CHAMPIONS LEAGUE

Γιουβέντους - Τσέλσι 1-0: Με πρωταγωνιστή τον Κιέζα πήρε μεγάλη νίκη και έκανε το δύο στα δύο

Οι παίκτες της Γιουβέντους πανηγυρίζουν γκολ απέναντι στην Τσέλσι
Οι παίκτες της Γιουβέντους πανηγυρίζουν γκολ απέναντι στην Τσέλσι © 2021 ANTONIO CALANNI / AP IMAGES

Η Γιουβέντους με πρωταγωνιστή τον Φεντερίκο Κιέζα επικράτησε 1-0 της Τσέλσι και έκανε το δύο στα δύο στον όγδοο όμιλο του Champions League.

Η Γιουβέντους πήρε μία πολύτιμη νίκη α λα ιταλικά. Τι κι άφησε την μπάλα στην Τσέλσι, ήταν πιο αποτελεσματική και επικράτησε 1-0 με πρωταγωνιστή τον Φεντερίκο Κιέζα που σκόραρε στο 46ο λεπτό. Έτσι έφτασε τους έξι πόντους και άφησε πίσω της στους τρεις τους μπλε, τους βασικούς τους ανταγωνιστές στον όγδοο όμιλο του Champions League.

Η Τσέλσι ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Οι μπλε είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή με μία προσπάθεια του Λουκάκου στο 7', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ με κομπίνα. Η ομάδα του Τούχελ κυκλοφορούσε την μπάλα και έψαχνε να βρει χώρο στην περιοχή της Γιουβέντους.

Ωστόσο, οι μπιανκονέρι ήταν που είχαν τη μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους στο 20'. Η Γιουβέντους έκλεψε, ο Κιέζα έφυγε στην κόντρα, πάτησε στα δεξιά της περιοχής, έκανε το σουτ, το οποίο κατέληξε λίγο άουτ. Όσο κυλούσαν τα λεπτά τόσο ανέβαινε η Γιουβέντους προσπαθώντας να ισορροπήσει στο παιχνίδι.

Απ' την άλλη, η Τσέλσι εξακολουθούσε να έχει αφενός την κατοχή δίχως όμως να βρίσκει και λύσεις στην επίθεση, με τον Λουκάκου να είναι περιορισμένος. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Γιουβέντους. Λίγα δευτερόλεπτα απ' την έναρξη ο Μπερναρντέσκι βρήκε τον Κίεζα, ο οποίος με ιδανικό πλασέ στα αριστερά της περιοχής έγραψε το 1-0. Ήταν η στιγμή που οι μπιανκονέρι απέκτησαν το προβάδισμα.

Η Γιουβέντους απ' αυτό το σημείο και μετά πήγε το παιχνίδι στα μέτρα της. Οπισθοχώρησε στον αγωνιστικό χώρο, άφησε την μπάλα στην Τσέλσι. Ο Τούχελ, παρά τις όποιες αλλαγές έκανε, δεν έβρισκε λύσεις, με τους μπιανκονέρι να αμύνονται υποδειγματικά. Στο 64' οι γηπεδούχοι είχαν και μεγάλη ευκαιρία με τον Μπερναρντέσκι να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στην περιοχή.

Οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση τους και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 82ο λεπτό. Ο Λουκάκου έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή, γύρισε το σώμα του, απέφυγε τον Μπονούτσι και έστειλε την μπάλα άουτ. Στις καθυστερήσεις είχε ακόμη μία ευκαιρία η Τσέλσι με κεφαλιά του Χάβερτς. Ωστόσο, το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τη Γιουβέντους να πανηγυρίζει τη νίκη.

Γιουβέντους: Σέζνι, Ντε Λιχτ, Ντανίλο, Κουαδράδο, Σάντρο, Μπονούτσι, Μπερναρντέσκι (66' Κουλουσέβσκι), Κιέζα (77' Κεν), Ραμπιό (77' ΜακΚένι), Λοκατέλι, Μπέντανκούρ (83' Κιελίνι)

Τσέλσι: Μεντί, Ρούντιγκερ, Αλόνσο (46' Τσίλγουελ), Κρίστενσεν (75' Μπάρκλεϊ), Ζορζίνιο (62' Σαλόμπα), Τιάγκο Σίλβα, Κόβατσιτς, Λουκάκου, Ζίγιες (62' Χάντσον-Οντόι), Αθπιλικουέτα (62΄Λόφτους-Τσικ), Χάβερτς

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον 8ο όμιλο

Η βαθμολογία στον 8ο όμιλο

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΤΣΕΛΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ