Γκαρσιά για την παρουσία Λουκάκου στο Μουντιάλ: “Πρόκληση για εμάς να επανέλθει σε πλήρη φόρμα”

Ο Ρομέλου Λουκάκου κατάφερε να προλάβει στο σπριντ τον Οπέντα και να βρεθεί εκείνος στην αποστολή του Βελγίου για την τελική φάση του Μουντιάλ 2026, με τον Ρούντι Γκαρσιά να εξηγεί για ποιο λόγο επέλεξε τελικά τον Big Rom και να υπογραμμίζει πως το μεγάλο στοίχημα για τους Κόκκινους Διαβόλους είναι να τον βοηθήσουν να επιστρέψει στην κορυφή.
O Ρομέλου Λουκάκου αποχαιρέτησε τη Νάπολι και επέστρεψε στο Βέλγιο για να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να εξασφαλίσει μια κλήση στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, παρά τη δύσκολη χρονιά που είχε λόγω τραυματισμών, για να πετύχει τελικά το στόχο του.
Και αυτό γιατί συμπεριλήφθηκε στην 26μελή αποστολή που ανακοίνωσαν την Παρασκευή (15/5) οι Κόκκινοι Διάβολοι για τους αγώνες που θα λάβουν μέρος στο Μουντιάλ 2026 το ερχόμενο καλοκαίρι, με τον Ρούντι Γκαρσιά να κάνει λόγο για ένα στοίχημα που οφείλει να κερδίσει η εθνική Βελγίου.
“Έχει αναρρώσει, αλλά η κατάστασή του υστερεί. Η πρόκληση είναι να επανέλθει σε πλήρη φόρμα. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι 100% έτοιμος πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Ο Λουκάκου έχει αρχίσει ήδη αν προπονείται στο Τούμπιζε για να ανακάμψει όσο καλύτερα μπορεί. Η αποστολή μας είναι να τον βοηθήσουμε να επιστρέψει στην κορυφή.
Η πρόοδός του θα πρέπει να είναι σταδιακή και η αποστολή μας είναι να τον βοηθήσουμε να επανέλθει σε καλό δρόμο. Χαίρομαι που τον έχω εδώ”, τόνισε με δηλώσεις του ο Γκαρσιά ο οποίος απέδωσε την απόφασή του να αφήσει εκτός αποστολής τον Οπέντα (δανεικός στην Γιουβέντους από την Λειψία) στο ότι το Βέλγιο “δεν μπορούσε να έχει δύο επιθετικούς εκτός ρυθμού”.
Σημειώνεται πως ο Big Rom είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Βελγίου με απολογισμό 89 γκολ σε 124 συμμετοχές, με την τελευταία του ωστόσο συμμετοχή να είναι περίπου 12 μήνες νωρίτερα, όταν είχε σκοράρει τον Ιούνιο του 2025 απέναντι στην Ουαλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.