ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γκαγκάτσης: “Αποτυχία ο αποκλεισμός από το Μουντιάλ, στηρίζουμε απόλυτα τον Γιοβάνοβιτς”

Ο Μάκης Γκαγκάτσης
Ο Μάκης Γκαγκάτσης SPORT24

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης χαρακτήρισε αποτυχία τον αποκλεισμό της Εθνικής από το Μουντιάλ, ενώ παράλληλα εξέφρασε την στήριξή του στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης μίλησε στη Μικτή Ζώνη μετά από τον αγώνα της Εθνικής και την ήττα από τη Δανία που είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

“Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ο αποκλεισμός από το Μουντιάλ απ’ την 4η αγωνιστική των προκριματικών αποτελεί αποτυχία. Κι αν δεν αποδεχθούμε οι ίδιοι τι είναι αποτυχία στο συγκεκριμένο κομμάτι, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Κανείς δεν θα θυμηθεί ούτε πόσο άδικα χάσαμε στην Σκωτία, ούτε σήμερα τα ατομικά λάθη. Στο τέλος αυτό που μένει είναι το αποτέλεσμα. Ούτε τις ευκαιρίες θα θυμάται κανείς, αλλά το γεγονός ότι το καλοκαίρι δεν θα είμαστε στις 48 ομάδες που θα αγωνιστούν στα γήπεδα της Αμερικής, του Μεξικού και του Καναδά. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη στεναχώρια και απογοήτευση.

Για να προλάβω οτιδήποτε κι αν ειπωθεί, και επειδή είναι ωραία η ανθρωποφαγία και η αρένα θέλει λίγο αίμα όταν υπάρχει αποτυχία, η διοίκηση στηρίζει πλήρως τον προπονητή. Γι’ αυτό, μάλιστα, ανανέωσε και το συμβόλαιο ανεξαρτήτως αν θα πηγαίναμε ή όχι στο Μουντιάλ. Στηρίζει απόλυτα αυτά τα παιδιά γιατί το μέλλον είναι μπροστά τους. Επόμενος στόχος είναι το Euro 2028 είτε μέσω Nations League είτε μέσω των προκριματικών. Πριν απ’ αυτό, υπάρχουν δύο παιχνίδια με την Σκωτία και τη Λευκορωσία που θα πρέπει να τα καρδίσουμε γιατί η βαθμολογία είναι σημαντική για τις επόμενες κληρώσεις και θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο”.

Επίσης, ο κ. Γκαγκάτσης αναφέρθηκε και στη διαιτησία: “Χωρίς να αποτελεί δικαιολογία, θέλω  να σταθώ και στις διαιτητικές αποφάσεις, όπου και την Πέμπτη και απόψε στο Σκωτία – Λευκορωσία, θεωρώ ότι εν πολλοίς διαμόρφωσαν τη βαθμολογία του ομίλου. Όταν μιλάμε για έναν όμιλο με τέσσερις ομάδες και δύο ανταγωνίστριες, με τη μία να έχει κάποιες αποφάσεις υπέρ της και εις βάρος μας την Πέμπτη, καταλαβαίνετε ότι μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Επαναλαμβάνω ότι δεν αποτελεί δικαιολογία για τον αποκλεισμό. Φταίμε αποκλειστικά εμείς για τον αποκλεισμό και όχι η διαιτησία. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορεί να περνάει απαρατήρητο γιατί δεν σέβονται την Εθνική μας ομάδα όπως θα έπρεπε. Διότι κάθε διαιτητική απόφαση μετράει.

Επιστρέφω στο δεύτερο θέμα, η διοίκηση στηρίζει απόλυτα τον προπονητή. Πιστεύουμε πως είναι ο καλύτερος προπονητής για την Εθνική ομάδα. Στηρίζουμε απόλυτα αυτά τα παιδιά και πιστεύουμε ότι το μέλλον είναι μπροστά τους. Καταλαβαίνω πως υπάρχει κριτική και είναι φυσιολογικό μετά από τρεις ήττες με τρία γκολ σε κάθε ματς. Η ανθρωποφαγία δεν είναι σωστή, το καταλαβαίνουμε ότι συμβαίνει μετά από κάθε ήττα και σε συλλόγους και σε Εθνική ομάδα. Όμως, αυτά τα παιδιά, αυτός ο προπονητής χρειάζονται απ’ όλους στήριξη. Όχι μόνο από τη διοίκηση, αλλά κι από τον κόσμο και από τους δημοσιογράφους”.

Δείτε την Game Night:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ