CHAMPIONS LEAGUE

Γιουβέντους - Βιγιαρέαλ 0-3: Πάρτι πρόκρισης των Ισπανών μέσα στο Τορίνο

Οι παίκτες της Βιγιαρεάλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Γιουβέντους για τη φάση των 16 του Champions League 2021-2022 στην "Άλιαντς Αρένα", Τορίνο | Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022
Οι παίκτες της Βιγιαρεάλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Γιουβέντους για τη φάση των 16 του Champions League 2021-2022 στην "Άλιαντς Αρένα", Τορίνο | Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 © 2022 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Η Βιγιαρεάλ ξέσπασε στο τελευταίο τέταρτο και με τρία γκολ διέλυσε τη Γιουβέντους με 3-0 στο Τορίνο και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League. Δύο πέναλτι με Ζεράρ Μορένο και Ντανζούμε κι ένα γκολ του Πάου Τόρες έδωσαν το "εισιτήριο" στους Ισπανούς.

Η Βιγιαρεάλ είπε την τελευταία λέξη στο Τορίνο και σημειώνοντας όλα τα γκολ της στο τελευταίο τέταρτο, έφυγε με μεγάλη νίκη πρόκριση με 3-0 επί της Γιουβέντους, στο πλαίσιο της φάσης των 16 του Champions League.

Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι στο 1ο ημίχρονο, απέτυχαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες τους και το πλήρωσαν στη συνέχεια, από τα πέναλτι των Ζεράρ Μορένο και Ντανζούμα και το γκολ του Πάου Τόρες.

Οι Ισπανοί προκρίθηκαν για τρίτη φορά στην ιστορία τους σε προημιτελική φάση του τουρνουά και περιμένουν να μάθουν αντίπαλο στην κλήρωση της Παρασκευής.

Οι "μπιανκονέρι" μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με τους Ντούσαν Βλάχοβιτς και Άλβαρο Μοράτα να αναστατώνουν την άμυνα των Ισπανών. Ο Σέρβος επιθετικός ξέφευγε διαρκώς από το προσωπικό μαρκάρισμα και πρόλαβε στα πρώτα 45 λεπτά να έχει δύο εξ επαφής κεφαλιές που έβγαλε καταπληκτικά ο Χερόνιμο Ρούλι και ένα δοκάρι, όπου ο Αργεντινός τερματοφύλακας δεν μπορούσε να αντιδράσει. Οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλες φάσεις όπου μια καλύτερη και πιο ψύχραιμη τελική επιλογή θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάτι καλό.

Την ίδια ώρα, το "κίτρινο υποβρύχιο" έμοιαζε να μην... ασχολείται με τη δημιουργία μπροστά. Κάποια μακρινά σουτ ήταν όλα όσα είχε να προσφέρει, όπως και κάποιες ντρίμπλες του Ντανζούμα στον κάκιστο Αρτούρ. Η μπάλα πολλές φορές ξέμενε για δευτερόλεπτα στα πόδια του Ρούλι, που προτιμούσε το σετ παιχνίδι από ένα βολέ.

Το 2ο ημίχρονο άρχισε με ελάχιστα διαφορετική εικόνα, αφού ξανά η Γιουβέντους πατούσε διαρκώς στο γήπεδο των φιλοξενουμένων, ωστόσο δεν έβρισκε τους ίδιους διαδρόμους προς την εστία του τερματοφύλακα. Τα μακρινά σουτ των Αντριάν Ραμπιό και Μανουέλ Λοκατέλι δεν απείλησαν πραγματικά και από το 65ο λεπτό άρχισε ο χορός των αλλαγών.

Ο Ουνάι Έμερι έκανε την κίνησή του, ρίχνοντας στη μάχη τους Σάμουελ Τσουκουέζε και Φρανσίς Κοκλέν και λίγο αργότερα τον Ζεράρ Μορένο, με οδηγίες για επίθεση, σε αντίθεση με την ψυχραιμία που συνιστούσε μέχρι τότε.

Στο 77ο λεπτό, μία πάσα στον Κοκλέν μέσα στην περιοχή ανάγκασε τον Ντανιέλε Ρουγκάνι να προβεί σε ένα επικίνδυνο τάκλιν. Ο Γάλλος πρόλαβε να την τσιμπήσει και ο διαιτητής, βλέποντας το μαρκάρισμα και στο video, καταλόγισε πέναλτι με το οποίο ο Μορένο άνοιξε το σκορ.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έριξε αμέσως τον Πάουλο Ντιμπάλα στον αγώνα και λίγο αργότερα τον Φεντερίκο Μπερναρντέσκι, όμως τα κενά που άφησε στα μετόπισθεν η ομάδα του έγιναν αντικείμενο αξιοποίησης από τη Βιγιαρέαλ. Στο 85ο λεπτό ο Πάου Τόρες με κοντινή προσπάθεια έπειτα από κόρνερ έκανε το 2-0 και όλα τελείωσαν.

Ο Έμερι πανηγύρισε για πρώτη φορά πρόκριση από τα νοκ άουτ της διοργάνωσης (σε τέσσερις προσπάθειες), η Γιουβέντους απέτυχε για ακόμα μια φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και η κλήρωση της Παρασκευής θα φανερώσει τη μοίρα των Ισπανών.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέσνι, Ντανίλο, Ρουγκάνι (78' Ντιμπάλα), Ντε Λιχτ, Ντε Σίλιο, Αρτούρ, Λοκατέλι (83' Μπερναρντέσκι), Ραμπιό, Κουαδράδο, Βλάχοβιτς, Μοράτα (86' Κεν)

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρούλι, Οριέ, Π. Τόρες, Αλμπιόλ, Πίνο (65' Τσουκουέζε), Εστουμπινιάν, Τριγκέρος (65' Κοκλέν), Καπού, Παρέχο (86' Πεδράθα), Λο Σέλσο (74' Ζ. Μορένο), Ντανζούμα

Οι ομάδες των προημιτελικών

  • Μπάγερν
  • Λίβερπουλ
  • Ρεάλ
  • Μάντσεστερ Σίτι
  • Μπενφίκα
  • Ατλέτικο
  • Τσέλσι
  • Βιγιαρεάλ

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των 16

Τα αποτελέσματα των δεύτερων αγώνων της φάσης των 16

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ