SUPER LIG

Αμπράμοβιτς: Γιατί έχει επιλέξει την Γκεζτεπέ ως "διάδοχο" της Τσέλσι στο portfolio του

Αμπράμοβιτς: Γιατί έχει επιλέξει την Γκεζτεπέ ως "διάδοχο" της Τσέλσι στο portfolio του
Ο Ρώσος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς 2011 SANG TAN / ASSOCIATED PRESS

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δεν επέλεξε τυχαία να διαπραγματευτεί την εξαγορά της Γκεζτεπέ στην Τουρκία, μιας ομάδας που παλεύει για να παραμείνει στη Süper Lig.

Η είδηση του τηλεοπτικού δικτύου D-Smart Spor συντάραξε τα νερά της Τουρκίας. Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Γκεζτεπέ και οι ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή.

Η αλήθεια είναι ότι η σύνδεση του Ρώσου μεγιστάνα με το σύλλογο που παλεύει για την παραμονή του στη Süper Lig είχε γίνει εδώ και μερικές ημέρες, ωστόσο ο περισσότερος κόσμος περίμενε ότι υπάρχει μόνο καπνός και όχι φωτιά.

Η φιλία με τον Σεπίλ

Μία δεύτερη ανάγνωση καθιστά λίγο πιο φυσιολογική τη διαπραγμάτευση του Αμπράμοβιτς για τη συγκεκριμένη τουρκική ομάδα. Εδώ και οκτώ χρόνια οι μετοχές ανήκαν στον Μεχμέτ Σεπίλ, έναν επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας και του πετρελαίου και ο οποίος γνωρίζεται από παλιά με τον Αμπράμοβιτς!

Οι δυο τους όχι μόνο διατηρούν φιλική σχέση, αλλά ο Τούρκος επιχειρηματίας έχει βρεθεί αρκετές φορές στα επίσημα του "Στάμφορντ Μπριτζ" για να παρακολουθήσει αγώνες της Τσέλσι, όντας κάτοικος Λονδίνου. Φημολογείται δε ότι η ατμόσφαιρα που έζησε εκεί και η αποθέωση που γνώριζε ο Ρώσος από τους φίλους των "μπλε" τον οδήγησαν στην απόφαση να αγοράσει κι αυτός μετοχές ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου.

Οι συναντήσεις εν μέσω ρωσοουκρανικού πολέμου

Ο Αμπράμοβιτς παίζει ενεργό ρόλο στη διεθνή προσπάθεια τερματισμού της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Υπήρξε μέρος της επιτροπής διαπραγμάτευσης και μάλιστα υπέστη δηλητηρίαση κατά τη διαδικασία, ωστόσο συνεχίζει να δίνει το "παρών" στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Αρκετές εξ αυτών γίνονται στην Τουρκία, η οποία επίσης επιδιώκει να εξελιχθεί σε σημαντικό διπλωματικό παίκτη, παίζοντας το ρόλο του μεσολαβητή στις διαπραγματεύσεις.

Με αυτά τα δεδομένα, Αμπράμοβιτς και Σεπίλ συναντήθηκαν προ ημερών στο λιμάνι του Μαρμαρά, πριν από την έναρξη συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Όταν άρχισαν κι αυτές, οι συναντήσεις των δύο επιχειρηματιών έγιναν πιο συχνές.

Εξελίξεις εντός των ημερών

Ο Σεπίλ βρίσκεται στις ΗΠΑ αυτήν τη στιγμή και αναμένεται να επιστρέψει στη Σμύρνη μόνο για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας. Από την πλευρά του, το υπερπολυτελές γιοτ του, Solaris, κατέληξε στο λιμάνι του Γιαλικαβάκ κοντά στην Αλικαρνασσό (έχοντας περάσει από νότια Κρήτη), δίνοντας το στίγμα της... έδρας του Ρώσου στην Τουρκία.

Ο Σεπίλ αποχώρησε από τον προεδρικό θώκο προ ημερών και έδωσε εντολή σε διεθνή τράπεζα της Κωνσταντινούπολης να ολοκληρώσει την αγοραπωλησία. Οι άνθρωποι του Αμπράμοβιτς φέρονται να βρίσκονται σε συζητήσεις με την τράπεζα και οι εξελίξεις αναμένονται εντός 3-4 ημερών κατά τα δημοσιεύματα.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του συλλόγου, Ταλάτ Παπάτια, είναι πιο συγκρατημένος και αμέσως μετά από τη δημοσίευση των συγκεκριμένων πληροφοριών δήλωσε ότι "ο Αμπράμοβιτς δεν έχει πλησιάσει ούτε έχει μιλήσει με κάποιον από το σύλλογο. Διαβάσαμε ότι αγόρασε το σύλλογο. Δεν έχει σημασία. Θα κάνουμε τις απαραίτητες ανακοινώσεις όταν οι συζητήσεις γι' αυτό το θέμα φτάσουν σε κάποιο σημείο".

Όλα δείχνουν ότι υπάρχει καπνός αλλά και φωτιά. Και ο Αμπράμοβιτς, με διαβατήριο Ισραήλ και Πορτογαλίας, επιχειρεί να κάνει μια νέα αρχή στο ποδόσφαιρο σε μία χώρα όπου γεωγραφικά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο για τη Ρωσία όσο και για την παγκόσμια ενέργεια.

TAGS SUPER LIG ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ