CHAMPIONS LEAGUE

Γιουβέντους - Παρί 1-2: Παριζιάνικο διπλό αλλά δεύτερη θέση, στο Europa League οι μπιανκονέρι

Ο Εμπαπέ πανηγυρίζει γκολ στο Γιουβέντους - Παρί
Ο Εμπαπέ πανηγυρίζει γκολ στο Γιουβέντους - Παρί 2022 AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε 2-1 της Γιουβέντους στο Τορίνο, όμως αρκέστηκε στη δεύτερη θέση εξαιτίας της ευρείας νίκης της Μπενφίκα στο Ισραήλ. Στο Europa League συνεχίζουν οι μπιανκονέρι.

Η Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε από το Τορίνο επικρατώντας 2-1 της Γιουβέντους, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για την κορυφή του ομίλου, εξαιτίας της τεράστιας νίκης της Μπενφίκα επί της Μακάμπι Χάιφα. Οι μπιανκονέρι μπορεί μεν να ηττήθηκαν, ωστόσο διατηρούν την τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ για τη φάση των 16 του Europa League.

Η Γιουβέντους μπήκε πιο δυνατά, ωστόσο η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν εκείνη που κατάφερε να προηγηθεί στο 13ο λεπτό. Ο Εμπαπέ έκανε το σουτ με το δεξί εκτός περιοχής, αφού απέφυγε δύο παίκτες της Γιουβέντους, η μπάλα με τη βοήθεια του δοκαριού κατέληξε στα δίχτυα.

Οι μπιανκονέρι ανέβασαν ακόμη περισσότερο την απόδοσή τους και απειλούσαν με κάποια σουτ του Λοκατέλι και του Κουαδράδο. Οι Παριζιάνοι είχαν επίσης καλή στιγμή στο 33ο λεπτό με τον Μέσι για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους.

Στο 39' η πίεση της Γιουβέντους απέδωσε καρπούς. Ο Λοκατέλι έψαξε τον Κουαδράδο δεξιά της περιοχής. Στη συνέχεια ο Κολομβιανός με το κεφάλι βρήκε τον Μπονούτσι στην καρδιά της περιοχής, ο οποίος με tap in σκόραρε για το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος η Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε να πάρει ξανά το προβάδισμα. Ο Μέντες, ο οποίος είχε περάσει μόλις στον αγωνιστικό χώρο, πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα, με τους Παριζιάνους να αρκούνται στη δεύτερη θέση.

Στα θετικά της βραδιάς για τη Γιουβέντους η είσοδος του Κιέζα στον αγωνιστικό χώρο μετά τις 9 Ιανουαρίου, όταν και είχε υποστεί βαρύ τραυματισμό στο γόνατο.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Γκάτι, Μπονούτσι, Σάντρο, Κουαδράδο (88' Μπαρενετσέα), Φαγκιόλι (88' Μπαρμπιέρι), Λοκατέλι (85' Σουλέ), Ραμπιό, Κόστιτς, Μιρέτι (74' Κιέζα), Μίλικ

ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Χακίμι, Ράμος, Μαρκίνιος, Μπερνάτ (68' Μέντες), Βεράτι (88' Περέιρα), Ρουίζ (21' Σάντσες), Βιτίνια, Σολέρ (68' Εκιτικέ), Μέσι, Εμπαπέ

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

  • Γιουβέντους - Παρί 1-2
  • Μακάμπι Χάιφα - Μπενφίκα 1-6
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ