ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιοβάνοβιτς: "Παρουσιάσαμε μία ομάδα που ήξερε τι ήθελε, έπρεπε να φύγουν χαρούμενοι οι φίλαθλοί μας"

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο Παναθηναϊκός - Βιγιαρεάλ
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο Παναθηναϊκός - Βιγιαρεάλ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βιγιαρεάλ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, ενώ στάθηκε στην συνεχή προσπάθεια της ομάδας του να βρει σκορ

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 της Βιγιαρεάλ μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι και με σκόρερ τους Ιωαννίδη - Σπόραρ έκανε ιδανική πρεμιέρα στους ομίλους του Europa League. Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής των πρασίνων, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε η ομάδα του μέχρι και το φινάλε, τονίζοντας ότι δεν προσπάθησε σε καμία φάση κρατήσει το αποτέλεσμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της COSMOTE TV:

"Ήταν ένα ωραίο ποδοσφαιρικό βράδυ. Με το παιχνίδι που κάναμε, με τη νίκη που κάναμε, ήταν ένα καλό ξεκίνημα στο γκρουπ, παρουσιάζοντας μια ομάδα που ήξερε τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Δίκαια πήραμε τη νίκη και κάναμε το καλό ξεκίνημα που θέλαμε όλοι. Το θέλαμε εμείς, αλλά είμαι σίγουρος ότι το ήθελαν και οι φίλαθλοι, κι αυτή ήταν η μεγάλη μας έννοια, γιατί το ΟΑΚΑ ήταν γεμάτο δύο φορές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και έπρεπε να φύγουν χαρούμενοι.

Είναι η αρχή. Είναι το πρώτο παιχνίδι. Υπάρχουν ακόμα πολλά παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε και στα υπόλοιπα, όπως προσπαθήσαμε σήμερα, να έχουμε μία απόδοση που ουσιαστικά αντιπροσωπεύει τον Παναθηναϊκό στο ευρωπαϊκά παιχνίδια. Από εκεί πέρα, δεν εξαρτώνται τα πάντα από εμάς, ειδικά σε έναν όμιλο με τόσο καλές ομάδες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παν για να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος.

Είχαμε να κάνουμε με μία ομάδα που βασίζεται πολύ στο position, βασίζεται στην οργανωμένη κυκλοφορία της μπάλας. Έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί φάνηκε και στο πρώτο μέρος, ότι το παραμικρό λάθος που θα κάναμε στο ανασταλτικό κομμάτι μπορούσε να μας δημιουργήσει πρόβλημα. Δεν έπρεπε να έχουν πολύ χώρο για να σκέφτονται. Κάναμε αρκετές φάσεις, ήμασταν αρκετά επιθετικοί. Καταφέραμε να πετύχουμε δύο πολύ σημαντικά γκολ.

Νομίζω σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι, το να πετύχεις τα γκολ αλλάζει πολύ το ψυχολογικό κομμάτι. Καταφέραμε και αντέξαμε και με τα παιδιά που ξεκίνησαν και με τα παιδιά που μπήκαν αλλαγή. Αντέξαμε να έχουμε μέχρι το τέλος μία ομάδα ανταγωνιστική που σε καμία στιγμή του παιχνιδιού δεν προσπάθησε να κρατήσει το αποτέλεσμα, αλλά μέχρι το τέλος προσπάθησε να παίξει ένα ανοιχτό παιχνίδι για ένα γκολ παραπάνω".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ