EURO 2020

Άνετο 3-0 για Γαλλία, σε αναμμένα κάρβουνα για Μπενζεμά

Γκριεζμάν και Ντεμπελέ πανηγυρίζουν γκολ της εθνικής Γαλλίας κόντρα στην Ουαλία (2 Ιουνίου 2021)
Γκριεζμάν και Ντεμπελέ πανηγυρίζουν γκολ της εθνικής Γαλλίας κόντρα στην Ουαλία (2 Ιουνίου 2021) @ 2021 DANIEL COLE/ASSOCIATED PRESS

Η Γαλλία επικράτησε 3-0 της Βουλγαρίας στο "Stade de France" χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι, στο τελευταίο της φιλικό πριν από την πρεμιέρα της στο Euro 2020 με την Γερμανία. Αγωνία για τον τραυματισμό του Μπενζεμά (VIDEOS).

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ θεωρείται από τους περισσότερους ως το μεγάλο φαβορί για να αναδειχτεί πρωταθλήτρια Ευρώπης έχοντας φορέσει το στέμμα της πρωταθλήτριας κόσμου στα γήπεδα της Ρωσίας το 2018, και όσο πλησιάζουμε προς την έναρξη του Euro 2020, πείθει ολοένα και περισσότερο.

Στο τελευταίο φιλικό της τεστ πριν από το εναρκτήριο παιχνίδι της στο Euro 2020 απέναντι στην Γερμανία, έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Βουλγαρία, με την Γαλλία να ολοκληρώνει το ματς έχοντας 27 τελικές έναντι μόλις μίας της αντιπάλου της και να φτάνει σε ένα άνετο 3-0.

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καταιγιστική όμως κατάφερε να πετύχει μόλις ένα γκολ, με το ανάποδο ψαλίδι του Γκριεζμάν στο 29', ενώ δέχτηκε και την ψυχρολουσία με τον τραυματισμό του Μπενζεμά, που τον καθιστά αμφίβολο για την πρεμιέρα του Euro.

Μετά από το φρενήρη ρυθμνό στο πρώτο 45λεπτο, οι μπλε κατέβασαν στροφές στο δεύτερο θέλοντας να κρατήσουν δυνάμεις και να αποφύγουν πιθανούς τραυματισμούς, όμως παρόλα αυτά η κλάση των παικτών της Γαλλίας είχε ως αποτέλεσμα να βρει άλλα δύο γκολ.

Πρωταγωνιστής ο Ολιβιέ Ζιρού, με τον φορ της Τσέλσι (ανανέωσε πριν λίγες ημέρες με τους Λονδρέζους) να παίρνει τη θέση του τραυματία Μπενζεμά και να στέλνει μήνυμα στον Ντεσάμπ πως μπορεί να υπολογίζει βάσιμα και σε εκείνον.

Στο 83' έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής ενώ στο 90' δέχτηκε άψογη ασίστ του Μπεν Γεντέρ και δεν δυσκολεύτηκε σε ανυπεράσπιστη εστία να γράψει το τελικό 3-0, με το 46ο γκολ του σε 108 συμμετοχές με τη φανέλα των μπλε.

Η σύνθεση της Γαλλίας: Λιορίς, Παβάρ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερναντέζ (46' Ντιν), Καντέ (65' Λεμάρ), Τολισό (84' Σισοκό), Πογκμπά, Μπενζεμά (41' Ζιρού), Γκριεζμάν (66' Ντεμπελέ), Εμπαπέ (84' Μπεν Γεντέρ)

TAGS EURO 2020 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ