, τονίζοντας πως είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος παίκτης που αγωνίζεται στην Premier League ενώ στάθηκε στο γεγονός πως με τα γκολ που βάζει (έχει 18 σε όλες τις διοργανώσεις, 11 στο πρωτάθλημα) δίνει πλέον νίκες στην ομάδα του.

"Αυτή τη στιγμή είναι ο κορυφαίος στην Premier League. Για να είσαι παίκτης παγκόσμιας κλάσης θα πρέπει να κερδίζεις αγώνες και αυτός το κάνει. Πάντα πετύχαινε γκολ αλλά τώρα κερδίζει ματς. Όταν το κάνεις αυτό φτάνεις σε ένα άλλο επίπεδο ως παίκτης

Είναι ήδη θρυλικός παίκτης επειδή στην ηλικία του έχει παίξει σε τόσα ματς, έχει πετύχει τόσα γκολ και έχει πάρει τόσους τίτλους, ενώ είναι από εδώ και έχει απίστευτη σύνδεση με τους οπαδούς. Είναι ο παίκτης της σεζόν.

Με όλο το σεβασμό για τους εκπληκτικούς παίκτες που υπάρχουν εδώ, ουδείς είναι τόσο καθοριστικός για εμάς, όσο εκείνος αυτή τη σεζόν", τόνισε ο Καταλανός προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, για να προσθέσει με νόημα:

"Όταν άρχισε, ήταν πάντα επιθετικός γύρω από την αντίπαλη περιοχή και έκανε ντρίμπλες αλλά τώρα είναι περισσότερος ώριμος και έχει καλύτερη αμυντική αντίληψη. Είδατε τις τρεις ή τέσσερις φορές που γύρισε πίσω για να ανακτήσει τη μπάλα;

Είναι ένας παίκτης νικητής και αυτή είναι η νοοτροπία που εξακολουθούμε να έχουμε. Για αυτό το λόγο έχει γίνει ένας τόσο σημαντικός ποδοσφαιριστής για εμάς και την εθνική Αγγλίας".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΠΕΠ ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ