ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Δεν ενέπνευσα τον Αρτέτα, τα έχει καταφέρει μόνος του"

Ο Μικέλ Αρτέτα και ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην αναμέτρηση της Σίτι με την Άρσεναλ στο Έτιχαντ τον Ιούνιο του 2020.
Ο Μικέλ Αρτέτα και ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην αναμέτρηση της Σίτι με την Άρσεναλ Ⓒ 2020 PETER POWELL/ASSOCIATED PRESS

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ενόψει της αναμέτρησης της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ (21/2, 18:30) μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον παλιό του συνεργάτη, Μικέλ Αρτέτα.

Την Κυριακή (21/2) η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενείται από την Άρσεναλ για την 25η αγωνιστική της Premier League. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μίλησε για τον παλιό του συνεργάτη και νυν αντίπαλό του, Μικέλ Αρτέτα. Συγκεκριμένα τόνισε ότι δεν τον ενέπνευσε όσο ήταν συνεργάτες, αλλά τα έχει καταφέρει μόνος του.

"Δεν ενέπνευσα τον Αρτέτα. Ό,τι ξέρει το ξέρει μόνος του. Δεν είχα επιρροή πάνω του. Ό,τι έχει κάνει, το οφείλει στον εαυτό του και στο τιμ του. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι οι τελευταίοι μήνες μου έδειξαν ότι όλοι οι προπονητές χρειάζονται χρόνο και εκείνος δεν είναι εξαίρεση" δήλωσε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ποιότητα που διαθέτουν οι κανονιέρηδες: "Θα πρέπει να έχουμε τρομερή απόδοση. Κάνουν καλό build-up, έχουν ποιότητα και ενέργεια. Με τον Σακά και τον Ομπαμεγιάνγκ και άλλους ποιοτικούς παίκτες".

Τέλος, δήλωσε ότι η συμμετοχή του Γκιουντογκάν θα κριθεί την τελευταία στιγμή: "Ο Άκε προπονείται μόνος του. Ο Γκιουντογκάν συμμετείχε στην προπόνηση. Θα δούμε πώς αισθάνεται αύριο. Οι υπόλοιποι είναι καλά".

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι στην πρώτη θέση της Premier League με 56 πόντους, ενώ η Άρσεναλ στην 10η έχοντας συγκεντρώσει 34 βαθμούς.

Photo credits: ⓒ 2020 Peter Powell/Associated Press

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ