ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Είμαστε το τρίτο φαβορί για τον τίτλο"

Manchester City's head coach Pep Guardiola gestures during the English Premier League soccer match between Manchester City and Arsenal at the Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, March 31, 2024. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City's head coach Pep Guardiola gestures during the English Premier League soccer match between Manchester City and Arsenal at the Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, March 31, 2024. (AP Photo/Dave Thompson) @2024 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Η εντός έδρας ισοπαλία με την Άρσεναλ κράτησε την Μάντσεστερ Σίτι στην 3η θέση της Premier League, πίσω από τις Λίβερπουλ και Άρσεναλ, γεγονός που έκανε τον Πεπ Γκουαρδιόλα να δηλώσει πως η ομάδα του δεν είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήθελε πάση θυσία το τρίποντο στο ντέρμπι με την Άρσεναλ για την 30η αγωνιστική της Premier League για να προσπεράσει τους Λονδρέζους και να σκαρφαλώσει μόνη στην 2η θέση και στο -1 από την Λίβερπουλ, όμως στο χορτάρι δεν ήταν ανώτερη από την αντίπαλό της (μόνο 1 τελική εντός στόχου) και με το μεταξύ τους 0-0 στο "Έτιχαντ" μοιραία έμεινε στην 3η θέση.

Οι πολίτες έχουν πλέον 64 βαθμούς, έναν λιγότερο από τους κανονιέρηδες και τρεις λιγότερους από την Λίβερπουλ, γεγονός που έκανε τον Πεπ Γκουαρδιόλα να ισχυριστεί στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε πως δεν είναι πλέον η ομάδα του εκείνη που έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

"Η Άρσεναλ είναι το δεύτερο φαβορί για τον τίτλο, εμείς είμαστε το τρίτο. Όποιος είναι στην κορυφή, είναι το πρώτο φαβορί. Ήταν στα χέρια μας ο τίτλος, τώρα δεν είναι", τόνισε χαρακτηριστικά ο Καταλανός, ο οποίος εξέφρασε ωστόσο την άποψη πως από τρεις διεκδικήτριες του στέμματος της Premier League, η δική του παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Μπερνάρντο Σίλβα, με τον Πορτογάλο διεθνή μεσοεπιθετικό να δίνει ωστόσο το σύνθημα της αντεπίθεσης ενόψει των 9 τελευταίων αγωνιστικών: "Τώρα δεν εξαρτώμαστε από τους εαυτούς μας.

Εξαρτώμαστε από την Λιβερπουλ επειδή δεν έχουμε άλλο ματς να δώσουμε απέναντί τους. Εξαρτώμαστε επίσης από την Άρσεναλ επειδή ούτε με εκείνους έχουμε άλλο ματς. Έχουμε ανάγκη να χάσουν εκείνοι βαθμούς και εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας και να κερδίζουμε τα παιχνίδια μας

Δεν είμαστε πια το φαβορί. Πολλά μπορούν να συμβούν σε επτά παιχνίδια, τόσα δεν έχουμε; Εννιά; Ακόμα καλύτερα για εμάς, νόμιζα πως είχαμε άλλα επτά ή οκτώ ακόμη να δώσουμε, αλλά είναι καλύτερο που υπάρχουν ακόμα εννέα παιχνίδια".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ ΠΕΠ ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ