ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Γιουβέντους: Η γιορτή για τα 100 χρόνια ιδιοκτησίας της οικογένειας Ανιέλι

Ο Αντρέα Ανιέλι
Ο Αντρέα Ανιέλι @ 2022 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Εκατό χρόνια συμπληρώθηκαν από την εξαγορά της Γιουβέντους από την οικογένεια Ανιέλι, με τους "Μπιανκονέρι" να διοργανώνουν ένα εορταστικό πάρτι στο Τορίνο.

Ένας αιώνας από την ανάληψη της Γιουβέντους από τον Εντοάρντο Ανιέλι τον Ιούλιο του 1923 συμπληρώθηκε φέτος, με τον γιο του ιδρυτή της FIAT, Τζιοβάνι Ανιέλι, να αλλάζει το ρου της ιστορίας του ιταλικού ποδοσφαίρου, κάνοντας την ομάδα την πιο πολυνίκη στην Ιταλία.

Στο PalaAlpitour στο Τορίνο, η Γιουβέντους διοργάνωσε ένα μεγάλο πάρτι με τίτλο "Together, a Black & White Show", το οποίο περιελάμβανε διάφορες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των τελευταίων 100 χρόνων του συλλόγου, παρουσία θρύλων που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας όπως οι Ζινεντίν Ζιντάν και Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα.

Η πιο ηχηρή απουσία, ωστόσο, ήταν του Τζιανλούκα Βιάλι, με τον Ιταλό παλαίμαχο ποδοσφαιριστή να χάνει στις αρχές του 2023 τη μάχη με τον καρκίνο. Παρόλα αυτά δεν ξεχάστηκε από τους φιλάθλους, οι οποίοι στο φιλικό που διοργανώθηκε μεταξύ βετεράνων της ομάδας, μνημονεύτηκε και χειροκροτήθηκε έντονα.

Γιουβέντους με λευκές εμφανίσεις: Περούτζι, Τορικέλι, Λουλιάνο, Κόντε, Μάτρι, Μοντέρο, Μπαρτζάλι, Μαρκίζιο, Ζιντάν - Πλατινί (προπονητής).

Γιουβέντους με μαύρες εμφανίσεις: Στοράρι, Καρέρα, Ντι Λίβιο, Πέπε, Ραβανέλι, Φεράρα, Εβρά, Μάντζουκιτς, Ντάβιντς, Ντε Πιέρο- Λίπι και Πεσότο (προπονητές).

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ