Γκασπερίνι: “Ίντερ και Νάπολι οι καλύτερες ομάδες, στην Ιταλία ουδείς μιλάει πλέον για το σκουντέτο αλλά για την 4η θέση”

Η Ρόμα υποδέχεται την Ίντερ με τον αέρα της πρωτοπόρο της Serie A μαζί με την Νάπολι, με τον Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι να ξεκαθαρίζει στη συνέντευξη Τύπου πως ουδείς μιλάει για το σκουντέτο αλλά για την 4η θέση που οδηγεί στο νέο Champions League και να χρίζει φαβορί για τον τίτλο τους νερατζούρι και τους παρτενοπέι.
Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι από το Μπέργκαμο στην Ρώμη με στόχο να ανεβάσει επίπεδο την Ρόμα όπως έκανε και με την Αταλάντα και τα αρχικά δείγματα γραφής του είναι εξαιρετικά, με την ομάδα της αιώνιας πόλης να μετράει 5 νίκες και 1 μόλις ήττα στις πρώτες έξι αγωνιστικές.
Ο απολογισμός αυτός έχει φέρει την ομάδα του Κώστα Τσιμίκα στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την πρωταθλήτρια Νάπολι και στο +3 από την Ίντερ, την οποία υποδέχεται το βράδυ του Σαββάτου (18/10, 21:45, COSMOTE SPORT 3 HD, LIVE MATCHCENTER SPORT24), με τον Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι να φροντίζει ωστόσο να χαμηλώσει τον πήχη για να αποβάλλει την πίεση από τους παίκτες του, χρίζοντας φαβορί για την κατάκτηση του σκουντέτο τους Μιλανέζους.
“Μιλάμε για πρόκριση στην League Phase του Champions League για έναν απλό λόγο. Φέρνει πολλά χρήματα. Ουδείς μιλάει πλέον για την κατάκτηση του σκουντέτο. Είναι σαν να μην ενδιαφέρεται πια ο κόσμος για αυτό.
Το ενδιαφέρον είναι στο ποιος θα τερματίσει στην 4η θέση και ο λόγος είναι αποκλειστικά οικονομικός”, τόνισε αρχικά ο έμπειρος προπονητής, για να προσθέσει: “Για εμάς, ο πιο σημαντικός στόχος είναι το ματς του Σαββάτου, ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου.
Πηγαίνουμε σε αυτό το ματς ως πρωτοπόροι. Η Ίντερ είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, μαζί με την Νάπολι, μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε σε αυτό. Είναι εκπληκτική για αυτά που έχει κάνει στην Serie A και στο Champions League.
Είναι μία δυνατή ομάδα αλλά επίσης και μία μεγάλη πρόκληση για εμάς. Ο καλύτερος τρόπος για να μετρήσεις τις δυνάμεις σου είναι απέναντι σε δυνατές ομάδες, αντιμετωπίζοντας τους καλύτερους, αντιλαμβάνεσαι πόσο ανταγωνιστικός μπορείς να γίνεις.
Αυτά είναι παιχνίδια που πρέπει όλοι οι παίκτες να τα πάνε καλά απέναντι σε μία ομάδα με βαθύ ρόστερ. Περιμένω να βρω απέναντί μας μία αποφασιστική Ίντερ, διψασμένη να ανακάμψει μετά από τις ήττες της και να ανέβει στη βαθμολογία. Αυτό συνιστά μεγάλη πρόκληση για μένα”.