ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ

Γκλάσνερ: “Δεν ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη ότι κόπηκε στα ιατρικά της Μίλαν ο Ματετά”

@2025 Dave Shopland/AP IMAGES

Ο Όλιβερ Γκλάσνερ φανέρωσε σε συνέντευξη Τύπου όλες τις σκέψεις του για το ναυάγιο της μεταγραφής του Ζαν-Φιλίπ Ματετά στην Μίλαν μετά από το κόκκινο που άναψε το ιατρικό επιτελείο των ροσονέρι και εξήγησε για ποιους λόγους είναι είναι πολύπλοκο το θέμα του τραυματισμού του Γάλλου διεθνούς στράικερ.

Η Μίλαν ευελπιστούσε να κλείσει το deal με την Κρίσταλ Πάλας στο φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και ήταν μία ανάσα από το να το σφραγίσει έναντι του ποσού των 40 εκατομμυρίων ευρώ, όμως όλα ανατράπηκαν την τελευταία στιγμή όταν ανακαλύφθηκε -κατά τη διάρκεια των εξετάσεων- πως υπήρχε θέμα με το γόνατο του παίκτη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τρεις διαφορετικοί ιατρικοί εμπειρογνώμονες συμβούλευσαν την Μίλαν να μην υπογράψει τον Ματετά, προειδοποιώντας τους ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του προβλήματός του.

“Το έχω αναφέρει συχνά πως θα πρέπει να διαχειριστούμε το γόνατό του. Το σημαντικότερο πράγμα είναι να είναι καλά ο παίκτης. Δεν υπήρχε ανησυχία και για αυτό πήραμε το πιο υψηλό ρίσκο ώστε να μπορεί να παίζει πάντα.

Ακολούθως τον ξεκουράζαμε σε μερικά παιχνίδια και σε μερικές προπονήσεις. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μου έκανε μεγάλη έκπληξη ότι κόπηκε στα ιατρικά. Πάντα ξέραμε ότι θα μπορούσε να συμβεί αυτό και το γνώριζε και ο ίδιος.

Αν παίζεις για 2,5 μήνες με πρησμένο γόνατο, ξέρεις πως υπάρχει ζήτημα”, τόνισε ο Όλιβερ Γκλάσνερ αναφορικά με το ναυάγιο της μετακίνησης του Ματετά στους Μιλανέζους, για να προσθέσει με νόημα στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (6/2):

“Δεν ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος. Όλοι το ξέρουμε αυτό από τις ιδιωτικές ζωές μας, όταν επισκέπτεσαι τρεις γιατρούς, παίρνεις τρεις γνώμες και αυτό έχουμε τώρα. Έχουμε μία γνώμη από Άγγλο γιατρό, από Ιταλό γιατρό, από Γάλλο γιατρό και θα πάρουμε μία από Γερμανό γιατρό, όπου έκανε επέμβαση όταν ήταν παίκτης της Μάιντς.

Θα κάνουμε επιπλέον εξετάσεις, θα δει ακόμη έναν γιατρό την Δευτέρα και θα κάτσουμε όλοι μαζί για να πάρουμε μία τελική απόφαση”.

Όπως παραδέχτηκε μάλιστα ο τεχνικός της Κρίσταλ Πάλας, η αιτία που η ομάδα και ο παίκτης αργούν να πάρουν την απόφαση για το αν θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, έχει να κάνει με τη φιλοδοξία του να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 με την εθνική Γαλλίας.

“Υπάρχουν δύο δρόμοι που μπορούμε να ακολουθήσουμε. Ο ένας είναι να κάνουμε διαχείριση, όπως κάνουμε ως τώρα, και να συνεχίσουμε μέχρι το Μουντιάλ καθώς είναι το όνειρό του να παίξει με την Γαλλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο άλλος δρόμος είναι να υποβληθεί σε επέμβαση.

Δεν υπάρχει ακριβής πρόβλεψη για το διάστημα που θα μείνει εκτός αν χειρουργηθεί, μπορεί να μείνει εκτός δράσης για τρεις μήνες, μπορεί και να μείνει εκτός για 6 έως 9 μήνες. Υπάρχουν πολλές γνώμες, πρέπει να πάρουμε τη σωστή απόφαση. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε αλλα θα αποφασίσουμε την ερχόμενη εβδομάδα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ