EUROPEAN SUPER LEAGUE

Γκουαρδιόλα: "Δεν είναι άθλημα αν δεν έχει σημασία αν θα χάσεις"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Γκλάντμπαχ για το Champions League
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Γκλάντμπαχ για το Champions League @ 2021 LASZLO BALOGHR/ASSOCIATED PRESS

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στη συνέντευξη τύπου ενόψει της αναμέτρησης με την Άστον Βίλα, εξέφρασε την αντίθεσή του για τη δημιουργία της European Super League, τονίζοντας ότι η δομή της έρχεται ενάντια στις αρχές του αθλητισμού.

Η Άστον Βίλα φιλοξενεί την Μάντσεστερ Σίτι για την 32η αγωνιστική της Premier League και ο Πεπ Γκουαρδιόλα στη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα ρωτήθηκε για τη δημιουργία της European Super League, μέρος της οποίας αποτελεί και η ομάδα του.

Ο Καταλανός τεχνικός εξέφρασε την αντίθεσή του, καθώς ισχυρίστηκε ότι η συγκεκριμένη λίγκα δεν είναι άθλημα, αλλά θέαμα μια και δεν έχει σημασία αν θα χάσεις, ενώ δεν κατάλαβε και τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν αυτές οι ομάδες για να δημιουργήσουν τη συγκεκριμένη λίγκα.

Συγκεκριμένα ο Γκουαρδιόλα ανέφερε μεταξύ άλλων: "Αυτή τη στιγμή έχω λίγες πληροφορίες (για την ESL). Δεν ξέρω τους λόγους που επιλέχθηκαν αυτές οι ομάδες, οι οποίες θα παίξουν σε αυτή τη διοργάνωση.

Δεν είναι άθλημα αν δεν υπάρχει σχέση ανάμεσα στην προσπάθεια και την ανταμοιβή. Δεν είναι άθλημα αν δεν έχει σημασία αν θα χάσεις.

Έχω πει πολλές φορές ότι θέλω την όσο πιο δυνατή διοργάνωση μπορούμε να έχουμε. Δεν είναι δίκαιο όταν μια ομάδα παλεύει να φτάσει στην κορυφή και μετά δεν προκρίνεται, γιατί επιτυχία είναι εγγυημένη για λίγες ομάδες".

Η δήλωση του Γκουαρδιόλα:

Photo Credits: © 2021 Laszlo Baloghr/Associated Press

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ