ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Γήπεδο Παναθηναϊκού: Πάει οριστικά προς Ιούλιο η σύμβαση με την κοινοπραξία, τον Ιούλιο του 2026 θα είναι έτοιμη η νέα αρένα

Το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό
Το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό EUROKINISSI

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν τεθεί εξαρχής απ' την πλευρά της δημοτικής αρχής της Αθήνας, κινείται πλέον η διαδικασία γύρω απ' την ανέγερση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού.

Σε ένα τόσο δύσκολο, πολύπλοκο και πολυσύνθετο πρότζεκτ, όπως είναι όλο το σχέδιο της "Διπλής Ανάπλασης" στο σύνολό της, είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχειλώνουν τα χρονοδιαγράμματα και να μην χάνεται άλλος χρόνος, στις διαδικασίες προετοιμασίας όλων των "κομματιών" του έργου.

Με αποκορύφωμα βεβαίως, το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού που αποτελεί -μαζί με τις νέες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στο χώρο- την αιχμή του δόρατος του πρότζεκτ, το οποίο έχει χαρακτηριστεί (όχι άδικα), ως η μεγαλύτερη παρέμβαση μεταπολεμικά την πρωτεύουσα.

Ως εκ τούτου είναι αντίστοιχα κομβικό για το όλο σχέδιο, η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν τεθεί εξαρχής απ' την πλευρά της δημοτικής αρχής σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν την ανέγερση της νέας ποδοσφαιρικής αρένας.

Την περασμένη Τρίτη (28/2), κατά τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αθηναίων, δόθηκε και τυπικά το "χρίσμα" της ανέγερσης του γηπέδου στην κοινοπραξία των τριών εταιριών "κολοσσών" -ΑΚΤΩΡΑ, ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίο- απ’ την στιγμή που άναψε "πράσινο φως" και η Επιτροπή Διαγωνισμών της δημοτικής αρχής, η οποία επιβεβαίωσε την παρουσία όλων των δικαιολογητικών και την πληρότητα του φακέλου που κατατέθηκε απ' τις τρεις εταιρίες.

Αντίστοιχα σημαντικό, επί της διαδικασίας είναι το γεγονός πως η δεύτερη υποψήφια εταιρία "COSMOS" δεν κατέθεσε προσφυγή εντός του χρονικού περιθωρίου που είχε κι ως εκ τούτου, προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις.

Μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες η κοινοπραξία των εταιριών ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος -έχοντας πάρει την πρώτη έγκριση ως "προσωρινός ανάδοχος"- αναμένεται να προχωρήσει όλες τις υπόλοιπες γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας και την εκπόνηση των επόμενων μελετών.

Με στόχο να έχει έτοιμο και πλήρη το φάκελό της και να τον παρουσιάσει στη δημοτική αρχή της Αθήνας, για να πέσουν μέσα στον Ιούλιο οι υπογραφές στη μεταξύ τους σύμβαση.

Απ’ την ημέρα που θα υπογραφεί η σύμβαση, το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού θα πρέπει (βάσει των συμφωνηθέντων) να είναι έτοιμο μέσα σε 36 μήνες, ήτοι έως τον Ιούλιο του 2026. Με τους "πράσινους" να μπαίνουν στο νέο ποδοσφαιρικό "σπίτι" τους (εάν δεν υπάρξουν στην πορεία, απρόοπτα) απ’ το ξεκίνημα της σεζόν 2026/27.

TAGS ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ