SERIE A

Γιουβέντους - Ίντερ 0-1: Το πέναλτι του Τσαλχάνογλου έκρινε το Derby d' Italia

Ο Χακάν Τσαλχάνογλου πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Ίντερ απέναντι στην Μίλαν | 7 Νοεμβρίου 2021
Ο Χακάν Τσαλχάνογλου πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Ίντερ απέναντι στην Μίλαν | 7 Νοεμβρίου 2021 @2021 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Ίσως η χειρότερη φετινή Ίντερ πήρε ίσως την πιο σημαντική φετινή νίκη, με 1-0 στο Derby d' Italia κόντρα στη Γιουβέντους και μέσα στο Τορίνο. Το πέναλτι του Χακάν Τσαλχάνογλου κρατάει τους "νερατζούρι" στο κόλπο του σκουντέτο.

Η Γιουβέντους κυριάρχησε απόλυτα στο Derby d' Italia της 31ης αγωνιστικής της Serie A στο Τορίνο και κατάφερε να μην πάρει ούτε βαθμό. Το 1-0 της Ίντερ κράτησε τους "νερατζούρι" δυνατά στη μάχη του τίτλου, αφού παρέμεινε στους τρεις βαθμούς πίσω από Μίλαν και Νάπολι.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα σγημείωσε ο Χακάν Τσαλχάνογλου στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους, σε ένα πέναλτι που εκτελέστηκε δύο φορές και προκάλεσε μεγάλη ένταση στο γήπεδο.

Μόλις στο 2ο λεπτό μία φάση θα έδειχνε την πορεία του αγώνα. Ο Λαουτάρο Μαρτίνες σήκωσε ψηλά το πόδι και χτύπησε στο κεφάλι τον Μανουέλ Λοκατέλι. Με άλλα λόγια, η Ίντερ προσπαθούσε να σταματήσει με κάθε τρόπο τους "μπιανκονέρι", αλλά δεν τα κατάφερνε. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του 1ου ημιχρόνου, δημιούργησαν αρκετούς κινδύνους στην περιοχή του Σαμίρ Χαντάνοβιτς, όμως βρέθηκαν και πολλές φορές στο χορτάρι με τραυματισμό, λόγω μαρκαρισμάτων των φιλοξενουμένων.

Ο Λοκατέλι συνέχισε με μπανταρισμένο κεφάλι μέχρι το 34', όταν τραυματίστηκε ξανά, στο πόδι αυτήν τη φορά, με συνέπεια να αποχωρήσει με δάκρυα στα μάτια. Τα σουτ των Ντούσαν Βλάχοβιτς και οι επελάσεις του Χουάν Κουαδράδο εξακολουθούσαν να προβληματίζουν τους "νερατζούρι" μέχρι τις καθυστερήσεις του 1ου μέρους, όταν καταγράφηκε μια πολύ ιδιαίτερη φάση.

Ο Ντένζελ Ντάμφρις ανατράπηκε στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Ο Χακάν Τσαλχάνογλου είχε άσχημη εκτέλεση, με τον Βόιτσιεχ Σέσνι να αποκρούει, αλλά στη συνέχεια, έπειτα από κόντρες και κακά διωξίματα, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ο διαιτητής δεν έτρεξε στη σέντρα, αφού ειδοποιήθηκε για πρόωρη είσοδο παικτών της Γιουβέντους στην περιοχή. Το πέναλτι επαναλήφθηκε, ο Τούρκος μέσος εκτέλεσε καλύτερα και το 1-0 ήταν γεγονός.

Ο οργισμένος Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν αισθάνθηκε να κάνει αλλαγή στην ομάδα του κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, ούτε και ο Σιμόνε Ιντζάγκι. Οι ενδεκάδες παρέμειναν αναλλοίωτες, όπως και η εικόνα του αγώνα. Η Γιουβέντους είχε μονίμως το πόδι στο γκάζι και η Ίντερ αμυνόταν σχεδόν αποκλειστικά. Μία ανατροπή του Ντένις Ζακάρια στο όριο της περιοχής θα μπορούσε να φέρει νέο πέναλτι, όμως ο VAR έκρινε ότι ήταν απ' έξω.

Ο Βλάχοβιτς είχε αμέτρητα σουτ που έξυνε τα δοκάρια και ο Ζακάρια σε μία προσπάθειά του βρήκε ένα εξ αυτών, με τον Χαντάνοβιτς να μην δείχνει ικανός να σταματήσει την μπάλα αν αυτή είχε κατεύθυνση στην εστία του. Οι Χοακίν Κορέα και Ματέο Νταρμιάν που πέρασαν στο παιχνίδι στο 59' δεν βοήθησαν τους πρωταθλητές και οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ.

Αυτό δεν ήρθε ποτέ ύστερα από 23 τελικές και σε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της η Ίντερ πήρε μια πολύ σημαντική νίκη στο ντέρμπι.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέσνι, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Κιελίνι, Σάντρο (73' Ντε Σίλιο), Ραμπιό (85' Αρτούρ), Λοκατέλι (34' Ζακαριά), Κουαδράδο (85' Μπερναρντέσκι), Ντιμπάλα, Μοράτα (73' Κεν), Βλάχοβιτς

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόζιο, Σκρίνιαρ, Μπαστόνι, Ντάμφρις (59' Νταρμιάν), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς (78' Γκαλιαρντίνι), Τσαλχάνογλου (78' Βιδάλ), Πέρισιτς, Τζέκο (90+1' Γκόζενς), Μαρτίνες (59' Κορέα)

Το αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής

Τα highlights

Σαλερνιτάνα - Τορίνο 0-1

Σαμπντόρια - Ρόμα 0-1

Φιορεντίνα - Έμπολι 1-0

Αταλάντα - Νάπολι 1-3

Η βαθμολογία της Serie A

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ