ΙΤΑΛΙΑ

Γιουβέντους - Σασουόλο 2-1: Ο Βλάχοβιτς έστειλε τους "μπιανκονέρι" πάνω στη Φιορεντίνα

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς
Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς

Η ατομική ενέργεια του Ντούσαν Βλάχοβιτς στο 88' οδήγησε στο αυτογκόλ του Ρουάν και στη νίκη 2-1 της Γιουβέντους επί της μαχητικής Σασουόλο του Γιώργου Κυριακόπουλου. Η Φιορεντίνα επόμενος αντίπαλος στα ημιτελικά του Coppa Italia.

Ήταν μοιραίο να συμβεί και με αυτόν τον πρωταγωνιστή. Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς πήρε την μπάλα από αριστερά, νίκησε δύο αντιπάλους, σούταρε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε και η κόντρα πάνω στον Ρουάν, αφού μόνο έτσι μπορούσε να νικηθεί ο εκπληκτικός Τζιανλούκα Πέγκολο. Η Γιουβέντους νίκησε 2-1 τη Σασοόλο στα προημιτελικά του Coppa Italia και ο Σέρβος επιθετικός έκλεισε ραντεβού με την πρώην ομάδα του, Φιορεντίνα, για έναν πόλεμο άνευ όρων.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν τη νίκη και να έχουν αρκετές ευκαιρίες. Μόλις στο 3' ο Πάουλο Ντιμπάλα με ωραίο βολέ άνοιξε το σκορ, όμως ο Χαμέντ Τραορέ στο 24' με φαλτσαριστό σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Ο Βλάχοβιτς είχε τετ α τετ, ο Τζιανλούκα Σκαμάκα κι αυτός μια καλή στιγμή, όπως και ο Γιώργος Κυριακόπουλος ο οποίος αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι και ήταν πολύ δραστήριος από την αριστερή πλευρά (όπως είχε προειδοποιήσει στο SPORT24).

Στο 2ο ημίχρονο η δράση έγινε ακόμα μεγαλύτερη. Οι "μπιανκονέρι" πίεσαν για το γκολ, αλλά άφησαν κενά. Ο Σκαμάκα είχε δύο καλές κεφαλιές (η μία από σέντρα του Κυριακόπουλου), ενώ οι γηπεδούχοι τα πήγαν ακόμα καλύτερα. Ο Γουένστον Μακένι είχε δοκάρι, ο Άλβαρο Μοράτα χαμένο τετ α τετ και στο 73' έχασαν και μία απίθανη τριπλή ευκαιρία. Πρώτα ο Πέγκολο σταμάτησε τον Μακένι, μετά ο Ματάις ντε Λιχτ έστειλε από απόσταση εκατοστών την μπάλα στο δοκάρι και τέλος ο Λεονάρντο Μπονούτσι σε κενή εστία την έβγαλε άουτ.

Ο Πέγκολο συνέχισε να κάνει εκπληκτικές επεμβάσεις και να σταματά τους "μπιανκονέρι" με την ελπίδα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση, μέχρι το 88ο λεπτό, όταν ο Βλάχοβιτς πήρε την κατάσταση στα πόδια του για τελευταία φορά και προκάλεσε το αυτογκόλ της πρόκρισης, κλείνοντας ραντεβού για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την παλιά ομάδα του.

Coppa Italia: Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

Coppa Italia: Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • Γιουβέντους - Φιορεντίνα
  • Μίλαν - Ίντερ
TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ