ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Γιώργος Κουτρουμπής: Έτοιμος να μπει σε κλειστό κλαμπ Ελλήνων παικτών

Ο Γιώργος Κουτρουμπής
Ο Γιώργος Κουτρουμπής EUROKINISSI

Το βράδυ της Δευτέρας (03/05) ο Γιώργος Κουτρουμπής θα διεκδικήσει το τρίτο τρόπαιο της καριέρας του, αγωνιζόμενος με την Ούιπεστ στον τελικό του ουγγρικού Κυπέλλου κόντρα στη Βίντι, ενώ επιδιώκει παράλληλα να μπει σε ένα κλειστό κλαμπ πέντε παικτών.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Γιώργος Κουτρουμπής πήρε την απόφαση να δοκιμάσει για τρίτη φορά την τύχη του στο εξωτερικό και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ουγγρική Ούιπεστ, μία από τις ιστορικότερες και πιο δημοφιλείς ομάδες της χώρας. Έναν σύλλογο με 20 πρωταθλήματα και 10 Κύπελλα.

Ύστερα από μία γεμάτη σεζόν στον ΟΦΗ, με 29 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ο 30χρονος στόπερ θεώρησε πως είναι έτοιμος για μία νέα πρόκληση στην καριέρα του. Η αλήθεια είναι πως οι δύο προηγούμενες απόπειρες στο εξωτερικό, με τη φανέλα της Σταντάρ Λιέγης και της ρουμανικής Κονκόρντια, του άφησαν μία γλυκόπικρη γεύση.

Ναι μεν με τη βελγική ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο τη σεζόν 2017/18, αγωνιζόμενος σε ολόκληρο τον τελικό με αντίπαλο την Γκενκ του Νίκου Καρέλη, αλλά ήταν δεδομένο πως ο ίδιος θα ήθελε να έχει μεγαλύτερη παρουσία και πιο ηγετικό ρόλο, με στόχο να εξαργυρώσει την πολύ καλή πορεία με τον Παναθηναϊκό τα προηγούμενα χρόνια.

ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΕΝΙΝΓΚ

Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, αλλά η τρίτη φορά μακριά από την Ελλάδα αποδείχθηκε και... φαρμακερή. Στην Ούιπεστ ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός έχει καταφέρει να βρει τα πατήματά του, να ξεχωρίσει και να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο, μετρώντας 20 συμμετοχές, όλες ως βασικός, σε όλες τις διοργανώσεις.

Η άφιξη του πρώην τεχνικού του Άρη, Μίχαελ Ένινγκ τον περασμένο Δεκέμβριο είχε θετικό αντίκτυπο στην ουγγρική ομάδα, η οποία μέχρι εκείνο το σημείο της σεζόν είχε αρκετές μεταπτώσεις στην απόδοσή της. Ο Γερμανός προπονητής "συμμάζεψε" την άμυνα, με τον Κουτρουμπή να συμβάλλει στη βελτιωμένη εικόνα της ομάδας του.

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙ' ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟ

Στο πρωτάθλημα η Ούιπεστ είναι στην 7η θέση, μετά από 32 παιχνίδια, αλλά στο Κύπελλο κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό, όπου το βράδυ της Δευτέρας (03/05, 21:00) θα αντιμετωπίσει τη Βίντι, με στόχο να φτάσει τα 11 τρόπαια στον συγκεκριμένο θεσμό

Από την άλλη πλευρά, ο Κουτρουμπής θα έχει τη δυνατότητα να πανηγυρίζει το τρίτο Κύπελλο της καριέρας του, ύστερα από εκείνα με τον Παναθηναϊκό το 2014 και την Σταντάρ το 2018, και το δεύτερο μακριά από την πατρίδα του. Μία επίδοση που αποτελεί -δεδομένα- πρόκληση για κάθε ποδοσφαιριστή, αφού δεν είναι πολλοί εκείνοι που έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο.

Συγκεκριμένα, μόνο οι Άγγελος Χαριστέας (Άγιαξ, Βέρντερ Βρέμης/Σάλκε), Τάκης Φύσσας (Μπενφίκα, Χαρτς), Κώστας Μήτρογλου (Μπενφίκα, Γαλατασαράι) και Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ, Άρσεναλ) έχουν καταφέρει να κατακτήσουν Κύπελλο σε δύο διαφορετικές χώρες στο εξωτερικό. Ο Κουτρουμπής επιδιώκει να γίνει ο πέμπτος της παρέας.

Photo Credits: Ujpest FC

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΦΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ