ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Γιουβέντους: Πιθανή μια νέα αφαίρεση βαθμών, αμφίβολο το ευρωπαϊκό της μέλλον

Οι παίκτες της Γιουβέντους απογοητευμένοι
Οι παίκτες της Γιουβέντους απογοητευμένοι @ 2022 ANTONIO CALANNI / AP IMAGES

Η Γιουβέντους κινδυνεύει με την επαναφορά της τιμωρίας αφαίρεσης βαθμών, όμως ανοικτό είναι και το ευρωπαϊκό της μέλλον, μιας και η υπόθεση εξετάζεται και από την UEFA.

Ο κώδωνας του κινδύνου για τη Γιουβέντους παραμένει σε ισχύ, παρότι πήρε πίσω τους βαθμούς προσωρινά λόγω της απόφασης της CONI.

Στην τρίτη εκδίκαση της υπόθεσης υπάρχει κίνδυνος να επιστρέψει η ποινή αφαίρεσης βαθμών, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος της Corriere dello Sport. Ο λόγος είναι η δημοσίευση του σκεπτικού 80 σελίδων, με την απόφαση να γίνεται εν μέρει δεκτή και με βάση αυτή δεν γλιτώνουν την τιμωρία αφαίρεσης βαθμών, στην έλλειψη συνέπειας ως προς το κίνητρο της κύρωσης.

Φυσικά η ποινή αφαίρεσης βαθμών δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν θα επιβληθεί για το τρέχον πρωτάθλημα ή για το επόμενο. Την ίδια στιγμή η UEFA ερευνά και αυτή την υπόθεση των ψευδών κεφαλαίων, ξεχωριστά από τις ιταλικές αρχές. Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι ως σενάριο υφίσταται η απαγόρευση από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για έναν χρόνο και βαρύ πρόστιμο. Όλα θα φανούν τις επόμενες ημέρες.

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ