ΙΤΑΛΙΑ

Γιουβέντους - Λάτσιο 1-0: Ο Μπρέμερ την έστειλε στα ημιτελικά για δύο μεγάλα ραντεβού με την Ίντερ

Οι παίκτες της Γιουβέντους πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Μπενφίκα
Οι παίκτες της Γιουβέντους πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Μπενφίκα 2022 AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Η Γιουβέντους επικράτησε με 1-0 της Λάτσιο στο Τορίνο με τη χρυσή κεφαλιά του Μπρέμερ στο 44ο λεπτό και πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Coppa Italia, που την φέρνει απέναντι στην περυσινή Κυπελλούχο Ίντερ.

Η φετινή σεζόν εξελίσσεται εφιαλτική για την Γιουβέντους, με την αφαίρεση 15 βαθμών που της επιβλήθηκε να την αφήνει μακριά από την πρώτη τετράδα που οδηγεί στο νέο Champions League, ωστόσο η βέκια σινιόρα έχει την ευκαιρία μέσα από το Coppa Italia να βρει φως στην άκρη του σκοτεινού τούνελ και δεν σκοπεύει να την πετάξει στα σκουπίδια.

Αυτό το διαπίστωσε με οδυνηρό τρόπο το βράδυ της Πέμπτης (2/2) η Λάτσιο, με την ομάδα του Αλέγκρι να υποτάσσει με 1-0 εκείνη του Σάρι με το χρυσό γκολ του Μπρέμερ στο 44ο λεπτό και να κλείνει θέση στα ημιτελικά του τουρνουά, όπου θα κοντραριστεί δύο φορές με την Ίντερ και θα επιδιώξει να πάρει μία άτυπη ρεβάνς για την ήττα της στον περυσινό τελικό από τους νερατζούρι.

Το ματς

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με την Γιουβέντους να είναι πάντως πιο επικίνδυνη έναντι της Λάτσιο που έδειξε λίγα πράγματα επιθετικά και να φτάνει με αξιώσεις κοντά σε ένα γκολ με τους Κόστιτς (15') και Ραμπιό (28').

Αυτό τελικά ήρθε στο 44' μετά από μία μίνι πολιορκία των Τορινέζων, με τον Κόστιτς να κάνει το γέμισμα με το αριστερό πόδι από τα δεξιά και τον προωθημένο Μπρέμερ να νικάει στον αέρα τον κίπερ Μαξιμιάνο και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά (1-0).

Το δεύτερο μέρος βρήκε τον Σάρι να αποσύρει τον Ιμόμπιλε (προερχόταν από τραυματισμό) και να παίζει με "ψευτοενιάρι" τον Φελίπε Άντερσον, με τους αετούς να είναι καλύτεροι μέχρι το 60' αλλά τους Τορινέζους να ισορροπούν στη συνέχεια χάρη στις διορθωτικές κινήσεις του Αλέγκρι και να έχουν ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ, με τους Λοκατέλι και Κεν.

Το τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης είχε δραματικό τόνο, με την Λάτσιο να ψάχνει εναγωνίως το γκολ της ισοφάρισης για να στείλει το ματς στην παράταση αλλά να αδυνατεί να φτιάξει τη μεγάλη φάση, με την Γιουβέντους να προστατεύει ως κόρη οφθαλμού το υπέρ της 1-0 και να περνάει στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Περίν, Ντανίλο, Μπρέμερ, Σάντρο, Κουαδράδο (88' Ντε Σίλιο), Φατζόλι (63' Μιρέτι), Λοκατέλι, Ραμπιό, Κόστιτς, Κιέζα (78' Ντι Μαρία), Βλάχοβιτς (63' Κεν)

ΛΑΤΣΙΟ: Μαξιμιάνο, Λάτσαρι, Πάτρικ, Ρομανιόλι (78' Καζάλε) Μάρουσιτς, Βεσίνο (59' Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Κατάλντι (75' Αντόνιο), Αλμπέρτο (75' Μπάσιτς), Άντερσον, Ιμόμπιλε (46' Πέδρο), Τζακάνι

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

  • Ίντερ - Αταλάντα 1-0 (57' Νταρμιάν)
  • Φιορεντίνα - Τορίνο 2-1 (65' Γιόβιτς, 90' Ικόνε / 90+3' Καραμό)
  • Ρόμα - Κρεμονέζε 1-2 (90+4' Μπελότι / 27' πεν. Ντέσερς, 49' αυτ. Τσελίκ)
  • Γιουβέντους - Λάτσιο 1-0 (44' Μπρέμερ)

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • Ίντερ - Γιουβέντους
  • Κρεμονέζε - Φιορεντίνα

* Οι αγώνες είναι διπλοί και θα διεξαχθούν 4-5 και 25-26 Απριλίου.

** Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 24 Μαΐου στο "Ολίμπικο" της Ρώμης.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΛΑΤΣΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ