ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Γήπεδο Παναθηναϊκού: Έξι ώρες κλεισμένοι σε ένα δωματιάκι, έτσι έζησαν την ιστορική μέρα

Κόσμος έξω από το "Παύλος Γιαννακόπουλος" για τη ψηφοφορία για το γήπεδο
Κόσμος έξω από το "Παύλος Γιαννακόπουλος" για τη ψηφοφορία για το γήπεδο EUROKINISSI SPORTS

Οι Τάκης Μαλακατές και Δημήτρης Βρανόπουλος έζησαν τη διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων με αρκετό άγχος και κλεισμένοι για έξι ώρες σε ένα δωμάτιο μαζί με τους στενούς τους συνεργάτες.

Το SPORT24 βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (30/3) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας εκεί όπου γράφτηκε ιστορία για τον Παναθηναϊκό μετά το "ναι" της Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη στη Διπλή Ανάπλαση και το γήπεδο στο Βοτανικό.

Με ζωντανές συνδέσεις την ώρα της ψηφοφορίας, την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες λίγο μετά τις 19:15 και την ώρα που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα λίγο μετά τη 1:15π.μ. τα ξημερώματα της Πέμπτης (31/3) σας μετέφερε όσα συνέβησαν εντός και εκτός του "Παύλος Γιαννακόπουλος".

Όλο το κλίμα και όλα όσα έγιναν. Πως όμως έζησαν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Τάκης Μαλακατές, και ο αντιπρόεδρος της "μάνας του λόχου", Δημήτρης Βρανόπουλος τις έξι ώρες από τη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες μέχρι την ώρα που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα.

Από εκεί που και οι δύο την ώρα της ψηφοφορίας ήταν στο χώρο του καφέ που υπάρχει στο γήπεδο και είχαν συνομιλία με μέλη του Ερασιτέχνη που έμπαιναν ο ένας μετά τον άλλο για να ψηφίσουν εκείνες τις έξι ώρες της καταμέτρησης του τελικού αποτελέσματος είχαν χαθεί από προσώπου γης.

Κλεισμένοι σε ένα γραφείο για έξι ώρες

Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο αντιπρόεδρος είχαν κλειστεί σε ένα γραφείο λίγο πριν την είσοδο στο χώρο όπου διεξήχθη η ψηφοφορία και έμειναν εκεί κλεισμένοι όλο αυτό το διάστημα. Βγήκαν ελάχιστες φορές και για ελάχιστα δευτερόλεπτα, είτε για να πάρουν ένα νερό, είτε για να τακτοποιήσουν κάποια εκκρεμότητα που υπήρχε.

Τι δεν έκαναν; Ποτέ αυτό το διάστημα των έξι ωρών δεν άνοιξαν την πόρτα που οδηγούσε στον "Τάφο του Ινδού" για να ρωτήσουν την εφορευτική επιτροπή τι γίνεται με τα αποτελέσματα. Πως πάνε τα πράγματα; Αντίθετα όπως γράψαμε ήδη επέλεξαν να περάσουν και τις έξι ώρες οι δυο τους μαζί με κάποιους στενούς τους συνεργάτες.

Ίσως δεν ήθελαν να μην μπουν στον χώρο που βρισκόταν η εφορευτική επιτροπή προκειμένου κανείς να μην έχει να τους προσάψει τίποτα σε σχέση με την ψηφοφορία. Άλλωστε ναι μεν και οι δύο ήταν ξεκάθαρα υπέρ της Διπλής Ανάπλασης αλλά από την άλλη έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους ώστε και να υπάρξει περισσότερος κόσμος που θα είχε δικαίωμα ψήφου αλλά και να γίνουν όλα με πλήρη διαφάνεια.

Αυτό που μπορούσε να δει κανείς τόσο στο πρόσωπο του Τάκη Μαλακατέ όσο και του Δημήτρη Βρανόπουλου τις ελάχιστες φορές που έκαναν την εμφάνιση τους τόσο στο πρόσωπο τους όσο και στον τρόπο που κινούνταν ήταν το άγχος τους. Ένα άγχος που είχε να κάνει αρχικά με το αποτέλεσμα. Από τη στιγμή που και οι δύο είχαν τοποθετηθεί ξεκάθαρα υπέρ του "ναι" βλέποντας να εξελίσσεται ένα θρίλερ ήταν λογικό να περιμένουν να δουν που θα κάτσει η "μπίλια" ώστε να χαλαρώσουν.

Επίσης άγχος ώστε ανεξαρτήτου αποτελέσματος η επόμενη μέρα να βρει ενωμένο τον Παναθηναϊκό. Αυτό φάνηκε και στην πρώτη δήλωση του Τάκη Μαλακατέ όπου δεν ξέχασε να σημειώσει πως αυτό που θέλει να δει είναι "ενωμένους" όλους τους φίλους του "τριφυλλιού".

Τέλος είναι λογικό και οι δύο να είχαν το άγχος που φέρει η απόφαση του "ναι" στη Διπλή Ανάπλαση που παράλληλα φέρνει και το γκρέμισμα της Λεωφόρου σε λίγα χρόνια. Κάτι που φυσικά τα προηγούμενα χρόνια δεν το ήθελε κανείς φίλος του Παναθηναϊκού. Πόσο μάλλον οι Μαλακατές και Βρανόπουλος που έχουν δει το τριφύλλι να μεγαλουργεί στο εν λόγω γήπεδο.

Έφυγε όλο το άγχος

Είναι χαρακτηριστικό πως λίγο μετά τη 1.15π.μ. όταν και έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα τόσο ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη όσο και ο αντιπρόεδρος έκαναν την εμφάνιση τους, τις πρώτες δηλώσεις στις κάμερες ενώ συνομίλησαν και με κάποια άλλα μέλη του Ερασιτέχνη που είχαν παραμείνει στο χώρο.

Και εκείνη την ώρα μπορούσες να διαπιστώσεις πως και οι δύο είχαν χαλαρώσει, ήταν άνετοι, τους είχε φύγει το άγχος και απλά μπορούσες πλέον να διακρίνεις την κούραση της ημέρας.

Παρακολουθήστε την εκπομπή για το γήπεδο του Παναθηναϊκού:

TAGS ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ