CHAMPIONS LEAGUE

Γιουβέντους - Μπενφίκα 1-2: Θρίαμβος στο Τορίνο για την ομάδα του Βλαχοδήμου και φωτιά στον 8ο όμιλο

Ο Γκονσάλο Ράμος πανηγυρίζει το γκολ του στο Μπενφίκα - Μίντιλαντ για το Champions League | 2 Αυγούστου 2022
Ο Γκονσάλο Ράμος πανηγυρίζει το γκολ του στο Μπενφίκα - Μίντιλαντ για το Champions League | 2 Αυγούστου 2022 © 2022 AP PHOTO/ARMANDO FRANCA

Η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου έκανε την ανατροπή στο Τορίνο με αντίπαλο τη Γιουβέντους και πήρε τη νίκη 2-1 για τον 8ο όμιλο του Champions League.

Η Γιουβέντους πήρε νωρίς το προβάδισμα, όμως η Μπενφίκα άντεξε στην πίεση και έκανε την ανατροπή, φτάνοντας στη νίκη 2-1 στο Τορίνο για τον 8ο όμιλο του Champions League, με την ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου πλέον να γίνεται φαβορί για την πρόκριση.

Για ακόμα ένα παιχνίδι τη φετινή σεζόν η "γηραιά κυρία" άνοιξε νωρίς το σκορ. Ο Αρκάντιους Μίλικ με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Έλληνα τερματοφύλακα κι έγραψε το 1-0 μόλις στο 4'. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Φίλιπ Κόστις έξω από τη μικρή περιοχή και διαγώνια θα μπορούσε να είχε κάνει το 2-0, όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή των "μπιανκονέρι" για τα επόμενα λεπτά, παραχωρώντας τη σκυτάλη των ευκαιριών στους Λουζιτανούς. Οι παίκτες του Ρόγκερ Σμιτ απείλησαν αρκετές φορές την εστία του Ματία Περίν, μέχρι να κερδίσουν πέναλτι στο 43ο λεπτό. Ο Ζοάο Μάριο ισοφάρισε σε 1-1 και πανηγύρισε προκλητικά ως πρώην παίκτης της Ίντερ, με συνέπεια να αντιδράσει ο Λεονάρντο Μπονούτσι.

Ο εκνευρισμός αυτός δεν μετουσιώθηκε σε κάτι θετικό για τους Ιταλούς, που συνέχισαν να κινδυνεύουν σε κάθε επίθεση και ιδίως αντεπίθεση των Πορτογάλων. Ο Περίν και η αστοχία κράτησαν χαμηλά το σκορ, πλην της φάσης του 55ου λεπτού, όταν έπειτα από τρεις τελικές η Μπενφίκα έκανε την ανατροπή.

Το γκολ έφερε τους Ματίας ντε Σίλιο και Άνχελ ντι Μαρία στον αγωνιστικό χώρο και λίγο αργότερα τον Μόις Κεν και τον Νικολό Φατζιόλι. Καμία ανησυχία για τους φιλοξενούμενους που όπως και στο 1ο μέρος είχαν δοκάρι και νέες ευκαιρίες για γκολ. Η μοναδική καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 85', όταν ο Ντούσαν Βλάχοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όμως είχε προηγηθεί οφσάιντ, με το γκολ να μη μετράει.

Η Γιουβέντους ηττήθηκε ξανά και για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού αρχίζει στους ομίλους με δύο ήττες, την ώρα που η Μπενφίκα έχει μόνο νίκες σε όλες τις διοργανώσεις φέτος.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Περίν, Μπρέμερ, Μπονούτσι, Ντανίλο, Κουαδράδο (58' Ντε Σίλιο), Μακένι, Παρέδες, Μιρέτι (58' Ντι Μαρία), Κόστιτς (70' Κεν), Μίλικ (70' Φατζιόλι), Βλάχοβιτς

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Μπα, Αντόνιο Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλντο, Φιορεντίνο, Φερνάντες (81' Άουρσνες), Νέρες (81' Σικίνιο), Σίλβα (86' Γκονσάλβες), Μάριο (86' Ντράξλερ), Ράμος (81' Μούσα)

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Μακάμπι Χάιφα - Παρί 1-3 (24' Σερί / 37' Μέσι, 69' Εμπαπέ, 88' Νεϊμάρ)

Γιουβέντους - Μπενφίκα 1-2 (4' Μίλικ / 43' πέν. Μάριο, 55' Νέρες)

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

05/10 22:00 Γιουβέντους - Μακάμπι Χάιφα

05/10 22:00 Μπενφίκα - Παρί

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ