ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Η Λίβερπουλ έχει μεγάλη ιστορία στην Ευρώπη, αλλά όχι τόσο στην Premier League με έναν τίτλο σε 30 χρόνια"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Νιούκαστλ | 8 Μαΐου 2022
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Νιούκαστλ | 8 Μαΐου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα άστραψε και βρόντηξε μετά από το 5-0 επί της Νιούκαστλ, τονίζοντας πως τα μίντια στηρίζουν την Λίβερπουλ και υποστηρίζοντας πως τα προβλήματα τραυματισμών έχουν αφήσει την Μάντσεστερ Σίτι χωρίς κεντρικούς αμυντικούς.

Οι τηλεοπτικές κάμερες συνέλαβαν τον Πεπ Γκουαρδιόλα να είναι ιδιαίτερα ευδιάθετος μετά το τέταρτο και το πέμπτο γκολ της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Νιούκαστλ, στο φινάλε του αγώνα, που έστειλε τους πολίτες στο +3 από την Λίβερπουλ και την έκανε μεγάλο φαβορί για τον τίτλο (έχει και το +4 στη διαφορά γκολ σε ενδεχόμενη ισοβαθμία), όμως στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ήταν λαβρος.

Αιτία τα αρκετά προβλήματα τραυματισμών που ταλανίζουν τους πρωταθλητές ενόψει των τριών τελευταίων αγώνων τους μέσα στη σεζόν (εκτός με Γουλβς και Γουέστ Χαμ, εντός με Άστον Βίλα), με τον Καταλανό να αναφέρεται σε αυτά και να υποστηρίζει πως τα μίντια και ο περισσότερος κόσμος στηρίζουν την Λίβερπουλ για την κατάκτηση του τίτλου.

"Έχουμε προβλήματα μυικών τραυματισμών, θα δούμε τι θα γίνει. Έχουμε μείνει με 13,5 παίκτες μετά και τον τραυματισμό του Ρούμπεν Ντίας ενώ και ο Ακέ δεν είναι σε τέλεια κατάσταση.

Δεν έχουμε κεντρικούς αμυντικούς", δήλωσε αρχικά ο Γκουαρδιόλα, για να προσθέσει: "Όλοι σε αυτή τη χώρα υποστηρίζουν την Λίβερπουλ, τα μίντια και όλοι. Το σημαντικό είναι όμως ότι η μοίρα μας είναι στα χέρια μας.

Η Λίβερπουλ έχει μία εκπληκτική ιστορία στα Κύπελλα Ευρώπης, αλλά όχι τόσο στην Premier League επειδή έχουν κατακτήσει έναν μόνο τίτλο στα τελευταία 30 χρόνια.

Τα τελευταία 11,12 χρόνια η Σίτι είναι εδώ, διεκδικώντας και κατακτώντας τίτλους. Ξέρω ότι μερικές φορές δεν είμαστε αρεστοί στους οπαδούς, αλλά δεν με νοιάζει. Εάν ο κόσμος θέλει περισσότερες νίκες της Λίβερπουλ, τότε δεν υπάρχει θέμα".

Σημειώνεται πως οι Κάιλ Γουόκερ, Τζον Στόουνς και Ρούμπεν Ντίας έχουν τεθεί νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν σύμφωνα με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον προπονητή των πρωταθλητών Αγγλίας να υποστηρίζει επίσης πως ο Ακέ είναι αμφίβολος για τον αγώνα με την Γουλβς αλλά μπορεί να προλάβει τα ματς με Γουέστ Χαμ και Άστον Βίλα.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ