ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Γιουβέντους: Ο Τζιανλούκα Φερέρο νέος πρόεδρος στη θέση του Ανιέλι

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι
Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι © 2016 MATTHIAS SCHRADER, FILE / AP IMAGES

Ένας Ιταλός οικονομολόγος Τζιανλούκα Φερέρο τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου της Γιουβέντους από την ιδιοκτήτρια εταιρία Exor, για να διαδεχθεί τον Αντρέα Ανιέλι έπειτα από δώδεκα χρόνια.

Η Γιουβέντους βρίσκεται εν μέσω διοικητικής αναταραχής έπειτα από την παραίτηση σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου της, υπό το βάρος των εισαγγελικών ερευνών σχετικά με διάφορες υποθέσεις που αφορούν απόκρυψη εσόδων και φοροδιαφυγή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, θα αποτελέσει το μοναδικό συνδετικό κρίκο με την επόμενη διοίκηση, αφού θα αποχωρήσει μόνο όταν αναλάβει νέο ΔΣ. Η γενική συνέλευση μετόχων αναβλήθηκε για τις 18 Ιανουαρίου 2023, όταν και αναμένεται να προχωρήσουν οι επόμενες ανακοινώσεις για το ΔΣ.

Ο πρόεδρος που θα πάρει τη σκυτάλη από τον Αντρέα Ανιέλι ανακοινώθηκε την Τρίτη από την ιδιοκτήτρια εταιρία του συλλόγου, Exor. Πρόκειται για τον Τζιανλούκα Φερέρο, οικονομολόγο, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι αναπληρωτής πρόεδρος στο ΔΣ της Τράπεζας του Πιεμόντε.

Ο Ιταλός παράγοντας γεννήθηκε στο Τορίνο και είναι φίλαθλος της Γιουβέντους, αναλαμβάνοντας ρόλο στην αναδιοργάνωση της διοίκησης του συλλόγου, εν αναμονή εξελίξεων που ενδέχεται να οδηγήσουν ακόμα και στον υποβιβασμό, σύμφωνα με το Sky Italia.

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ