CHAMPIONS LEAGUE

Γιουνγκ Μπόις - Αταλάντα 3-3: Απίθανο φινάλε στην Ελβετία και όλα ανοιχτά στον 5ο όμιλο

Ο Ντουβάν Σαπάτα με τη φανέλα της Αταλάντα σε αναμέτρηση κόντρα στην Λίβερπουλ για το Champions League | 3 Νοεμβρίου 2020
Ο Ντουβάν Σαπάτα με τη φανέλα της Αταλάντα σε αναμέτρηση κόντρα στην Λίβερπουλ για το Champions League | 3 Νοεμβρίου 2020 © 2021 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Η Αταλάντα αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με τη μαχητική Γιουνγκ Μπόις στην Ελβετία, με τρία γκολ του αγώνα να σημειώνονται στο τέλος, και πλέον περιμένει στο Μπέργκαμο τη Βιγιαρεάλ για το τελευταίο "εισιτήριο" των νοκ άουτ στον 6ο όμιλο του Champions League.

Η Αταλάντα βρέθηκε στην Ελβετία γνωρίζοντας ότι η νίκη επί της Γιουνγκ Μπόις ήταν μονόδρομος για να πάρει την κατάσταση του 6ου ομίλου του Champions League στα χέρια της, ύστερα από την πρόκριση (ως πρωτοπόρος) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το χορταστικό 3-3 της Ελβετίας, με τρία γκολ στα τελευταία λεπτά, περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, αφού οι Ιταλοί περιμένουν πλέον τη Βιγιαρεάλ στο Μπέργκαμο την τελευταία αγωνιστική όντες ένα βαθμό πίσω και με νίκη την προσπερνούν. Την ίδια στιγμή, η Γιουνγκ Μπόις μπορεί να ελπίζει μόνο με θαύμα για την 3η θέση, αφού χρειάζεται νίκη στο "Ολντ Τράφορντ".

Η Αταλάντα μπήκε δυνατά και με τον Ντουβάν Σαπάτα άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό. Ο αγώνας είχε καλό ρυθμό, όμως οι Ιταλοί ήταν αυτοί που κοίταζαν πιο απειλητικά την αντίπαλη εστία. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ένα κόρνερ από αριστερά στο 39' βρήκε τον Τζόρνταν Σιεμπατσό στο πρώτο δοκάρι για το 1-1.

Στο 2ο ημίχρονο, οι Ελβετοί βελτίωσαν την απόδοσή τους και άρχισαν να απειλούν παραπάνω, έστω και με εύστοχα σουτ υπό κακές προϋποθέσεις. Ο Χοσέ Λουίς Παλομίνο με υπέροχο σουτ στο 51' έκανε ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή τους, αφού ανέκτησε το προβάδισμα της Αταλάντα.

Η Γιουνγκ Μπόις δεν το έβαλε κάτω και έκλεισε για ένα διάστημα τους παίκτες του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι στα καρέ τους. Ένα κοντινό σουτ του Βίνσεντ Σιέρο στο 80' έφερε το παιχνίδι στα ίδια, με τον Ελβετό να μπαίνει ξανά ως αλλαγή και να σκοράρει. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σιλβέν Χέφτι έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής και νίκησε τον Χουάν Μούσο, φέρνοντας τα πάνω κάτω.

Η Γιουνγκ Μπόις έμενε ζωντανή ακόμα και στη μάχη της 2ης θέσης με αυτό το σκορ, όμως στο 87', στην πρώτη επαφή με την μπάλα, ο Λουίς Μουριέλ εκτέλεσε φάουλ και με τη βοήθεια του τείχους ισοφάρισε σε 3-3.

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ: Φεβρ, Χέφτι, Μπίργκι, Λοπέρ, Γκαρσία, Αέμπισερ, Μαρτίνς (89' Κανγκά), Ρίντερ (67' Σιέρο), Ελία (67' Μαμπιμπί), Σιεμπατσό, Ενγκαμαλό

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ (71' Τζιμσίτι), Παλομίνο, Τζαπακόστα (46' Πεζέλα), Ντε Ρον, Φρόιλερ (78' Πεσίνα), Μάλε (87' Μουριέλ), Μαλινόβσκι, Σαπάτα, Πάσαλιτς (71' Κόπεμαϊνερς)

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΑΛΑΝΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ