ΙΤΑΛΙΑ

Γιουβέντους - Φιορεντίνα 2-0: Ραντεβού με την Ίντερ στο Ολίμπικο για τον τελικό Coppa Italia

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Γιουβέντους κόντρα στην Βιγιαρεάλ για το Champions League | 22 Φεβρουαρίου 2022
Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Γιουβέντους κόντρα στην Βιγιαρεάλ για το Champions League | 22 Φεβρουαρίου 2022 @2022 ALBERTO SAIZ/AP IMAGES

Η Γιουβέντους προκρίθηκε στον 21ο τελικό Coppa Italia της ιστορίας της με τη δεύτερη νίκη επί της Φιορεντίνα, αυτήν τη φορά με 2-0 στο Τορίνο. Αντίπαλος η Ίντερ στο "Ολίμπικο" στις 11 Μαΐου.

Η Γιουβέντους παραχώρησε την μπάλα και το γήπεδο στη Φιορεντίνα, περιορίστηκε σε αντεπιθέσεις και με αυτήν την τακτική πήρε τη νίκη 2-0 και στο δεύτερο ημιτελικό του Coppa Italia, κλείνοντας ραντεβού με την Ίντερ στο "Ολίμπικο" για το τρόπαιο στις 11 Μαΐου.

Οι "μπιανκονέρι" έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις τους, παρότι παρατάχθηκαν με τριάδα στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία, κυκλοφόρησαν την μπάλα, αλλά απέτυχαν να βρουν τελικές με αξιώσεις, απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, μία αντεπίθεση της Γιουβέντους κατέληξε σε λάθος έξοδο του Μπαρτγομέι Ντραγκόβσκι, με τον Φεντερίκο Μπερναρντέσκι να ανοίγει το σκορ.

Το 1-0 παγίωσε την εικόνα που είχε ο αγώνας μέχρι το 32'. Η Φιορεντίνα με το πόδι στο γκάζι να ψάχνει δύο γκολ πλέον (ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ την ευνοούσε σε οποιαδήποτε νίκη με σκορ), η Γιουβέντους απλά να αμύνεται, χωρίς ενδοιασμούς για τα "θέλω" της.

Σε μία από τις λίγες επιθέσεις απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, η Γιουβέντους έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Αντριάν Ραμπιό, όμως ο Γάλλος ήταν οφσάιντ. Τα λεπτά κυλούσαν υπέρ των γηπεδούχων, που κρατούσαν την ψυχραιμία τους, σε αντίθεση με τους Τοσκανούς που στο τέλος λύγισαν.

Το γκολ του Ντανίλο στις καθυστερήσεις μέτρησε και τελικά με το 2-0 οι "μπιανκονέρι" εξασφάλισαν τον 21ο τελικό τους στο θεσμό, όπου θα διεκδικήσουν το 15ο τρόπαιο (και δεύτερο σερί) σε ακόμα ένα Derby d' Italia.

Τα αποτελέσματα των πρώτων ημιτελικών

Τα αποτελέσματα των δεύτερων ημιτελικών

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ