CHAMPIONS LEAGUE

Γιουνγκ Μπόις - Λειψία 1-3: Οι ταύροι άρπαξαν το τρίποντο στην Βέρνη

Ο Γιουσούφ Πόουλσεν με τη φανέλα της Λειψίας σε ματς κόντρα στην Μπριζ στο Champions League | 28 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Γιουσούφ Πόουλσεν με τη φανέλα της Λειψίας σε ματς κόντρα στην Μπριζ στο Champions League | 28 Σεπτεμβρίου 2021 @2023 /MICHAEL SOHN/AP IMAGES

Η Λειψία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που είχε απέναντι στην Γιουνγκ Μπόις, με τους ταύρους να βρίσκουν μεν σθεναρή αντίσταση από τους Ελβετούς αλλά να επικρατούν με 3-1 εκτός έδρας στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Champions League.

Ποδαρικό με το δεξί στο νέο Champions League έκανε η Λειψία. Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε ταξίδεψε στην Βέρνη για ένα "πονηρό" ματς απέναντι στην επικίνδυνη Γιουνγκ Μπόις και φρόντισε να μην στραβοπατήσει, αφού παρά τις δυσκολίες που συνάντησε από την αντίπαλό της βρήκε τον τρόπο να δραπευτεύσει με ένα χρυσό τρίποντο.

Ο Σιμακάν έδωσε προβάδισμα μόλις στο 3' στους ταύρους και ο Σλάγκερ "χτύπησε" στο 73' βάζοντας για δεύτερη φορά μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους (είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ελία στο 33ο λεπτό), με τον Σέσκο να βρίσκει δίχτυα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ολοκληρώνοντας άψογα ξεδιπλωμένη αντεπίθεση και να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στην εκτός έδρας επικράτηση της Λειψίας.

Το ματς

Η Λειψία μπήκε φουριόζα στην αναμέτρηση και μόλις στο 1ο λεπτό είχε καλή ευκαιρία με τον Οπέντα, για να έρθει το 1-0 για τους Γερμανούς μόλις 2'22' μετά από τη σέντρα.

Ο Ράουμ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Σιμακάν έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Ρασιόπι δεν μπόρεσε να την συγκρατήσει, για να γίνει το 0-1 και ο στόπερ των ταύρων να πετύχει το πρώτο γκολ του φετινού Champions League και το δεύτερο ταχύτερο της ομάδας του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ακολούθως, η ομάδα του Μάρκο Ρόζε κυνήγησε το δεύτερο γκολ (ο Σίμονς το πλησίασε στο 13') και στο πρώτο ημίωρο είχε τον απόλυτο έλεγχο, με την Γιουνγκ Μπόις να μην τα παρατάει ωστόσο και να φέρνει το ματς σε ισορροπία στο 33'.

Ο Ούγκρινιτς βρήκε τον Ελία στο ύψος της μεγάλης περιοχής και εκείνος έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού του για να στείλει τη μπάλα συστημένη στην αριστερή γωνία της εστίας του Μπλάσβιχ (1-1).

Το δεύτερο μέρος ήταν ένας διαρκής επιθετικός μονόλογος για τους Γερμανούς όμως η μπάλα αρνούταν πεισματικά να μπει στην αντίπαλη εστία, με τους Οπέντα και Πόουλσεν να έχουν πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να χριστούν σκόρερ αλλά να βγαίνουν χαμένοι στα τετ α τετ τους με τον εξαιρετικό Ρασιόπι και τον διαιτητή να αρνείται να τους δώσει πέναλτι, σε ανατροπή του Σίμονς μέσα στη μεγάλη περιοχή της Λειψίας από τον κίπερ των Ελβετών.

Ωστόσο, η επιμονή και η υπομονή τους απέδωσε καρπούς στο 73', όταν ο Σλάγκερ βρήκε ελεύθερο πεδίο εκτός περιοχής και εξαπέλυσε δυνατό συρτό σουτ με το αριστερό, για να στείλει τη μπάλα χαμηλά στην αριστερή γωνία και να κάνει το 2-1 για τους ταύρους.

Το τελευταίο 20λεπτο βρήκε τους γηπεδούχους να προσπαθούν να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο για να φτάσουν εκ νέου στην ισοφάριση και τους Γερμανούς να επιχειρούν να παγώσουν το ρυθμό, για να έρθει πάντως και τρίτο γκολ για την έμπειρη Λειψία στις καθυστερήσεις, με τον Σέσκο να βγαίνει απέναντι στον Ρασιόπι μετά από υπέροχη κάθετη πάσα του Χένριχς και να δίνει τέλος στην σεμνή ποδοσφαιρική τελετή (1-3).

  • ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ: Ρασιόπι, Γιάνκο (69' Μπλουμ), Αμέντα, Καμαρά, Μπενίτο, Νιάς (85' Ενσαμέ), Λοπέρ (77' Μάλες), Γκαρσία (77' Πέρσον), Ούγκρινιτς, Ελία, Ίτεν (70' Γκάνβουλα)
  • ΛΕΙΨΙΑ: Μπλάσβιχ, Χένριχς, Σιμακάν Λουκεμπά, Ράουμ, Σίμονς (88' Βέρνερ), Καμπλ, Σλάγκερ, Φόρσμπεργκ (80' Μπάουμγκαρτνερ), Οπέντα (88' Λεντς), Πόουλσεν (64' Σέσκο)

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στον 7ο όμιλο

  • Γιουνγκ Μπόις - Λειψία 1-3 (33' Ελία / 3' Σιμακάν, 73' Σλάγκερ, 90+2' Σέσκο)
  • 19/09 22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Ερυθρός Αστέρας

Όλο το πρόγραμμα

  • 04/10 22:00 Ερυθρός Αστέρας - Γιουνγκ Μπόις
  • 04/10 22:00 Λειψία - Μάντσεστερ Σίτι
  • 25/10 22:00 Λειψία - Ερυθρός Αστέρας
  • 25/10 22:00 Γιουνγκ Μπόις - Μάντσεστερ Σίτι
  • 07/11 22:00 Ερυθρός Αστέρας - Λειψία
  • 07/11 22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Γιουνγκ Μπόις
  • 28/11 22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία
  • 28/11 22:00 Γιουνγκ Μπόις - Ερυθρός Αστέρας
  • 13/12 19:45 Ερυθρός Αστέρας - Μάντσεστερ Σίτι
  • 13/12 19:45 Λειψία - Γιουνγκ Μπόις
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΕΙΨΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ