BUNDESLIGA

Γκλαντμπαχ - Λεβερκούζεν 1-2: Επιστροφή στις νίκες παρά τα δύο πέναλτι που έπιασε ο Ζόμερ

Ο Πάτρικ Σικ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε με τη φανέλα της Μπάγερν Λεβερκούζεν
Ο Πάτρικ Σικ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε με τη φανέλα της Μπάγερν Λεβερκούζεν © 2021 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Η Λεβερκούζεν άφησε πίσω της ένα σερί πέντε αγώνων χωρίς νίκη και η Γκλάντμπαχ άφησε πίσω της ακόμα μια νίκη κόντρα στην Μπάγερν, επιστρέφοντας στα αρνητικά αποτελέσματα.

Η Λεβερκούζεν επικράτησε με 2-1 της Γκλάντμπαχ στο "Μπορούσια Παρκ" και έβαλε τέλος σε ένα σερί πέντε αγώνων δίχως νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Το "τρίποντο" για τη 19η αγωνιστική της Bundesliga την επαναφέρει στην κούρσα της τετράδας και του Champions League, την ώρα που τα "πουλάρια" επέστρεψαν στα αρνητικά αποτελέσματα, ύστερα από την παρένθεση κόντρα στην Μπάγερν.

Ο αγώνας ήταν όμορφος, με καλές στιγμές και για τις δύο ομάδες και μία ελαφρά υπεροχή των γηπεδούχων, ειδικά από τη στιγμή που ο Τζόναθαν Τα "κιτρινίστηκε" στο 26' και ο Γκεράρδο Σεοάνε είχε μόνο τον Πάνο Ρέτσο στον πάγκο, τον οποίο δεν υπολογίζει.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο 2ο ημίχρονο και στο 50' κέρδισαν πέναλτι, αλλά ο Γιαν Ζόμερ απέκρουσε την προσπάθεια του Πάτρικ Σικ. Από το κόρνερ που ακολούθησε όμως ο Ρόμπερτ Άντριχ άνοιξε το σκορ. Στο 74', ο Σικ... επανόρθωσε σκοράροντας κι αυτός. Οι Γκλάντμπαχ άφησε τις σέντρες για τον Μπριλ Εμπολό και με πιο οργανωμένο ποδόσφαιρο βρήκε το γκολ με τον Νίκο Ελβέντι στο 82'. Στο 86' η Λεβερκούζεν κέρδισε νέο πέναλτι, αλλά ξανά ο Ζόμερ επενέβη, αυτήν τη φορά σε εκτέλεση του Καρίμ Μπελαραμπί. Ο Ρέτσος πέρασε στον αγώνα στο τέλος και με την 3η φετινή συμμετοχή του στο πρωτάθλημα συνέβαλε κι αυτός ώστε η ομάδα του να κρατήσει το "τρίποντο".

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Bundesliga

Το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ