ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιοβάνοβιτς: "Η Μίλαν μάς έφτασε στα όριά μας"

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Μίλαν | 14 Αυγούστου 2021
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Μίλαν | 14 Αυγούστου 2021 INTIME SPORTS

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τη Μίλαν έκανε λόγο για ένα φιλικό που παρά την ήττα έφερε κέρδη ενώ στάθηκε στα λάθη των παικτών του στις τοποθετήσεις και τις αλληλοκαλύψεις.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε φιλικό από τη Μίλαν με 2-1 με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς όμως μετά το τέλος της αναμέτρησης να κάνει λόγο για κέρδη που είχαν οι πράσινοι από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ο Σέρβος φυσικά και δεν παρέλειψε να σταθεί στα αμυντικά λάθη των παικτών του αλλά σημείωσε από την άλλη πως η Μίλαν έφτασε τους πράσινους στα όρια τους και αυτό θα χρειαστεί να γίνει πολλές φορές στο πρωτάθλημα για να μπορέσουν να πάρουν τις νίκες.

Ο 60χρονος τεχνικός δήλωσε στο πρώτο του σχόλιο:.

"Ήταν ένα εξαιρετικό φιλικό παιχνίδι αναφορικά με την ποιότητα των αντιπάλων. Είχαμε να κάνουμε με μία ομάδα, η οποία είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του ιταλικού πρωταθλήματος. Έχει ποιότητα και είναι ιδιαίτερα γρήγορη. Χρειαζόταν και κάναμε τεράστια προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του παιχνιδιού αυτού. Ίσως περισσότερο ανασταλτικά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Υπήρχαν κάποιες στιγμές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, όπου κάναμε κάποια λάθη στις τοποθετήσεις και στις αλληλοκαλύψεις. Λάθη τα οποία θα σου κοστίσουν απέναντι σε τέτοιες ομάδες, όπως και έγινε σήμερα. Οι παίκτες προσπάθησαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα και όταν είχαμε χρόνο να κρατήσουμε την μπάλα το κάναμε.

Όταν έχεις απέναντι σου τέτοιες ομάδες είναι λογικό να μην έχεις πολύ χρόνο. Προσπαθήσαμε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου να διατηρήσουμε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν καταφέραμε να κάνουμε πολλές τελικές προσπάθειες. Εστιάζω στην τεράστια προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές μου σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι. Στα διαστήματα που μας δόθηκε η ευκαιρία προσπαθήσαμε να αναπτυχθούμε σωστά.

Υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία, αλλά υπάρχουν και αρνητικά, τα οποία απέναντι σε έναν αντίπαλο θα φανούν περισσότερο. Πιστεύω ότι από ένα τέτοιο παιχνίδι αποκομίζουμε όλοι εμπειρίες".

Ο Παναθηναϊκός δεν θα αντιμετωπίσει αντίστοιχης δυναμικότητας ομάδες. Τι κρατάτε από αυτό το ματς; "Μπορεί να μην βρούμε στο δικό μας το πρωτάθλημα τόσο ποιοτική ομάδα, αλλά θα βρούμε σίγουρα αντιπάλους που θα μας φτάνουν στα όρια μας στον αγωνιστικό χώρο. Άρα ο σημερινός μας ανάγκαζε να φτάνουμε στα όρια μας είτε αυτό αφορούσε την κατοχή μπάλας, είτε αφορά τις στημένες φάσεις, είτε την ανασταλτική λειτουργία.

Ήμασταν όλη την ώρα υπό πίεση και αυτό θα συμβαίνει και στο ελληνικό πρωτάθλημα ανεξαρτήτως αν έχουμε απέναντι μας δυνατές ομάδες ή μικρομεσαίες. Για να κερδίσουμε θα χρειαστεί πολλές φορές να φτάσουμε στα όρια μας και αυτό είναι το βασικό κομμάτι του σημερινού παιχνιδιού, που μπορούμε να κρατήσουμε".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ SUPER LEAGUE INTERWETTEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ